In september 2016 lanceert Pink Ribbon alweer voor het 10e jaar de Pink Ribbon Armband. Een deel van de opbrengst van dit inmiddels iconische item gaat naar borstkankeronderzoek. Dit jaar is het ontwerp gekomen op een ingetogen design die bestaat uit verschillende losse armbandjes. Deze kunt u individueel of samen dragen. De herfstige kleuren worden opgefleurd met een roze accent, die subtiel verwijst naar het goede doel Pink Ribbon.

More content below the advertising

Koop de Pink Ribbon Armband & steun borstkankeronderzoek

Pink Ribbon

Door deze armband te kopen, steunt u borstkankeronderzoek en laat u dit zien. Met deze modestatement kunt u dus uw omgeving inspireren! De Pink Ribbon Armband 2016 kost € 9,99. Hiervan wordt € 4,26 gedoneerd aan Pink Ribbon ter financiering van borstkankeronderzoek. De Pink Ribbon Armband 2016 wordt verkocht vanaf 26 september t/m 31 december 2016.

Stichting Pink Ribbon

Pink Ribbon financiert wetenschappelijke onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Op dat vlak is nog veel te winnen en daar is veel geld voor nodig.

Verkooppunten

De armband wordt verkocht op www.pinkribbon.nl/shop. Ook gaan o.a. Bruna, C&A, DA Drogist, Dio en Shoeby de armband verkopen. Meer informatie over alle verkooppunten vind je vanaf september op www.pinkribbon.nl/armband.


Pink Ribbon

Borstkanker treft 1 op de 7 vrouwen

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Dat waren afgelopen jaar meer dan 17.000 diagnoses. In ons land overlijden er dagelijks nog steeds 9 mensen aan de gevolgen van de ziekte. Bij vrouwen tussen de 35 en 55 jaar is het zelfs doodsoorzaak nummer 1. Het aantal mensen dat borstkanker krijgt, blijft de komende jaren stijgen. Dankzij een betere diagnose en betere behandelingen stijgen gelukkig ook de overlevingskansen jaarlijks met één procent. Meer diagnoses en hogere overlevingskansen betekenen ook dat de groep mensen die moet leven met de gevolgen van de ziekte toeneemt. In Nederland zijn er meer dan 150.000 mensen die leven met de (vaak blijvende) gevolgen van borstkanker.

OverLeven met borstkanker. Onderzoek helpt!

Hoewel borstkanker zich niet beperkt tot een maand per jaar is oktober internationaal uitgeroepen tot borstkankermaand. In deze periode lanceert Pink Ribbon niet alleen de armband maar ook een communicatiecampagne. Het thema van de campagne is dit jaar: OverLeven. Want ook als je de ziekte overleeft, heeft borstkanker vaak zeer ingrijpende en blijvende gevolgen zoals hart- en vaatziekten, het moeten accepteren van een lichaam zonder borst(en) en onvruchtbaarheid door de chemo- en hormoontherapie. Door de Pink Ribbon Armband te kopen, steunt u borstkankeronderzoek.

 

Fotografie: Rene Bosch en Roy Beusker

Kris Jenner, bekend als mommager van de Kardashians, kan wel wat rust en kalmte om zich heen gebruiken. De moeder van Kim, Kourtney, Rob en Khloé Kardashian en Kylie en Kendall Jenner heeft haar handen vol aan haar succesvolle kinderen. Dan wil je in huis maar één ding: rust.

Architectural Digest kreeg een rondleiding bij de socialité thuis en wij kijken maar wat graag even mee. Wat opviel? Ook hier is de keuken het hart van het huis. Kijk mee hoe Kris een bijzonder kijkje achter de de deur geeft, zónder de chaos die we kennen van The Kardashians.

More content below the advertising

 

Bron: Architectural Digest. Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Één van Máxima's favoriete designers heeft zelf ook een lijstje favoriete vrouwen. In Nouveau vertelde hij honderduit over zijn moeder, oma en Madonna, maar er kwam nog iemand uit de hoge hoed: actrice Bianca Krijgsman, die op zondagavond weer te zien in haar glansrol van Nancy in De Luizenmoeder.

Claes: ‘Al heel vroeg ben ik verliefd geworden op het cabaret-duo Plien en Bianca. Ik keek altijd naar hun tv-shows en als ze optraden in de Kleine Komedie was ik de eerste die kaartjes kocht. Vrouwen die ik heel hoog had zitten. Pas later ontdekte ik dat Bianca ook in serieuze films speelt.

More content below the advertising

"Claes, ik heb een jurk nodig"

In 2014 nam ze out of the blue contact met mij op. “Hoi Claes, ik ben genomineerd voor een Emmy en ik heb een jurk nodig voor het festival. Ik vind je werk zo mooi, kunnen we praten?” Wat een eer, dat iemand die ik zo bewonder, mijn werk kent en het mooi vindt.

Dus ik zei: “Natuurlijk, kom maar langs.” 

Kers op de taart

Ik vind haar supergetalenteerd, heel grappig en – zoals bleek – ook nog eens heel aardig. Een couturestuk maken voor een écht mens, is sowieso iets anders dan voor modellen op de catwalk.

Bij de uitreiking van de Emmy was ik op zakenreis in Hongkong. Ik kreeg een app van haar: ”Claes, ik heb gewonnen!” Voor mij de kers op de taart, een heel dierbaar hoogtepunt in m’n carrière, omdat ik zo veel respect heb voor haar.’

Vanavond zie je Bianca Krijgsman weer in een héél andere outfit als Nancy in De Luizenmoeder.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in