Dat we in dit land dol zijn op fietsen is wereldwijd bekend. Maar wist je ook dat samen fietsen helpt om je relatie langdurig in stand te houden? Op de pedalen dus, want wij zijn dol op happily-ever-after verhalen!

Wil jij samen oud worden met je partner? Spring dan nu op de fiets, want:

Je bouwt een emotionele band op
Wie samen fietst, zorgt onbewust voor ‘non-verbale matching’. Je past je houding en gedrag op een natuurlijke manier aan elkaar aan. Je houdt rekening met elkaar, zorgt voor de ander zonder dat je jezelf wegcijfert. Zo schep je een sterke emotionele band met elkaar.

Samenwerken zorgt voor geluk
Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat je een goed gevoel over je relatie krijgt, als je samen met je partner dingen onderneemt. Dat komt doordat je er samen aan werkt een doel te behalen. Zo kan een fietstocht naar het park al een intens geluksgevoel geven.

LEES OOK: Vriendschap op het eerste gezicht bestaat (en is net zo heftig als de liefde)

De beloning = vlinders all over the place
Wanneer je sport, reageert je lichaam hetzelfde als wanneer je verliefd bent. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen deze veranderingen in hun lichaam onbewust als romantische gevoelens kunnen ervaren wanneer ze samen fietsen of sporten. Voor je het weet zijn jullie weer helemaal verliefd.

Tekst bron: New Looxs Beeld bron: Hollandse Hoogte