Huisdier vriendelijke landen van Europa

More content below the advertising

In welke landen mag de viervoeter mee in een vakantiewoning?

Zuid-Europese landen zijn niet zo flexibel als het gaat om het meenemen van een huisdier in vakantieverblijven. In Spanje, Frankrijk en Portugal mag men in minder dan 3 in de 10 gevallen een huisdier meenemen. Italië en Griekenland scoren niet veel beter met 4 in 10. HomeToGo, meta-zoekmachine voor vakantie-accommodaties, bekijkt in welke landen reizigers zonder problemen een huisdier mee mogen nemen. De hond mee in Nederland en België? Alleen in een kwart van de vakantieverblijven is dit mogelijk.

huisdier

In ongeveer 40 kilometer rijdt men van de ene kant naar de andere. Het 15 na kleinste land ter wereld, Andorra, scoort het beste als het gaat om diervriendelijkheid. In 61% van de vakantieverblijven heeft men de mogelijkheid om een huisdier mee te nemen. Hiermee zijn de accommodaties diervriendelijker dan die in buurlanden Frankrijk (28%) en Spanje (22%). Slowakije staat op de tweede plek, hier mag in 5 van de 10 gevallen de hond mee. Turkije staat helemaal onderaan met 8%. In Nederland kan men bij bijna een derde van vakantieverblijven een huisdier meenemen.

Het Noorden

De Scandinavische landen lijken allemaal flexibel te zijn als het gaat om het meebrengen van een extra gezinslid. Finland, Denemarken en Noorwegen scoren allemaal in de top 10. Het land met de meeste meren ter wereld (187.000) en bijna net zoveel eilanden, wint brons. In Finland hebben reizigers met hond grote kans om een geschikte accommodatie te vinden, in 49% van de vakantieverblijven zijn huisdieren toegestaan. Dit isbijna twee keer zoveel als in Nederland (27%).

Enkele rassen zijn verboden, maar over het algemeen kunnen reizigers van binnen de EU gemakkelijk naar Noorwegen reizen met hun hond. Volgens regels van de EU zijn een microchip, paspoort en vaccinatie verplicht. Zweden, dat niet officieel deel uitmaakt van Scandinavië, vinden we iets onder haar buurlanden, op positie 13. IJsland kan niet meekomen en staat bijna onderaan de lijst. Hier heeft men maar bij 9% van de vakantiehuizen de mogelijkheid om een huisdier mee te nemen.

Benelux

België en Nederland doen het minder goed op posities 32 en 33. In Nederland is het in 27% van de vakantiehuizen en appartementen toegestaan om de hond mee te nemen, in België is dit 24%. Reizigers die naar Luxemburg gaan vinden makkelijker een accommodatie waar hun viervoeter welkom is, in 4 op de 10 accommodaties zijn huisdieren toegestaan. Ook onze oostelijke buren in Duitsland zijn iets flexibeler, 35% van de vakantieverblijven bieden deze mogelijkheid.

Niet elk ras is welkom

De Engelsen staan bekend als dierenliefhebbers, maar dat betekent niet dat vakantiegangers overal hun huisdier mee naar toe kunnen nemen. Volgens de informatiepagina van de overheid zijn hier een aantal regels aan verbonden en sommige rassen zelfs verboden. Dezelfde regels worden in de meeste Europese landen gehanteerd. In het Verenigd Koninkrijk mag men in ongeveer 30% van de vakantie-accommodaties de hond meebrengen.

Spanje, Portugal en Frankrijk niet zo flexibel

We zien vrijwel geen Zuid-Europese landen hoog in de lijst. In minder dan 4 op de 10 van de vakantieverblijven mogen reizigers een huisdier mee nemen. Griekenland en Italië zitten hier net onder met een nog redelijke 38% en 37%. In Spaanse steden zijn er specifieke plekken om honden uit te laten, buiten deze plekken zonder riem wandelen kan een boete van 90 tot 300 euro betekenen. In Frankrijk kunnen reizigers met een hond in drie op de tien vakantiehuizen rekenen op gastvrijheid. Dit is net iets hoger dan in Nederland (27%).

Bron: © HomeToGo

De meest luchtige macarons, millefeuilles die dansen op je tong, brioches die precíes goed zijn, chocolaterieën met eindeloos veel keuze en de beste croissants van de Franse hoofdstad.

Janny van der Heijden, de ultieme gebaks-expert van Heel Holland Bakt onthult haar favoriete adressen in Parijs.

We kunnen bijna niet wachten. In Janny’s reisgids La Douce Paris (het zoete Parijs) vind je 9 wandelingen met de beste insiderstips van deze fijnproever.

