Hillary, ze verloor de verkiezingen maar kreeg het meeste aantal stemmen. De teleurstelling en boosheid moeten groot zijn geweest, na een gevecht dat memorabel te noemen is.

Ze besloot een boek te schrijven over die periode, waarin ze het volk een raam wil geven naar hoe het er achter de muren aan toe ging. Een verzameling memoires, gebaseerd op honderden quotes die zij de afgelopen jaren gebruikte. 

'Dit zijn de woorden waar ik voor sta'
Met het delen van haar uitspraken en gevoelens tijdens en over die periode, hoopt zij het Amerikaanse volk nog iets zinvols mee te kunnen geven, nu zij het podium heeft moeten afstaan aan haar gevreesde tegenstander Trump. "Dit zijn de woorden waar ik voor sta, deze quotes en gedachten hebben me bijgestaan in goede tijden, mij helpen lachen in moeilijke tijden en mij het doorzettingsvermogen gegeven om verder te gaan. Mijn waardering voor het leven heeft een aanzienlijke verdieping doorgemaakt", aldus Hillary. 

Het boek zal in de herfst van 2017 in de winkels liggen. 

Lees ook: Oh la la, Hillary... Rob is héél close met nietsvermoedende wereldsterren

Ook een kinderboek 
Naast dit boek, werkt Hillary ook aan een kinderboek, waarin ze het verhaal uit haar eerder verschenen werk It takes a Village omvormt naar jeugdliteratuur. De opbrengst hiervan zal volledig naar goede doelen gaan. 

Steun aan vrouwenmarsen
Sinds haar verlies houdt ze zich publiekelijk op de achtergrond, maar gaf ze via twitter nog wel haar steun aan de vrouwenmarsen, die na de inauguratie van Trump plaatsvonden. Naast het schrijven van boeken heeft ze het plan weer meer publiekelijk te gaan spreken en daarmee haar stem te verheffen, zoals ze tijdens een internationale vrouwenmanifestatie zal doen; een groot event dat in New York plaatsvindt. 

Verslagen, maar toch aanwezig 
Over haar aanwezigheid bij de inauguratie van Trump, samen met haar man Bill, werd vooraf uitgebreid gespeculeerd. Haar uiteindelijke keuze om deel te nemen aan de plechtigheid had alles te maken met een vredevolle overgang van de macht, met geloof in de Amerikaanse democratie, iets dat in haar campagne hoog in het vaandel stond. Over haar aanwezigheid die dag twitterde ze: "Ik ben hier vandaag om onze democratie en de daarbij behorende waarden te eren. Ik zal nooit stoppen met geloven in ons land en haar toekomst."

Bron beeld: Hollandse Hoogte

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!