Terwijl wij proosten met onze geliefden en ons vergapen aan al het vuurwerk, is dat moment voor onze huisdieren meestal geen pretje. Flitsen en knallen zorgen voor behoorlijk wat stress. 

Tijd om je goede voornemens waar te maken en Oud en Nieuw te vieren met je dierbaren. Je bent waarschijnlijk al druk met alle voorbereidingen voor oudejaarsavond: zijn er genoeg hapjes en drankjes, staat de champagne koud, hebben we genoeg vuurwerk voor middernacht? Waar we alleen niet vaak bij stilstaan, is het feit dat Oud en Nieuw niet altijd leuk is voor onze huisdieren. Deze feestelijke avond kan namelijk behoorlijk eng en stressvol voor hen zijn door al het vuurwerk en lawaai buiten.

10 Tips zodat jouw hond zich op zijn gemak voelt tijdens een luidruchtige oudejaarsavond.

Met deze voorbereidingen kun je vooraf al beginnen:

  1. Hulp van Bach, Strauß en Beethoven zodat je hond rustig wordt

Ontspannen klassieke muziek beïnvloedt niet alleen de stemming van mensen, maar ook de stemming van je hond. Je kunt deze muziek opzetten om je hond op een positieve manier te beïnvloeden en hem te helpen omgaan met stressvolle situaties. Het is een goed idee om hier al twee weken voor oudejaarsavond mee te starten.

  1. Wennen aan harde knallen en geluid

Je kunt speciale cd’s kopen zodat je hond went aan het geluid van de jaarlijks terugkomende harde knallen en vuurwerk op oudejaarsavond. De geluiden op de cd imiteren het geluid van echt vuurwerk zoals vuurpijlen en rotjes. Het is het beste wanneer je een aantal weken voor oudejaarsavond al start met het afspelen van deze cd’s. Op deze manier hoort je hond deze geluiden vaker en raakt hij hier meer aan gewend.

  1. Houd je hond aangelijnd

Een paar dagen voor en na oudejaarsavond is het handig om je hond aangelijnd te houden wanneer je hem uitlaat. Dit vanwege het risico dat je hond weg kan rennen als er vroeg of nog laat vuurwerk wordt afgestoken.

Tips voor oudejaarsavond overdag en ’s avonds

  1. Probeer rustig te blijven. Veel hondenbezitters worden nerveus als zij weten dat hun hond gestrest is. Dit zorgt voor een ongemakkelijke sfeer omdat de hond voelt dat je nerveus bent. Wanneer je elkaar hierin hindert wordt de angst alleen maar groter. Het beste dat je kunt doen, is proberen neutraal te blijven en net doen alsof het een gewone dag is.
  2. Laat je hond extra vroeg in de ochtend uit voor een uitgebreide wandeling. Er zullen nog niet veel mensen buiten zijn, de meeste mensen liggen nog te slapen.
  3. Zorg voor ontspannen achtergrondmuziek en zet een rustige radiozender op.
  4. Wanneer je hond al gestrest is, probeer hem dan af te leiden met zijn favoriete brokjes of snoepjes.
  5. Kleine spelletjes en makkelijke oefeningen zijn ook een goede manier om je hond af te leiden. Breng iets meer tijd door met je hond om hem bezig te houden en zich op zijn gemak te laten voelen.
  6. Geef hem de mogelijkheid om zich ergens terug te trekken. Misschien heb je al een speciale doos met favoriete speeltjes en knuffels voor je hond, maar anders is het een goed idee om hiervoor een rustige, verborgen plek te maken in een hoek van het huis.
  7. Er zijn ook baasjes die denken aan een medische manier om hun hond te helpen uit zijn benauwde situatie. Bijvoorbeeld homeopathische middelen die je hond helpen te kalmeren en die je ook kunt gebruiken bij andere soortgelijke situaties, zoals onweer of het geluid van overkomende vliegtuigen.

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in