Wie graag winkelt (wie niet?) doet er goed aan zo snel mogelijk een vrije dag te reserveren. Het is de hoogste tijd voor een shopsessie in Groningen. Hier bevindt zich namelijk de leukste winkelstraat van Nederland.

Shoppen is altijd een feest, maar zo leuk als in de Zwanestraat-Kromme Elleboog in Groningen vind je het nergens.

Dit is de allerleukste
De afgelopen weken onderzocht NLStreets welke winkelstraat de place to be is in 2017. Ruim 17.000 mensen brachten hun stem uit. De conclusie was duidelijk: Om te kunnen shoppen in de allerleukste winkelstraat, moet je naar Groningen. Op steenworp afstand van de Martinitoren vind je de Zwanestraat-Kromme Elleboog. Al jarenlang een uniek stukje Groningen met veel gezellige winkels en horeca. Hier ben je aan het juiste adres voor de nieuwste mode, lingerie en accessoires, vind je leuke woonwinkels voor het aankleden van je huis of schaf je de ingrediënten aan voor een lekkere maaltijd bij één van de foodwinkels.

Zin in de voorjaarscollectie
Wie nog niet bekend is met Scandinavische mode moet echt eens binnenlopen bij KosaDome. Hier vind je ingetogen, tijdloos design gekleurd met natuurlijke kleurstoffen. Andere favorieten onder de stijlvolle, zelfbewuste vrouwen zijn Artishock en Part of Art.

Lees ook: 'In deze stad wonen de aantrekkelijkste vrouwen van Nederland'

Lekker lunchen
In de leukste winkelstraat kun je natuurlijk ook genieten van een goede lunch. Stap bijvoorbeeld eens binnen bij het Bakkerscafé. Een gezellige plek om even te zitten en lekkers te kiezen van de uitgebreide lunchkaart. Mocht je nog geen trek hebben, dan krijg je het hier vanzelf wel, want de geur van versgebakken brood is onweerstaanbaar. Natuurlijk kun je hier ook het brood voor thuis kopen, en de lekkerste caramelkoekjes van Groningen.

Woonwinkelen
Halverwege de Zwanestraat in hartje Groningen vind je Woonzooi; volgens kenners misschien wel de leukste woonwinkel van de stad. Woonzooi is dé specialist op het gebied van handmade producten om het interieur te verfraaien. Je vindt er een eclectische mix van stijlen en producten, van hip en modern tot klassiek en brocante, een ieder vindt er wel iets naar zijn smaak. De gevoerde merken zijn veelal van Nederlandse of Deense bodem.