De Tuinen van Appeltern hadden altijd al een dubbelfunctie.. enerzijds gaat het om inspiratie en advies en anderzijds willen we bezoekers graag vermaken en ook een beetje raken. Acoustic nights is een Appelternbeleving zoals u die wellicht nog niet kende. De componenten geur, kleur, muziek, bespiegeling en vuur zijn samengevoegd in een bijzonder(e) wandeling en verblijf.

Appeltern

Alles is anders tijdens de avondopenstellingen in Appeltern. Bezoekers worden op een andere plaats verwelkomd en van daaruit gewezen op een speciale route. Op meer dan tien plaatsen in de route wordt (live)muziek ten gehore gebracht en is een overdenking te horen of te lezen die past bij de plek of het uitzicht. De wandeling eindigt, hoe u ook loopt en hoeveel u ook van de route af wilt wijken, bij het Glazen Paviljoen. Daar wordt u aan de rand van het kampvuur getrakteerd op een drankje en een hapje in afwachting van het slotconcert.

Bijzonder en puur
‘Onze’ Ben van Ooijen was altijd al bezig met de tuinbeleving ‘anders’ te presenteren. De denksels die in De Tuinen te lezen zijn en ook de wijsheden die hij verspreidt, zetten mensen aan het denken, openen soms hun ogen en zorgen voor een bewogen herkenning. Het was al langer Bens droom om iets nieuws te proberen waarbij een minimum aan pure ingrediënten zorgt voor een bijzondere ervaring.

In eerste instantie was daarbij alleen mechanische muziek voorzien, maar juist het ter plekke life ten gehore brengen van bepaalde songs of werken, maken de momenten nog specialer. Alsof de tuin waarin u loopt, de tekst die u leest en het lied dat wordt gezongen helemaal alleen voor u is bestemd. Schoonheid, romantiek, maar ook louter genot vallen u ten deel.. tenminste als u uw ogen opent of misschien zelfs bewust even dicht doet.

Music for all
Tijdens de vier ‘Acoustic Nights’ wordt op een aantal belevingsplekken life muziek gemaakt. Gery Vermeulen heeft muzikale vrienden en musici geselecteerd en samengebracht in ‘Zing-YES collectief young & pro’. Om een passend en gevarieerd programma te kunnen laten horen, net zo kleurrijk als de tuinen zelf. Het gaat daarbij om herkenbare, toegankelijke ‘muziek van alle (leef-)tijden’. Van licht-klassiek, ‘Flower-power’ en Franse chansons tot het genre van musical en de hedendaagse pop-songs. Op diverse plaatsen in De Tuinen spat de uitbundige vrolijkheid er van af. Maar ook weerklinkt de serene rust van de zomer in de kleinere ensembles tot 21.00 uur.

Vanaf 21.30 uur sluit het voltallige ‘Zing-YES collectief Young & Pro’ af met het slotconcert op een centraal eindstation. Wij nodigen u uit om deel uit te maken van deze synergie van zang percussie, toets- en snaarinstrumenten.

De vier zaterdagavondbelevenissen zitten de 1ste keer zeker nog in de experimentele fase. De hoeveelheid tuinen.. de verhouding tussen mechanische en life muziek.. de wandelduur.. de prijsstelling.. alles zal voor volgende edities zeker tegen het licht gehouden worden. Anderzijds is juist de eerste editie van deze ‘Saturdaynight in July’ wel heel spannend en zeker voor buitenmensen op zoek naar iets nieuws om niet te mogen missen.

4 zaterdagavondbelevenissen in De Tuinen van Appeltern! Avondwandelroute langs belevingsplekken met akoestische muziek en memorabele momenten. Gratis drankje bij slotconcert met kampvuur!
•Data: 2, 9, 16 & 23 juli.
•Prijzen: € 6,50 inclusief parkeren! Appeltern-leden hebben gratis toegang.
Kortingsacties zijn op deze avonden niet van toepassing.
•Tijden: 19.30 uur - 22.30 uur.
•Muziek: ZING-YES collectief Young & Pro

Informatie:
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
www.appeltern.nl

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.