Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

DAGJE AMSTERDAM?

Gisteren is door Burgemeester Eberhard van der Laan het geheel vernieuwde Gelderlandplein in Amsterdam geopend. Dit winkelcentrum in de wijk Buitenveldert in Amsterdam-Zuid kreeg zijn naam in 1966. De afgelopen jaren heeft het Gelderlandplein een grootse metamorfose ondergaan. Herrezen uit het st...

DAGJE AMSTERDAM?
Gelderlandplein

Kunst en muziek

Kunst speelt een belangrijke rol in de presentatie van het nieuwe Gelderlandplein. Met hulp van Alex Daniëls van Galerie Reflex Amsterdam heeft Lesley Bamberger een aantal kunstwerken aangekocht die variëren op thema's als dynamiek, humor en innovatie. Wie het plein bezoekt, bezoekt als het ware een doorlopende tentoonstelling van internationale, wereldberoemde kunstenaars onder wie KAWS, Joel Morrison, Marcus Harvey, Lars Fisk, Erwin Wurm en Donald Beachler. Opvallend element bij de ingang is een digitaal kunstwerk van Julian Opie. De Nederlandse componist, pianist en producer Michiel Borstlap is verantwoordelijk voor de muziek op het plein. Maandelijks stelt hij een playlist samen die recht doet aan het seizoen en aan het specifieke moment van de dag.

Het Gelderlandplein

Dankzij een forse uitbreiding van maar liefst 7000 m2 heeft het Gelderlandplein nu een oppervlakte van 27.200 m2 in totaal. Het winkelaanbod is uniek vanwege de speciale mix van lokale en mondiale invalshoeken. Nieuw zijn de (flagship)stores van Mango, IKKS, Marqt, Sissy Boy, Bever, Costes en McGregor. De horeca in het winkelcentrum is verder uitgebreid met Le Pain Quotidien, Takumi – Lobster & Burger, Tanuki en Saigon. Belangrijke trekkers voor de ruim vier miljoen bezoekers per jaar zijn herenspeciaalzaak Rick Moorman die de Dutch Retail Excellence Award heeft gewonnen en Albert Heijn, de beste supermarkt XL van Nederland. Ook de bereikbaarheid is sterk verbeterd. Sinds december rijdt er op de Zuidas en in Buitenveldert een gratis bus naar en van het Gelderlandplein. Met 200 extra nieuwe parkeerplaatsen en 1,5 uur gratis parkeren is het nieuwe Gelderlandplein voor iedereen toegankelijk.