Iittala X Issey Miyake - een home collectie voor dagelijkse rituelen

Iitala

Twee meesters van tijdloos design uit twee hoeken van de wereld, Finland en Japan, denken hetzelfde over harmonie in huis. Het resultaat, de Iittala X Issey Miyake collectie, is een unieke serie porselein, glas en textiel van hoge kwaliteit.

De Iittala X Issey Miyake home collectie brengt harmonie in het dagelijkse leven, waarin we voortdurend worden geprikkeld om nog meer te doen en nog sneller te leven. De serie maakt ons ervan bewust dat ons huis meer dan één functie heeft; het is de plek waar we ontspannen, werken, vrienden zien en winkelen. De home collectie textiel, glas en porselein, nodigt met zijn kleuren en delicate vormen uit om de rituelen van het leven thuis te vieren in een ontspannen sfeer.

Gedeelde waarden

Iittala en Issey Miyake zijn perfecte partners – beide merken hebben dezelfde waarden en denken hetzelfde over design. Iittala is een meester van tijdloze designiconen, en Issey Miyake is een wereldwijd merk dat bekend staat om zijn innovatieve kleding die verder gaat dan mode en trends. “De twee merken zijn hun filosofie van tijdloos design en creatief denken altijd trouw gebleven. Ze hechten veel waarde aan traditie, functionaliteit, vak-manschap en het gebruik van innovatieve materialen en methoden in hun ontwerpen”, aldus Harri Koskinen, Design Director bij Iittala.

Japan en Finland staan bekend om eenvoudig en minimaal design – ze vullen elkaar perfect aan. Het respect voor traditie en innovatieve materialen dat beide culturen delen, heeft ertoe geleid dat ze in hun pro-ducten steeds meer naar elkaar toe groeien – en dat is goed te zien in de nieuwe collectie.

Nauwe samenwerking

Voor het ontwerp van de collectie is nauw samengewerkt tussen het concept- en designteam van Iittala en Miyake Design Studio. Tijdens de gehele ontwerpfase kwam duidelijk naar voren hoeveel waarde beide teams hechten aan de natuur, handwerk, eenvoud en nieuwe technologie.

“Onderzoek en ontwikkeling met betrekking tot kledingproductie staat bij Issey Miyake nooit stil. Dat is terug te zien in dit samenwerkingsproject met Iittala. Voor het textiel gebruiken we niet alleen de nieuwste tech-nologie voor het plooien en vouwen van de materialen, maar er wordt ook met de hand gewerkt. De vijfhoekige vorm geeft de collectie een niet-dagelijks accent. Wij hopen dat dit een speciaal moment oproept”, vertelt Midori Kitamura, directeur van Miyake Design Studio.

De collectie bestaat uit 30 producten. Het tastbare spel van het textiel en de vijfhoekige vormen van het glaswerk en porselein nodigen uit tot aanraken en voelen. De kleuren zijn geïnspireerd op het ontluiken van de lente en bloemen die uitkomen.

Voor het textiel is gebruikgemaakt van de originele plooi- en vouwtechnieken van Issey Miyake, die het bedrijf al sinds het einde van de jaren tachtig in de productie van kleding toepast. Om de plooien en vouwen zo goed mogelijk te bewaren is gekozen voor het beste materiaal, dat ook goed gewassen kan worden. De metamorfose van de platte naar de 3D-vorm van textielproducten doet denken aan een bloem die uit de knop komt – verrassend, een moment om van te genieten.

Sleutels deponeren op de tafeldecoratie is een ritueel waarmee de werkmodus wordt ingewisseld voor de thuismodus. Een lichtje aansteken in het porseleinen sfeerlicht betekent een paar uur van ontspanning, zolang het lichtje brandt.

De collectie is het resultaat van de eerste samenwerking tussen Iittala en Miyake Design Studio.

Waar te koop

De Iittala X Issey Miyake collectie is in Nederland selectief verkrijgbaar bij Iittala Stores Amsterdam en Den Haag, Bijenkorf filialen en online via iittala.com, fonq.nl en vtwonen.nl.

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.