Happy Birthday, Mr. President

De iconische jurk van Marilyn Monroe die zij droeg tijdens het zingen van ‘Happy Birthday Mr. President’

rex-features

 

gericht aan John F. Kennedy in 1962, wordt naar verwachting voor £2,2 miljoen verkocht als hij onder de hamer gaat in november.

De dure, pailletten versierde jurk is speciaal ontworpen voor de viering van Kennedy zijn 45ste verjaardag. Hij is ontworpen door Jean Louis, hoofdkostuum ontwerper bij Columbia Pictures van 1944 tot 1960. De jurk was zo nauwsluitend dat Monroe beweerde dat de jurk om haar heen dichtgenaaid is.

De jurk was in zijn tijd ver vooruit. Het is een gewaagde jurk dat precies de huiskleur van Marilyn Monroe had, waardoor het leek alsof zij naakt was bedekt met glinsterende pailletten.

De jurk zal verkocht worden op Julien’s Auctions in Los Angeles op 17 november 2016.

Getty

Hier ziet u Marilyn Monroe tussen Robert Kennedy (links) en John F. Kennedy staan, na haar optreden. Monroe overleed helaas minder dan drie maanden na deze legendarische presentatie. ‘Mr President’ John F. Kennedy werd een jaar later vermoord.

De presentatrice plaatste een bericht op Instagram waarin ze aankondigt al een tijdje aan duo-presentatie te doen...

Eva (39) is sinds september 2016 samen met haar vriend Dexter van der Voorn, die televisieproducent is. Hij werkte onder meer bij haar programma De Verenigde Staten van Eva.

Het is het eerste kindje van het stel.

Van harte gefeliciteerd!

 

Stiekem al die tijd aan duopresentatie gedaan... #zwanger #jinekbaby

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Beeld: Hollandse Hoogte

Sommige vrouwen hebben er meer last van dan andere: de overgang. Yasmin Le Bon, model en de vrouw van Duran Duran leadzanger Simon Le Bon sprak met het Britse Magazine Red over de ongemakken van deze levensfase. Ze zegt dat het effect heeft op alles in haar leven. Van haar geheugen tot haar taille.

In het interview met de Engelse glossy doet ze een boekje open over haar menopauze. Ze spreekt openhartig over haar gewichtstoename en warrige geheugen. Ze had een hele reeks aan symptomen.

Yasmin: “Je hebt overal pijn, je bent moe en je krijgt een nieuw laagje vet op plekken waar het vroeger nooit zat. Je vergeet afspraken en waar je je auto geparkeerd hebt…”

Le Bon, inmiddels 53 (maar wat ziet ze er nog geweldig uit!) is inmiddels 33 jaar getrouwd met Duran Duran’s  (je weet wel, van The Reflex) voorman Simon le Bon en moeder van drie dochters. Ze onthult dat ze niet goed was voorbereid op de effecten van de menopauze.

“Het is belangrijk dit te delen met mensen, ik praat erover met mijn dochters, want ik wil dat zij er beter op bedacht zijn dan dat ik was.

Yasmin vertelt verder ook over haar dieet en geeft tips om fit te blijven als je ouder wordt.

Goede vetten! Adviseert ze. Olijfolie, kokosolie, boter, avocado’s en notenolie; je lichaam heeft het nodig volgens haar. En eet minder gluten en pas ook op met quinoa. 

Bron: The Good Housekeeping Web team