Claudia Straatmans, nieuwe hoofdredacteur Nouveau

Sinds vandaag is Claudia Straatmans (49) de nieuwe hoofdredacteur. Wat is er Nouveau aan haar? Claudia vertelt.

Wat deed je hiervoor?  
Ik ben een echte glossytijger. Was Hoofdredacteur van onder andere Cosmopolitan, Marie Claire en Beau Monde. Nouveau is mijn 7e glossytitel, en past zó enorm bij de levensfase waar ik in zit. Heb een leuke man, onze dochter gaat bijna naar de Middelbare, er is weer veel ruimte voor ál mijn vriendinnenclubjes (en dat zijn er velen), met wie ik kunst, cultuur & uitstapjes uitdiep. Eerlijk gezegd vind ik dit de leukste jaren van mijn leven – tot nu toe. Wie weet wat er nog meer komt.”

Waarom koos je voor deze functie?
“Ik wil graag dynamische content maken. Ik ben 49, en wil blijven leren, zo ben ik onlangs voor het eerst in mijn leven met surfen begonnen. Niet dat ik het kan, maar ik heb me voorgenomen om op mijn 50ste rechtop op een plank te staan. Die dynamiek én de waardering van kwaliteit zie ik bij veel 45+ vrouwen terug. Nouveau is hét blad dat deze Style has no Age doelgroep omarmt. Het is cool om 45 + te zijn.

Wat ga je met Nouveau doen?
“Heb je even? Er is zoveel leuke content. Als ik bijvoorbeeld een weekend met mijn vriendinnen aan het wijnwandelen in Duitsland ben, borrelen er meteen 101 leuke ideeën op. Vrouwen van onze leeftijd willen reizen, zich met elkaar verbinden, geïnspireerd raken, en vooral weten: hoe doet een ander het?

Een Nouveau-vrouw herkent kwaliteit. Of het nu om Skincare, Travel of Fashion gaat. En het woord genieten hoort daar natuurlijk ook bij. Vind ik zelf ook heel belangrijk, ben immers Stier van sterrenbeeld.”

Wat is jouw levensmotto?
“Waar een wil is, is een wave – met een knipoog naar mijn surflessen.”

 

De presentatrice plaatste een bericht op Instagram waarin ze aankondigt al een tijdje aan duo-presentatie te doen...

Eva (39) is sinds september 2016 samen met haar vriend Dexter van der Voorn, die televisieproducent is. Hij werkte onder meer bij haar programma De Verenigde Staten van Eva.

Het is het eerste kindje van het stel.

Van harte gefeliciteerd!

 

Stiekem al die tijd aan duopresentatie gedaan... #zwanger #jinekbaby

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Beeld: Hollandse Hoogte

Sommige vrouwen hebben er meer last van dan andere: de overgang. Yasmin Le Bon, model en de vrouw van Duran Duran leadzanger Simon Le Bon sprak met het Britse Magazine Red over de ongemakken van deze levensfase. Ze zegt dat het effect heeft op alles in haar leven. Van haar geheugen tot haar taille.

In het interview met de Engelse glossy doet ze een boekje open over haar menopauze. Ze spreekt openhartig over haar gewichtstoename en warrige geheugen. Ze had een hele reeks aan symptomen.

Yasmin: “Je hebt overal pijn, je bent moe en je krijgt een nieuw laagje vet op plekken waar het vroeger nooit zat. Je vergeet afspraken en waar je je auto geparkeerd hebt…”

Le Bon, inmiddels 53 (maar wat ziet ze er nog geweldig uit!) is inmiddels 33 jaar getrouwd met Duran Duran’s  (je weet wel, van The Reflex) voorman Simon le Bon en moeder van drie dochters. Ze onthult dat ze niet goed was voorbereid op de effecten van de menopauze.

“Het is belangrijk dit te delen met mensen, ik praat erover met mijn dochters, want ik wil dat zij er beter op bedacht zijn dan dat ik was.

Yasmin vertelt verder ook over haar dieet en geeft tips om fit te blijven als je ouder wordt.

Goede vetten! Adviseert ze. Olijfolie, kokosolie, boter, avocado’s en notenolie; je lichaam heeft het nodig volgens haar. En eet minder gluten en pas ook op met quinoa. 

Bron: The Good Housekeeping Web team