Nee, drank kunnen we niet (altijd) de schuld geven als je je slecht voelt 'the day after'... Want je kunt ook iets verkeerds eten voordat je een feest hebt.

Aanstaande zondag is het weer zover. Dan barst - in elk geval beneden de rivieren - het carnavalsfeest los. Voor wie wel van een glaasje houdt, maar de volgende dag liever geen spijker in haar hoofd wil: dit kun je beter niet eten voor het feesten.

1. Zoute snacks
Laat de popcorn en chips liever staan, want zout droogt je lichaam uit. Net als alcohol. Kies dus voor het één of het ander. Knabbel niet langer op een zoutje, maar kies voor iets waterigs dat hydrateert. Komkommerschijfjes, paprika of bleekselderij bijvoorbeeld. Een appel kan ook natuurlijk, helpt meteen tegen een slechte adem.

2. Salades
Een salade is gezond, maar toch wordt het afgeraden als je ’s avonds gaat feesten en drinken. Zie het als drinken op een lege maag. Dit komt omdat een salade makkelijk en snel verteert. Kies in plaats daarvan voor iets wat proteïnen en koolhydraten bevat, zoals kip en pasta. De perfecte bodem als je alcohol gaat nuttigen.

Lees ook:  Snack jezelf slim: 6 x lekker eten voor een fit brein

3. Friet
We horen je denken: ‘Géén friet?!’ Dat klopt. Het vet van gefrituurd voedsel zorgt er namelijk voor dat de alcohol er ook weer sneller uitkomt. En dat is geen pretje. Achteraf een frietje, is dan wel weer oké.

4. Pittige hap
Tot slot, eet geen pittige hap. Laat extreem gekruid of pittig eten lekker links liggen voor het uitgaan, want dit kan zorgen voor irritatie en gerommel in je maag. En dan wordt het dansen een onmogelijke opgave.

Bron: CookLoveShare

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!