Terwijl wij proosten met onze geliefden en ons vergapen aan al het vuurwerk, is dat moment voor onze huisdieren meestal geen pretje. Flitsen en knallen zorgen voor behoorlijk wat stress. 

Tijd om je goede voornemens waar te maken en Oud en Nieuw te vieren met je dierbaren. Je bent waarschijnlijk al druk met alle voorbereidingen voor oudejaarsavond: zijn er genoeg hapjes en drankjes, staat de champagne koud, hebben we genoeg vuurwerk voor middernacht? Waar we alleen niet vaak bij stilstaan, is het feit dat Oud en Nieuw niet altijd leuk is voor onze huisdieren. Deze feestelijke avond kan namelijk behoorlijk eng en stressvol voor hen zijn door al het vuurwerk en lawaai buiten.

10 Tips zodat jouw hond zich op zijn gemak voelt tijdens een luidruchtige oudejaarsavond.

Met deze voorbereidingen kun je vooraf al beginnen:

  1. Hulp van Bach, Strauß en Beethoven zodat je hond rustig wordt

Ontspannen klassieke muziek beïnvloedt niet alleen de stemming van mensen, maar ook de stemming van je hond. Je kunt deze muziek opzetten om je hond op een positieve manier te beïnvloeden en hem te helpen omgaan met stressvolle situaties. Het is een goed idee om hier al twee weken voor oudejaarsavond mee te starten.

  1. Wennen aan harde knallen en geluid

Je kunt speciale cd’s kopen zodat je hond went aan het geluid van de jaarlijks terugkomende harde knallen en vuurwerk op oudejaarsavond. De geluiden op de cd imiteren het geluid van echt vuurwerk zoals vuurpijlen en rotjes. Het is het beste wanneer je een aantal weken voor oudejaarsavond al start met het afspelen van deze cd’s. Op deze manier hoort je hond deze geluiden vaker en raakt hij hier meer aan gewend.

  1. Houd je hond aangelijnd

Een paar dagen voor en na oudejaarsavond is het handig om je hond aangelijnd te houden wanneer je hem uitlaat. Dit vanwege het risico dat je hond weg kan rennen als er vroeg of nog laat vuurwerk wordt afgestoken.

Tips voor oudejaarsavond overdag en ’s avonds

  1. Probeer rustig te blijven. Veel hondenbezitters worden nerveus als zij weten dat hun hond gestrest is. Dit zorgt voor een ongemakkelijke sfeer omdat de hond voelt dat je nerveus bent. Wanneer je elkaar hierin hindert wordt de angst alleen maar groter. Het beste dat je kunt doen, is proberen neutraal te blijven en net doen alsof het een gewone dag is.
  2. Laat je hond extra vroeg in de ochtend uit voor een uitgebreide wandeling. Er zullen nog niet veel mensen buiten zijn, de meeste mensen liggen nog te slapen.
  3. Zorg voor ontspannen achtergrondmuziek en zet een rustige radiozender op.
  4. Wanneer je hond al gestrest is, probeer hem dan af te leiden met zijn favoriete brokjes of snoepjes.
  5. Kleine spelletjes en makkelijke oefeningen zijn ook een goede manier om je hond af te leiden. Breng iets meer tijd door met je hond om hem bezig te houden en zich op zijn gemak te laten voelen.
  6. Geef hem de mogelijkheid om zich ergens terug te trekken. Misschien heb je al een speciale doos met favoriete speeltjes en knuffels voor je hond, maar anders is het een goed idee om hiervoor een rustige, verborgen plek te maken in een hoek van het huis.
  7. Er zijn ook baasjes die denken aan een medische manier om hun hond te helpen uit zijn benauwde situatie. Bijvoorbeeld homeopathische middelen die je hond helpen te kalmeren en die je ook kunt gebruiken bij andere soortgelijke situaties, zoals onweer of het geluid van overkomende vliegtuigen.

