Jarenlang kon je er niet omheen: het fotohokje op de bruiloft. Ging je zonder fotostrip naar huis, was je dan überhaupt wel op de bruiloft geweest? Als je wel houdt van zo’n zweem nostalgie, dan val je ook zeker voor de nieuwe trend: een schilder die de bruiloft live op het doek vastlegt.

Het fotohokje is passé. Wie nu trouwt wil dat laten vastleggen door middel van 'live painting'.

Blijvende herinnering
Laten we eerlijk zijn: die foto’s liggen na de bruiloft nog een paar dagen op de kast en verdwijnen daarna -sorry bruidspaar- in het rommellaatje. Maar een heus schilderij dat op het feest zelf is gemaakt… dat hang je aan de muur, waardoor je elke dag wordt herinnert aan een fantastisch moment.
 

Twee vliegen in een klap
Een ander groot voordeel van ‘live painting’ is dat het direct zorgt voor entertainment tijdens de receptie. Gegarandeerd dat iedereen even bij de schilder gaat kijken om te zien hoe het kunstwerk vordert.

Lees ook: 'Dames opgelet, grote kans dat je een geheime aanbidder hebt'

 

When you love what you do it's a completely unfair advantage... burning the midnight oil tonight!

Een bericht gedeeld door BROOKE RING (@cbrookering) op

Zo werkt dat
Een van de schilders vertelt: “Ik kom graag een paar uur eerder naar de trouwlocatie, zodat ik daar de achtergrond alvast kan schilderen. Zodra de gasten arriveren kan ik me dan concentreren op het bruidspaar en de feestvierders.

Kies je stijl
De trend heeft zich inmiddels zo ontwikkeld dat je kunt kiezen in welke stijl je geschilderd wilt worden. Bijvoorbeeld abstract.

Of wat realistischer.