Dit is een grote stap in de juiste richting in onderzoek naar kanker

Onderzoekers aan de Swansea University hebben een nieuwe simpele bloedtest

bloedtest
bloedtest

ontwikkeld. Zij ontdekte dat er ver voordat er lichamelijke tekenen van kanker te bemerken zijn, er in de rode bloedcellen mutaties plaatsvinden. Met de nieuwste bloedtest kan er in slechts een paar uur tijd worden vastgesteld of de ziekte aanwezig is in het lichaam. Eerder had het VUmc het ook over een gemakkelijke bloedtest – deze bloedtest reageert pas in een later stadium.

Door de test kunt de ziekte in een vroeg stadium getraceerd worden. De onderzoekers hopen dat door de bloedtest een hoop sterfgevallen voorkomen kunnen worden.

Britse Professor Gareth Jenkins is de leider van het onderzoek en vergelijkt de test met een rookalarm: ‘Een rookalarm maakt geen melding van het vuur zelf, maar van het bijproduct – de rook.’ Vanuit deze gedachte is groots onderzoek in actie gezet met een prachtig resultaat. Naar verwachting gaat de test zo’n €41,- kosten en zal hopelijk binnen vijf jaar overal beschikbaar zijn.

 

Bron: Telegraph.co.uk

Bewaren

Hoe haal je het meeste geluk uit je geld? Koop je liever iets voor jezelf of liever voor iemand anders? Materie versus ervaring? Daar is nu antwoord op. Zo word je het gelukkigst van je geld:

“Het maakt niet uit of je na de vaste lasten veel of weinig te besteden hebt. Door binnen je budget psychologisch slimme keuzes te maken, word je gelukkig van alle uitgaven. Dankzij ervaringen in plaats van spullen. En door anderen eens te verrassen en daar zelf een heerlijk gevoel van te krijgen,” vertelt Patrick Wessels.

Patrick is consumentenpsycholoog en deed onderzoek naar de psychologische effecten van geld uitgeven. Daarover schreef hij het boek: Geld maakt wél gelukkig, dat nu in de winkel ligt.

Gelukkiger van ervaringen

Het blijkt bijvoorbeeld dat je van een ervaringen gelukkiger wordt dan van iets tastbaars. Dus liever een weekendje weg dan een nieuw sieraad. Of lekker uit eten in plaats van een trui.

Goed doel

In het boek lees je verder dat geld uitgeven aan anderen gelukkiger maakt dan uitgeven aan jezelf. En dat doneren dus een uitstekend idee is. Daarom doneert Patrick alle opbrengsten van zijn boek aan de Stichting Kinderen Kankervrij, KiKa.

Beeld: iStock

Mattel heeft deze week haar nieuwe Barbie-pop aangekondigd en die verrassend, want: een 96-jarige vrouw…

Klinkt raar, is het niet. Die 96-jarige is namelijk de überstylish Iris Apfel. Hoe leuk is dat? Nadat Mattel in 2016 al met een plussize Barbie kwam (gebaseerd op model Ashley Graham), volgden daarna poppen gebaseerd op sterke vrouwen, zoals Amelia Earhart en Frida Kahlo.

Look alike

En nu komt daar dus stijlicoon Iris Apfel bij. In een outfit die ze draagt op de cover van haar boek Iris Apfel, accidental icon: een smaragdgroen Gucci-pak plus enorme lichtblauwe kraag en een lading aan statement kettingen. En natuurlijk die iconische bril.

Het is verrukt afwachten waar Mattel hierna weer mee gaat komen!

 

Bron: Hello Magazine. Beeld: Mattel, iStock