Je hebt ijsliefhebbers en ijsfanaten, net als wijndrinkers en echte connaisseurs. En breng je alle varianten bij elkaar, dan ontstaat een nieuwe trend die, gemixt met wat zomerse zonnestralen, een mooi jurkje en een fantastische zonnebril op je neus, resulteert in een best heel gelukkig vrouw. Volgens ons. De wijn-met-ijs-gedachte klinkt je misschien als vreemde muziek in de oren, maar hij bestaat echt. In voorverpakte, maar ook in zelf-maak-variant.

Lees ook
Goed nieuws: van wijn drinken word je mooi!

Bellini, champagne en frosé
Denk aan een heerlijke Bellini (schuimende prosecco gemixt met gepureerde verse perziken), aan champagne of gekoelde rosé met frambozensmaak (frosé). Maak daar een friskoude ijscombinatie van en je hebt de nieuwe Pops te pakken. De Pops, die qua uiterlijk het meest lijken op de o zo bekende Calippo, combineren een heerlijk koud ijsje met een alcoholische bubbel, waarmee het in één klap aan al onze zomerse wensen voldoet.

Kom maar door!
Deze spannende koude lekkernij is volgens de site nu alleen nog te koop op Ibiza en in London, waar onder meer de Aldi ze in het assortiment heeft. Laten we duimen dat de supermarktketen zo verstandig is deze pareltjes van ijsjes ook héél gauw in de Nederlandse schappen te leggen.

Merlot in je ijs
Maar er is veel meer alcoholisch gaande in ijsjesland. In New York raken de mensen ook graag een tikje aangeschoten van een bekertje ijs met een bekertje rode of witte wijnijs. IJs met échte wijn, dus. Van cherry merlot tot chocolate cabernet, van strawberry sparkling, port of riesling, tot peach white zinfandel. En niet alleen overzee, maar ook ons land bij verscheidene supermarkten verkrijgbaar.

Uit eigen keuken
Mochten de prosecco-ijsjes nog wat lang op zich laten wachten, of hou je überhaupt meer van eigengemaakte brouwsels? Probeer dan eens het volgende, bijzonder eenvoudige, recept voor heerlijk frisse witte wijnijsjes:

Benodigdheden:
- 1 limoen (helft in sap, andere helft in dunne (!) plakjes)
- 1 handje vol munt blaadjes
- 200 ml witte wijn
- 100 ml suikersiroop
- ijsvormpjes

Meng de witte wijn met de suikersiroop en het limoensap in een kom. Proef en voeg eventueel nog wat limoensap of suikersiroop toe, naar smaak. Vul je ijsvormpjes eerst met een paar blaadjes munt en eventueel wat dunne plakjes limoen en schenk vervolgens vol met de wijnmix. Plaats de ijsvormpjes in de vriezer en wacht tot ze klaar zijn.

Cheers!