Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Diashow: James Dean’s iconische stijl

James, met bijnaam Jimmy, Dean is een onsterfelijk icoon. Ondanks zijn korte carrière had hij een sterk imago opgebouwd in East of Eden, Giant en natuurlijk Rebel without a Cause. In East of Eden speelt hij de verloren zoon die uitgroeit tot een Kainsfiguur en zijn broer te gronde richt. James De...

Diashow: James Dean’s iconische stijl

James, met bijnaam Jimmy, Dean is een onsterfelijk icoon. Ondanks zijn korte carrière had hij een sterk imago opgebouwd in East of Eden, Giant en natuurlijk Rebel without a Cause. In East of Eden speelt hij de verloren zoon die uitgroeit tot een Kainsfiguur en zijn broer te gronde richt. James Dean speelt in Giant de ranchhulp Jett Rink. Deze armoedzaaier heeft olie ontdekt op zijn land en is stinkend rijk geworden. In Rebel without a Cause speelt hij een tiener die niets erger vindt dan voor lafaard uitgemaakt te worden, waardoor hij zich in stompzinnige avonturen stort, wat zijn ouders ‘oplossen’ door elke keer maar te verhuizen.

Het imago van Jimmy Dean komt onder andere van zijn acteerwerk en improvisatie talent. In al zijn rollen wordt zijn dapperheid afgewisseld met angst en verdriet. Deze elementen worden zo met elkaar versmolten, zodat zijn personages emotionele diepgang krijgen. Jimmy is uitgegroeid tot een icoon doordat hij onverwachts is overleden, net toen het grote publiek hem ontdekt had. Zijn privé levensstijl heeft hier aan meegeholpen, want in het echt was hij ook een rebel. Gesloten, koppig en veel stemmingswisselingen, maar ook gevoelig. Zijn klassieke American bad boy stijl werd geliefd door vele dames. Om zijn stijl te vieren hebben wij tien van zijn meest iconische outfits bij elkaar gevonden. Bedank ons later maar.

Bron: Flickr.