Terwijl wij proosten met onze geliefden en ons vergapen aan al het vuurwerk, is dat moment voor onze huisdieren meestal geen pretje. Flitsen en knallen zorgen voor behoorlijk wat stress. 

Tijd om je goede voornemens waar te maken en Oud en Nieuw te vieren met je dierbaren. Je bent waarschijnlijk al druk met alle voorbereidingen voor oudejaarsavond: zijn er genoeg hapjes en drankjes, staat de champagne koud, hebben we genoeg vuurwerk voor middernacht? Waar we alleen niet vaak bij stilstaan, is het feit dat Oud en Nieuw niet altijd leuk is voor onze huisdieren. Deze feestelijke avond kan namelijk behoorlijk eng en stressvol voor hen zijn door al het vuurwerk en lawaai buiten.

More content below the advertising

10 Tips zodat jouw hond zich op zijn gemak voelt tijdens een luidruchtige oudejaarsavond.

Met deze voorbereidingen kun je vooraf al beginnen:

  1. Hulp van Bach, Strauß en Beethoven zodat je hond rustig wordt

Ontspannen klassieke muziek beïnvloedt niet alleen de stemming van mensen, maar ook de stemming van je hond. Je kunt deze muziek opzetten om je hond op een positieve manier te beïnvloeden en hem te helpen omgaan met stressvolle situaties. Het is een goed idee om hier al twee weken voor oudejaarsavond mee te starten.

  1. Wennen aan harde knallen en geluid

Je kunt speciale cd’s kopen zodat je hond went aan het geluid van de jaarlijks terugkomende harde knallen en vuurwerk op oudejaarsavond. De geluiden op de cd imiteren het geluid van echt vuurwerk zoals vuurpijlen en rotjes. Het is het beste wanneer je een aantal weken voor oudejaarsavond al start met het afspelen van deze cd’s. Op deze manier hoort je hond deze geluiden vaker en raakt hij hier meer aan gewend.

  1. Houd je hond aangelijnd

Een paar dagen voor en na oudejaarsavond is het handig om je hond aangelijnd te houden wanneer je hem uitlaat. Dit vanwege het risico dat je hond weg kan rennen als er vroeg of nog laat vuurwerk wordt afgestoken.

Tips voor oudejaarsavond overdag en ’s avonds

  1. Probeer rustig te blijven. Veel hondenbezitters worden nerveus als zij weten dat hun hond gestrest is. Dit zorgt voor een ongemakkelijke sfeer omdat de hond voelt dat je nerveus bent. Wanneer je elkaar hierin hindert wordt de angst alleen maar groter. Het beste dat je kunt doen, is proberen neutraal te blijven en net doen alsof het een gewone dag is.
  2. Laat je hond extra vroeg in de ochtend uit voor een uitgebreide wandeling. Er zullen nog niet veel mensen buiten zijn, de meeste mensen liggen nog te slapen.
  3. Zorg voor ontspannen achtergrondmuziek en zet een rustige radiozender op.
  4. Wanneer je hond al gestrest is, probeer hem dan af te leiden met zijn favoriete brokjes of snoepjes.
  5. Kleine spelletjes en makkelijke oefeningen zijn ook een goede manier om je hond af te leiden. Breng iets meer tijd door met je hond om hem bezig te houden en zich op zijn gemak te laten voelen.
  6. Geef hem de mogelijkheid om zich ergens terug te trekken. Misschien heb je al een speciale doos met favoriete speeltjes en knuffels voor je hond, maar anders is het een goed idee om hiervoor een rustige, verborgen plek te maken in een hoek van het huis.
  7. Er zijn ook baasjes die denken aan een medische manier om hun hond te helpen uit zijn benauwde situatie. Bijvoorbeeld homeopathische middelen die je hond helpen te kalmeren en die je ook kunt gebruiken bij andere soortgelijke situaties, zoals onweer of het geluid van overkomende vliegtuigen.

Weet je nog, die heerlijke romantische komedie waarin Julia Roberts verliefd is op haar beste vriend, die op zijn beurt dolverliefd is op zijn verloofde (Cameron Diaz). Julia en haar heerlijke gay-sidekick proberen een stokje te steken voor die ceremonie...

Dit was de filmposter en zo zagen de acteurs eruit.

More content below the advertising

Het happy couple gespeeld door Cameron Diaz en Dermot Mulrony.

En het vileine tweetal die de boel proberen te verstieren: Julia Roberts en Rupert Everett

Voor Entertainment Weekly werd de cast na 22 jaar (auw) weer herenigd en dat levert leuke plaatjes op. Gelukkig is fotograaf Ruven Afanador de rotste niet en deelde hij er een paar.

Hij begint met een behind the scenes...

En hier komen de acteurs in beeld.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

Hier het suikerzoete viertal!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

En de uiteindelijke cover:

Zo goed gelukt! We hebben spontaan zin om de film weer eens te kijken!

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het lijkt nog de dág van gisteren dat we voor het eerst kennismaakten met Katja Schuurman in haar rol van Jessica in Goede Tijden Slechte Tijden. Houd je vast, dat was 1994. Katja was toen 19! Vandaag blaast deze prachtige powervrouw 44 kaarsjes uit. We vroegen haar naar 

Welke reis is je zelf het meest bijgebleven en waarom?

More content below the advertising

Curaçao, omdat mijn moeder daar vandaan komt en we vroeger eens in de paar jaar mijn opa en oma daar opzochten. Andere jaren gingen we naar Frankrijk of Spanje, dus op Curaçao ging er een nieuwe wereld voor me open. Die van bbq-en op het strand, met een jeep crossen langs reuzecactussen en de wilde zee bij Boca Tabla, en uren luieren op de porch.

Op welke plek, voel je je het meest gelukkig?

In de natuur. Het liefst zonnig en ruig. De zee maakt me het meest gelukkig. Een van mijn lievelingslanden is dan ook Costa Rica; brede woeste stranden direct grenzend aan een prachtig regenwoud en dan te paard!

Jij en Freek hebben ook veel mooie reizen en herinneringen samen, stel je zou een print ontwerpen die een herinnering van één van jullie reizen omschrijft, hoe ziet dit eruit en kun je er iets over vertellen?

Als ik de herinneringen van Freek en mij in een print zou vertalen, zou deze stoer zijn met een gevoel van rust. Freek en ik nemen prachtige herinneringen mee van onze reizen – deze zijn avontuurlijk in combinatie met een gevoel van rust en vrijheid.

Dit zou ik ook in de blouse vertalen. Met hem voelt het echt alsof we samen de wereld aan kunnen.

Of een print met lekker eten erop, wie wil dat nou niet!

Wat is het beste kledingadvies wat je van je moeder hebt ontvangen en geef je Sammie ook wellicht mee?

Laat je niet teveel leiden door mode, maar draag wat bij je past en waarin je je fijn en dus sterk en gelukkig voelt.

Katja presenteert vandaag, op haar verjaardag haar eerste kledinglijn: POM by Katja.

Dus dubbel gefeliciteerd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in