Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

FIETS- EN WANDELBEURS + E-BIKE XPERIENCE

Fiets-, wandel- en e-bikespektakel in Jaarbeurs Fietsstad Utrecht heeft er twee sportieve events bijgekregen. In het weekend van 20 en 21 februari 2016 zwaaien de deuren van Jaarbeurs open voor de bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs en de nieuwe e-bike Xperience. De Fiets en Wandelbeurs koos na...

FIETS- EN WANDELBEURS + E-BIKE XPERIENCE

Fiets-, wandel- en e-bikespektakel in Jaarbeurs

Fietsstad Utrecht heeft er twee sportieve events bijgekregen. In het weekend van 20 en 21 februari 2016 zwaaien de deuren van Jaarbeurs open voor de bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs en de nieuwe e-bike Xperience.
De Fiets en Wandelbeurs koos na elf jaar Amsterdam RAI voor Jaarbeurs als nieuw onderkomen. Niet alleen de centrale ligging binnen Nederland, ook de uitstraling van Utrecht als 'echte fietsstad' sprak de beursorganisatie aan. Al snel werd de samenwerking gezocht met de nieuwe e-bike Xperience, een event dat helemaal draait om het vergelijken en testen van e-bikes, e-mountainbikes en speed pedelecs.

Enorme variatie

Jaarbeurs

Het resultaat van deze samenwerking is een enorm gevarieerd aanbod op het gebied van fietsen, e-bikes, outdoormateriaal, bestemmingen en fiets- en wandelvakanties. Beide evenementen vullen elkaar aan. En er is nog een groot voordeel voor de bezoekers. Een ticket Fiets en Wandelbeurs geeft gratis toegang tot e-bike Xperience, en omgekeerd.

E-bike Xperience

Hal 1 en een deel van Hal 2 van Jaarbeurs zijn het domein van e-bike Xperience. Vrijwel alle bekende e-bikemerken zijn daar present. Het grote e-bike/fietsparcours, het e-mountainbikeparcours en het speed-pedelecparcours bieden de gelegenheid de nieuwste modellen aan de tand te voelen.

Fiets en Wandelbeurs

Het andere deel van Hal 2, Hal 3 en Hal 4 zijn gereserveerd voor de bijna 500 exposanten van Fiets en Wandelbeurs. Ook hier zijn elektrische fietsen te vinden, naast trekkingbikes, mountainbikes, fatbikes en kinderfietsen. Drie fietsparcoursen, tal van activiteiten op de beursvloer, tientallen bestemmingen, informatiemarkten, outdoormateriaal en circa 115 lezingen en workshops zorgen voor een compleet programma voor de recreatieve fietser en wandelaar. Ook vindt op de eerste beursdag de aftrap plaats van de landelijke campagne voor de vernieuwde Meimaand Fietsmaand.

Opening beurs

De Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk zal beide evenementen op zaterdag 20 februari feestelijk openen. Daarna kan het tweedaagse fiets-, wandel- en e-bikespektakel losbarsten. De Fiets en Wandelbeurs en e-bike Xperience zijn zaterdag 20 en zondag 21 februari tussen 10.00 en 17.00 uur open voor het publiek.

Websites:

www.fietsenwandelbeurs.nl
www.ebikexperience.nl