In september 2016 lanceert Pink Ribbon alweer voor het 10e jaar de Pink Ribbon Armband. Een deel van de opbrengst van dit inmiddels iconische item gaat naar borstkankeronderzoek. Dit jaar is het ontwerp gekomen op een ingetogen design die bestaat uit verschillende losse armbandjes. Deze kunt u individueel of samen dragen. De herfstige kleuren worden opgefleurd met een roze accent, die subtiel verwijst naar het goede doel Pink Ribbon.

Koop de Pink Ribbon Armband & steun borstkankeronderzoek

Pink Ribbon

Door deze armband te kopen, steunt u borstkankeronderzoek en laat u dit zien. Met deze modestatement kunt u dus uw omgeving inspireren! De Pink Ribbon Armband 2016 kost € 9,99. Hiervan wordt € 4,26 gedoneerd aan Pink Ribbon ter financiering van borstkankeronderzoek. De Pink Ribbon Armband 2016 wordt verkocht vanaf 26 september t/m 31 december 2016.

Stichting Pink Ribbon

Pink Ribbon financiert wetenschappelijke onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Op dat vlak is nog veel te winnen en daar is veel geld voor nodig.

Verkooppunten

De armband wordt verkocht op www.pinkribbon.nl/shop. Ook gaan o.a. Bruna, C&A, DA Drogist, Dio en Shoeby de armband verkopen. Meer informatie over alle verkooppunten vind je vanaf september op www.pinkribbon.nl/armband.


Pink Ribbon

Borstkanker treft 1 op de 7 vrouwen

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Dat waren afgelopen jaar meer dan 17.000 diagnoses. In ons land overlijden er dagelijks nog steeds 9 mensen aan de gevolgen van de ziekte. Bij vrouwen tussen de 35 en 55 jaar is het zelfs doodsoorzaak nummer 1. Het aantal mensen dat borstkanker krijgt, blijft de komende jaren stijgen. Dankzij een betere diagnose en betere behandelingen stijgen gelukkig ook de overlevingskansen jaarlijks met één procent. Meer diagnoses en hogere overlevingskansen betekenen ook dat de groep mensen die moet leven met de gevolgen van de ziekte toeneemt. In Nederland zijn er meer dan 150.000 mensen die leven met de (vaak blijvende) gevolgen van borstkanker.

OverLeven met borstkanker. Onderzoek helpt!

Hoewel borstkanker zich niet beperkt tot een maand per jaar is oktober internationaal uitgeroepen tot borstkankermaand. In deze periode lanceert Pink Ribbon niet alleen de armband maar ook een communicatiecampagne. Het thema van de campagne is dit jaar: OverLeven. Want ook als je de ziekte overleeft, heeft borstkanker vaak zeer ingrijpende en blijvende gevolgen zoals hart- en vaatziekten, het moeten accepteren van een lichaam zonder borst(en) en onvruchtbaarheid door de chemo- en hormoontherapie. Door de Pink Ribbon Armband te kopen, steunt u borstkankeronderzoek.

 

Fotografie: Rene Bosch en Roy Beusker

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in