Eindelijk een goede reden om langer in bed te blijven liggen

’s Ochtends geen zin en/of tijd om je bed mooi op te maken? Bij thuiskomt tref je dan jammer genoeg wel een rommelige slaapkamer aan, maar je schuldig voelen hoeft in elk geval niet meer. Volgens onderzoekers van de Kingston University is het namelijk beter voor je gezondheid om de lakens te laten liggen zoals het is.

Het onderzoeksteam analyseerde met een computermodel hoe de vochtigheidsgraad op verschillende plekken in huis het aantal huisstofmijten in je bed beïnvloedt. De minuscule beestjes kunnen zorgen voor vervelende aandoeningen, zoals astma en andere allergieën. In een bed verblijven gemiddeld 1,5 miljoen huisstofmijten, die alleen kunnen leven door water op te nemen uit de atmosfeer. Als je ze straktrekt, krijgen de lakens nauwelijks de mogelijkheid om te luchten, waardoor je bed vochtiger blijft. Dit maakt je slaapkamer een paradijs voor huisstofmijt.

“Iets simpels als het bed onopgemaakt achterlaten, zorgt er al voor dat je lakens minder vochtig zijn en de stofmijten uitdrogen”, legt onderzoeker Stephen Pretlove uit. "Uiteindelijk zullen ze sterven en heb je er geen last meer van."

Dat scheelt 's ochtends weer wat tijd!

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief

 

 

 

Actrice Rachel Weisz is in verwachting van haar eerste kind met James Bond-acteur Daniel Craig. "Het zal binnenkort zichtbaar worden. Daniel en ik zijn heel gelukkig", zegt ze in een interview aan The New York Times.

"We krijgen een klein mensje. We kunnen niet wachten om hem of haar te ontmoeten. Het is zo mysterieus." De 48-jarige actrice heeft al een elfjarige zoon, Henry, met Hollywood-regisseur Darren Aronofsky.

De 50-jarige Daniel Craig heeft een dochter, Ella (25), met zijn ex-vrouw Fiona Loudon.

In juni 2011 traden Weisz en Craig in het huwelijk na relatie van een halfjaar.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: NU.nl/BuZZE. Beeld: ANP

Nouveau interview met Rachel Weisz

In februari stond Rachel met een groot interview in Nouveau en vertelde ze over haar leven in en buiten de schijnwerpers, haar carrière én haar huwelijk met Daniel Craig. Lees het hier