76 is ze alweer en een van de meest ervaren en eigenzinnige artiesten van haar generatie. En geef haar eens ongelijk. Barbra won 2 Oscars, 9 Golden Globes, 10 Grammys, 6 Emmys en een Tony Award. Dan doe je toch iets goed.

Als actrice/zangeres ergens om bekend staat, is het wel haar eigen(zinnig)heid. Én zelfspot. Wie haar volgt op social media krijgt regelmatig met een dikke knipoog van de diva te maken die Hollywood niet zo serieus neemt, maar zichzelf des te meer.

Over eerlijkheid naar jezelf

"Ik kwam aan in Hollywood zonder dat ik mijn neus of gebit had laten doen of mijn naam had veranderd. Dat geeft me veel voldoening."

Over haar intuïtie

"Ik vertrouw op mijn instinct, ik maak me niet druk om ervaring."

Over haar tegenstrijdigheid

"Ik was al een persoonlijkheid voordat ik een persoon was. Ik ben simpel en complex, gul en egoïstisch, onaantrekkelijk en prachtig en lui en gedreven."

Over haar ego

"Ego hebben betekent in jezelf geloven. En ook om open te staan voor de mening van anderen. Het moet open zijn, niet gesloten. Dus ja, mijn ego is groot, maar het is ook erg klein op sommige vlakken. Mijn ego is verantwoordelijk voor mijn doen en laten - slecht of goed."

Over haar vertrouwen

"Ik kan elke waarheid aan, als je maar niet tegen me liegt."

Over haar relatie

"Wat spannend is, is niet dat één persoon sterker is dan de ander ... maar dat twee mensen hun match hebben ontmoet en toch zijn ze even koppig, net zo eigenzinnig, net zo gepassioneerd en net zo gek als de ander." 

 

#HappyAnniversary Barbra and Jim, from your entire team. xo. ❤️

Een bericht gedeeld door Barbra Streisand (@barbrastreisand) op

Over haar eigenzinnigheid

"Ik denk dat als je een originele kijk op het leven hebt, of iets van jou origineel is, je geen mensen hoeft na te bootsen die je voorgingen. Je hebt gewoon een goed gevoel vanbinnen, een instinct dat je vertelt wat goed voor je is, en je kunt het op geen enkele andere manier doen."

Over beroemd zijn

"Ik denk dat ik toen ik jonger was een ster wilde worden, totdat ik een ster werd, en dan is het hard werken. Ik geniet niet van het sterrendeel. Ik geniet alleen van het creatieve proces." 

Over balans

"Twijfel kan je motiveren, dus wees er niet bang voor. Vertrouwen en twijfel liggen aan twee kanten van de schaal, en je hebt ze allebei nodig, ze brengen elkaar in evenwicht."

Bron: Mentalfloss. Beeld: Kippa ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

Goedemorgen, het is vandaag Wereldboekendag. Goede aanleiding om weer eens in een boek te duiken. Word je relaxed en gezond van...

Boekenlezers begrijpen niet dat er mensen zijn die zonder kunnen. Zij weten hoe heerlijk het is om je in een verhaal te verliezen. Ben jij bepaald geen boekenwurm? Laat deze twee redenen je op andere gedachten brengen.

1 Lezen is de ultieme stressverlager. Zes minuten in een boek lezen, vermindert je stress al met 68 procent, blijkt uit onderzoek. Logisch, door in een andere wereld te duiken, ben je afgeleid van waar je je druk om maakt. Het schijnt zelfs beter te helpen dan wandelen of naar muziek luisteren. Voorwaarde is wel dat je in een boek zit dat je leuk vindt.

Lang & gelukkig

2 Lezen is ook gezond. Mensen die lezen, zouden twee jaar langer leven dan niet-lezers, blijkt ook uit onderzoek. En daarvoor hoef je maar een half uur per dag te lezen. Reden zou kunnen zijn dat lezen je brein actief en gezond houdt. Gek genoeg telt het lezen van kranten en tijdschriften niet mee...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!