De Tuinen van Appeltern hadden altijd al een dubbelfunctie.. enerzijds gaat het om inspiratie en advies en anderzijds willen we bezoekers graag vermaken en ook een beetje raken. Acoustic nights is een Appelternbeleving zoals u die wellicht nog niet kende. De componenten geur, kleur, muziek, bespiegeling en vuur zijn samengevoegd in een bijzonder(e) wandeling en verblijf.

Appeltern
Appeltern

Alles is anders tijdens de avondopenstellingen in Appeltern. Bezoekers worden op een andere plaats verwelkomd en van daaruit gewezen op een speciale route. Op meer dan tien plaatsen in de route wordt (live)muziek ten gehore gebracht en is een overdenking te horen of te lezen die past bij de plek of het uitzicht. De wandeling eindigt, hoe u ook loopt en hoeveel u ook van de route af wilt wijken, bij het Glazen Paviljoen. Daar wordt u aan de rand van het kampvuur getrakteerd op een drankje en een hapje in afwachting van het slotconcert.

Bijzonder en puur
‘Onze’ Ben van Ooijen was altijd al bezig met de tuinbeleving ‘anders’ te presenteren. De denksels die in De Tuinen te lezen zijn en ook de wijsheden die hij verspreidt, zetten mensen aan het denken, openen soms hun ogen en zorgen voor een bewogen herkenning. Het was al langer Bens droom om iets nieuws te proberen waarbij een minimum aan pure ingrediënten zorgt voor een bijzondere ervaring.

In eerste instantie was daarbij alleen mechanische muziek voorzien, maar juist het ter plekke life ten gehore brengen van bepaalde songs of werken, maken de momenten nog specialer. Alsof de tuin waarin u loopt, de tekst die u leest en het lied dat wordt gezongen helemaal alleen voor u is bestemd. Schoonheid, romantiek, maar ook louter genot vallen u ten deel.. tenminste als u uw ogen opent of misschien zelfs bewust even dicht doet.

Music for all
Tijdens de vier ‘Acoustic Nights’ wordt op een aantal belevingsplekken life muziek gemaakt. Gery Vermeulen heeft muzikale vrienden en musici geselecteerd en samengebracht in ‘Zing-YES collectief young & pro’. Om een passend en gevarieerd programma te kunnen laten horen, net zo kleurrijk als de tuinen zelf. Het gaat daarbij om herkenbare, toegankelijke ‘muziek van alle (leef-)tijden’. Van licht-klassiek, ‘Flower-power’ en Franse chansons tot het genre van musical en de hedendaagse pop-songs. Op diverse plaatsen in De Tuinen spat de uitbundige vrolijkheid er van af. Maar ook weerklinkt de serene rust van de zomer in de kleinere ensembles tot 21.00 uur.

Vanaf 21.30 uur sluit het voltallige ‘Zing-YES collectief Young & Pro’ af met het slotconcert op een centraal eindstation. Wij nodigen u uit om deel uit te maken van deze synergie van zang percussie, toets- en snaarinstrumenten.

De vier zaterdagavondbelevenissen zitten de 1ste keer zeker nog in de experimentele fase. De hoeveelheid tuinen.. de verhouding tussen mechanische en life muziek.. de wandelduur.. de prijsstelling.. alles zal voor volgende edities zeker tegen het licht gehouden worden. Anderzijds is juist de eerste editie van deze ‘Saturdaynight in July’ wel heel spannend en zeker voor buitenmensen op zoek naar iets nieuws om niet te mogen missen.

4 zaterdagavondbelevenissen in De Tuinen van Appeltern! Avondwandelroute langs belevingsplekken met akoestische muziek en memorabele momenten. Gratis drankje bij slotconcert met kampvuur!
•Data: 2, 9, 16 & 23 juli.
•Prijzen: € 6,50 inclusief parkeren! Appeltern-leden hebben gratis toegang.
Kortingsacties zijn op deze avonden niet van toepassing.
•Tijden: 19.30 uur - 22.30 uur.
•Muziek: ZING-YES collectief Young & Pro

Informatie:
Walstraat 2a, 6629 AD Appeltern
www.appeltern.nl

 

Ze wordt vandaag 50, en wat blijft Kylie Minogue er altijd goed uitzien. Hoe doet ze dat toch?

In een interview vorige maand gaf Kylie eerlijk toe dat er voor een fotoshoot of opname een hoop werk aan te pas komt. ‘Achter zo’n look zit een heel team, zo sta ik ‘s ochtends echt niet meer op.’ Celebrate yourself at every age, vindt Kylie. Je kunt jezelf niet ouder of jonger maken, je kunt alleen maar jezelf in dit moment zijn. ‘Dus probeer altijd te stralen, in goede maar ook in mindere tijden.’ Ze heeft ook drie echt praktische tips – boring, naar eigen zeggen – waar Kylie al jaren trouw aan blijft. En die werken duidelijk, gezien haar jonge uitstraling. 

3x Kylie's anti-aging tips

1 Sunblock. Zon doet ons goed, maar veroudert de huid, met rimpels tot gevolg. Gebruik deze maanden dus echt een goede spf voor je gezicht, en kies eigenlijk bij voorkeur altijd voor een gezichtscrème met spf.

2 Haal áltijd je make-up af. ‘Ik draag al zo ontzettend lang make-up voor mijn werk. Maar ik maak mijn gezicht altijd schoon.’ Kylie gebruikt daarvoor mousselinedoeken, zachte doeken die extra grondig kunnen reinigen.

3 Een goede dermatoloog. ‘Ga als je kunt. Voor wat behandelingen.’

 

Bron: Prima. Beeld: Getty Images

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Ontwerper Tommy Hilfiger woont samen met zijn vrouw Dee in één van de 151 bewoonde suites van het wereldberoemde Plaza Hotel in New York. Aan Architectural Digest gaven ze een persoonlijke rondleiding voor bijzondere details en vooral veel humor!

Het appartement staat bol van de stijl, maar ook heel veel bijzondere snuisterijen. Terloops zegt Tommy: "Oh ja, dit was een cadeautje van Mick Jagger en dit heb ik van Karl Lagerfeld gekregen."

Dee blijft er lekker nuchter onder, met enige zelfspot: "I can't say this kitchen sees a lot of cooking action.... After all, that's what restaurants are for."

Goede tip

In de slaapkamer hebben Tommy en Dee een kleine minibar laten maken voor koffie en thee. Zo hoeven ze 's ochtends niet naar de keuken beneden en zitten ze met hun koffietje lekker op het terras naar Central Park te kijken. Dat is nog eens wakker worden!

Bekijk de video:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP. Bron: Architectural Digest