Mode-ontwerpster, toen nog zangeres, Victoria Beckham gaf in 1999 haar ja-woord aan de blonde halfgod David. Het huwelijk houdt nog altijd stand, maar van één ding denkt de ex-voetballer nu: had ik dat maar anders gedaan.

En nee, dan heeft hij het niet over datgene (zijn veelbesproken affaire) waar wij meteen aan dachten.

Met lelies en rozen bedekte muren
Extravagant was de bruiloft van het toenmalige 'it-koppel'. Ze werden in Engeland nog net niet gezien als royalty, al ging hun balzaal zeker door voor koninklijk met zijn met lelies en rozen bedekte muren, duiven, een kroon en zelfs een troon voor de bruid en de bruidegom.

Lees ook: Binnenkijken: dit is de nieuwe villa van David en Victoria Beckham

De purperen prins
Maar David schaamt zich nu nog voor het pak dat hij destijds op de feestelijke receptie droeg. Hij ging van onder tot boven in het paars gekleed, en helaas voor hem zijn er achttien jaar na dato nog tal van pictures to prove it. Zelfs zijn eega deelde twee jaar geleden nog een foto van hun extravagante matching outfits. "Bruiloften zó uitbundig vieren, was helemaal de trend in die tijd", aldus David op BBC Radio 4.

'Wat dácht ik?'
"Maar onze kleding was nogal een statement, ja. En Victoria kwam daar prima mee weg, maar ik... Wat dácht ik? Ik zag eruit als één van die kerels uit de film Dumb and Dumber in die belachelijke combinatie. Ik had zelfs een bijpassende paarse hoge hoed! Ongelooflijk." Die dag, en het bewuste pak, liggen alweer jaren achter hen. "In de tussentijd hebben we onze huwelijksgeloften hernieuwd en dat gebeurde een stuk minder extravagant. We vierden het thuis, met z'n zessen." En dat feestje vond hij minstens zo onvergetelijk.

Beeld bron: Hollandse Hoogte

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!