More content below the advertising

We moeten nog even geduld hebben, want La Douce Paris van Janny van der Heijden ligt vanaf mei 2019 in de winkel, maar daarna gaat ‘ie zéker mee in de tas voor een heerlijk lang weekend Parijs!

Lees ook: 9 geheimtips in Parijs van de samensteller van de Louis Vuitton-reisgidsen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Genieten met een schoon geweten is dé reistrend voor 2019  – en nog ver daarna. Wat is er mooier dan wegdromen in  ongerepte natuur terwijl je weet dat je daarmee ook de lokale  bewoners of bedreigde dieren helpt? Nouveau wijst de weg.

Het nieuwe reizen: 5 x duurzaam wegdromen

1. Koro River Camp, Botswana

Gelegen in Botswana, vol luxe en comfort, draagt deze accommodatie ook bij aan de bescherming van de luipaard en aan het her-integreren van de zwarte neushoorn.

More content below the advertising

Alle opbrengsten gaan naar de Timbo Foundation, die zich richt op het verbeteren van de wildlife-migratie en educatie over het onderwerp aan lokale jongeren. Als gast slaap je er in een sfeervol ingerichte safaritent, mét privézwembad.

2. Réva Monforte, Italië

Noord-Italië is sowieso een prachtige regio voor wijnliefhebbers, maar op deze fijne bestemming kijk je vanuit je kamer zelfs uit op de wijngaarden. Het hotel begon namelijk ooit als wijnhuis en voegde steeds nieuwe voorzieningen toe, zoals een wellness en golfbaan.

Alle energie wordt natuurlijk opgewekt en het eten - met de lekkerste hazelnoten ooit - is door locals geproduceerd.

3. Danpaati River Lodge, Suriname

Een bijzonder project in Suriname: je slaapt er in een huisje middenin de ongerepte natuur. Voor gasten is het een onvergetelijke ervaring, voor de plaatselijke bevolking een steuntje in de rug.

Het zorgproject van de Lodge richt zich op de twaalf omliggende dorpen, ondersteund door Nederlandse organisaties. Ze hebben crèches opgericht en bieden bewoners trainingen en banen bij de Lodge.

4. Malawi Conservation Experience

Malawi gaat al tijden gebukt onder stroperij, ontbossing en andere natuurcriminaliteit.

Daarom zijn er nu de Malawi Conservation Experience-reizen, bedoeld om toeristen te laten meewerken aan het herstel en behoud van de wilde dieren, flora en fauna.

Twee weken lang duik je als avonturier in het natuurreservaat, dat olifanten en apen behandelt en weer terugbrengt naar de eigen leefomgeving. De reis wordt afgesloten met een paar dagen Kanda Beach, om bij te komen van alle indrukken. 

5. QO-hotel

Dit hotel in Amsterdam is opgebouwd uit louter gerecyclede en lokale materialen; er is onder andere een oude Shell-toren in verwerkt. Het is voorzien van aluminium panelen, om energieverspilling tegen te gaan en op het dak worden groenten en fruit gekweekt.

Checklist duurzaam reizen:

1. Eco-friendly

Zoek een hotel dat energie gebruikt die uit natuurlijke bronnen is gewonnen, bijvoorbeeld zon en wind. Ruil het reizen per kerosine slurpend vliegtuig of cruiseschip in voor een comfortabele tocht met de trein. 

2. Local-friendly

Koop de producten die je op vakantie nodig hebt, ter plekke. Schakel voor diensten en klussen locals in.

3. Destination-friendly

Is eigenlijk ook eco-friendly, want iedereen begrijpt dat het milieu minder belast wordt door een fietsvakantie naar de Ardennen dan door een reis naar Australië.

Maar een destination-friendly vakantie is er vooral een, waarbij je je bestemming weloverwogen kiest en rekening houdt met de risico’s van overtourism. 

4. Consuming-friendly

Vermijd verspilling waar je kunt. Laat dus niet de handdoeken automatisch dagelijks verversen in je hotel en neem grote verpakkingen shampoo mee in plaats van mini-flesjes. 

Nu in Nouveau

In de nieuwe Nouveau lees je deze maand nog veel meer over duurzaam reizen. Op de cover staat powervrouw Susan Visser, de actrice die laat zien wat veerkracht is, een lans breekt voor positiviteit, en altijd – hoe moeilijk de omstandigheden ook zijn – het leven wil vieren.

Verder natuurlijk weer glanzende reportages en watertandend mooie mode & beauty. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in