Carry ontdekte dat haar ex-man homoseksueel is. Geen probleem, zij had de scheiding al verwerkt, toch? Waarom lag ze dan toch te woelen in haar bed, de eerste weken na ‘het nieuws’?

Er was nieuws
“Het was op een zondag, ik was uitgenodigd om te komen eten bij vrienden. Er werden mysterieuze blikken over de tafel uitgewisseld. Toen ik vroeg wat er aan de hand was, was het antwoord: ‘Het gaat over Edward.’ Door hun gespannen houding dacht ik dat Edward, mijn ex-man, ernstig ziek was. Dat was hij niet, hij kwam uit de kast! ‘Hij hield van je, ondanks dat hij deze gevoelens altijd heeft gehad,’ kwam er nog achteraan, als pleister op de wond.”   

Daar draaide onze scheiding niet om 
“Ik schoot in de lach, maar binnen een paar seconden sloeg mijn stemming om en vlogen alle jaren van ruzies en ellende door mijn hoofd. Onze scheiding ging niet over zijn geaardheid. Het ging niet om het weigeren van seks en relatietherapie. Zelfs niet over het feit dat hij liever met zijn mannelijke collega’s was dan met mij. Onze scheiding draaide om zijn woede, zijn zelfhaat. Nu pas begreep ik waar zijn emoties vandaan kwamen.”

Wie feliciteert mij?
“Na de scheiding pakte ik mijn leven op. Ik begon aan een nieuwe baan, nieuwe vriendschappen en ik ging meer sporten. Inmiddels zijn we vijf jaar gescheiden en ben ik getrouwd met een geweldige man. Ik heb de scheiding van Edward verwerkt en achter me gelaten, tenminste, dat dacht ik. Want nu Edward werd geprezen omdat hij zo moedig was om uit de kast te komen, was ik in de war. Ik vond dat ík die felicitaties verdiende, tenslotte stapte ik uit een slopend huwelijk, ben ik omgegaan met alle roddels en ben ik trouw aan mijzelf gebleven. Waarom kon ik dan toch slecht slapen, de eerste weken na dit nieuws?” 

Vooral gelukkig 
“Het heeft even geduurd, maar nu het nieuws is gezakt, kan ik eerlijk zeggen dat het overheersende gevoel geluk is. Ik accepteer ons verleden én heden, en ik ben blij dat we allebei iemand hebben gevonden die ons gelukkig maakt. Nu de waarheid boven tafel is, kan ik zelfs weer kijken naar onze positieve kanten en daar ben ik best trots op.” 

Fotocredit: Unsplash, Daryn Bartlett