Dit is een grote stap in de juiste richting in onderzoek naar kanker

Onderzoekers aan de Swansea University hebben een nieuwe simpele bloedtest

bloedtest

ontwikkeld. Zij ontdekte dat er ver voordat er lichamelijke tekenen van kanker te bemerken zijn, er in de rode bloedcellen mutaties plaatsvinden. Met de nieuwste bloedtest kan er in slechts een paar uur tijd worden vastgesteld of de ziekte aanwezig is in het lichaam. Eerder had het VUmc het ook over een gemakkelijke bloedtest – deze bloedtest reageert pas in een later stadium.

Door de test kunt de ziekte in een vroeg stadium getraceerd worden. De onderzoekers hopen dat door de bloedtest een hoop sterfgevallen voorkomen kunnen worden.

Britse Professor Gareth Jenkins is de leider van het onderzoek en vergelijkt de test met een rookalarm: ‘Een rookalarm maakt geen melding van het vuur zelf, maar van het bijproduct – de rook.’ Vanuit deze gedachte is groots onderzoek in actie gezet met een prachtig resultaat. Naar verwachting gaat de test zo’n €41,- kosten en zal hopelijk binnen vijf jaar overal beschikbaar zijn.

 

Bron: Telegraph.co.uk

Bewaren

Restaurant RIJKS waar chef Joris Bijdendijk de pannen van het dak kookt, nodigt al jaren topchefs van over heel de wereld uit om samen te koken. Maar wie ze nu hebben gestrikt: Niet Jonnie Boer, niet Jacob Jan Boerma of Jannis Brevet, maar Richard Ekkebus.

Culiharten slaan er een slagje van over, want de Nederlandse Ekkebus kookt al jaren in China en zijn restaurant Amber werd daar bekroond met een nr. 56 ranking in the World’s 100 Best Restaurants 2018 lijst en nr. 7 ranking in de Asia’s 50 Best Restaurants 2019 lijst.

Dat belooft wat.

Ekkebus heeft er zelf ook zin in:  "De gerechten van ons menu zijn echte Amber-klassiekers. Het is voor ons team inspirerend om te mogen koken in het restaurant van een van de meest iconische musea van de wereld het Rijksmuseum; een locatie met zoveel geschiedenis van mijn thuisland.

Het zal ons in staat stellen om in contact te komen met de rijke Nederlandse geschiedenis en met name de Gouden Eeuw waar Hollanders de wereld rondtrokken op zoek naar exotische specerijen. Ikzelf ben een echte culinaire zigeuner en deze tour door Europa, Afrika en Azië is een ware reis in de zoektocht naar inspiratie voor Amber 2.0."

Wees er snel bij, want het culinaire topduo Bijdendijk/Ekkebus kookt alleen op 26 en 27 januari samen. Ze creëren een four-hands menu dat wordt geserveerd tijdens de lunch en het diner.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Topchef Sergio Herman zoekt het culinaire avontuur met restaurants als The Jane, Frites Atelier, Pure C en de AIRrepublic. In zijn nieuwste boek Sergio's Smaakmakers brengt hij een ode aan zijn favoriete ingrediënten. In Nouveau deze maand 3 recepten cadeau!

De smaakkunstenaar houdt wel van wat botsende smaken. Want zwarte olijven en bosbessen, zou jij die ooit samen eten met wat witte chocolade, vanille-ijs en een crumble van pistachenoten? Nou, als het eruit ziet zoals hierboven wel!

Het is eigenlijk een verbazend simpel recept waar je zéker hoge ogen mee gooit.

In Nouveau vind je ook Sergio's recept voor Broccoli met lamsoor en witte pens en dit heerlijke gerechtje, barstensvol smaak: Spicy avocadosalade met Thaise Vinaigrette.

Het geheim zit 'm in de grof gehakte cashewnoten als je het ons vraagt.

Sergio Herman's boek Smaakmakers staat vol met dit soort prachtfoto's van Kris Vlegels en heerlijke recepten die in veel gevallen niet eens zo moeilijk zijn.

Benieuwd naar deze 3 recepten? Je leest ze in Nouveau. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in