Toen aanstaande bruid Carol Bates in 1957 een bruidszaak binnenstapte, was er een jurk waar ze haar ogen niet vanaf kon houden. Ze wist direct dat ze de perfecte jurk had gevonden. Wat ze toen nog niet wist was dat de jurk de jaren daarna steeds opnieuw zou worden gedragen, waardoor de jurk het symbool van eeuwige liefde werd.

Eigenlijk zou Carol helemaal geen trouwjurk kopen. Haar zus had aangeboden er een voor haar te maken. Maar bij het zien van deze jurk was Carol om. Mooier dan dit kon het niet worden.

Familietraditie
Dertig jaar na de bruiloft van Carol en haar geliefde Bob, draagt hun dochter de jurk op haar eigen bruiloft. 
Nog eens twintig jaar later, trekt Carol de jurk aan als ze 50 jaar is getrouwd. En onlangs vierde ze haar 60-jarig huwelijk in dezelfde witte jurk. Carol en Bob maakten meteen van de gelegenheid gebruik om hun huwelijksgeloftes opnieuw uit te spreken.

De jurk zit als gegoten
Door de jaren heen is het lijf van Carol vanzelfsprekend veranderd. Dat weerhield haar er niet van de jurk weer uit de kast te trekken. “Ik ben teruggegaan naar de winkel waar ik de jurk heb gekocht. Daar werd de jurk hier en daar aangepast, zodat hij weer als gegoten zit.”

Het geheim van 60 jaar huwelijk
Hoewel de naden van de jurk misschien wat slijtage beginnen te vertonen, is de liefde van Bob en Carol sterker dan ooit. “We zijn niet bang om onze eigen mening te uiten, maar we respecteren elkaar wel. Dat je het niet altijd met elkaar eens bent, betekent niet dat je niet meer van elkaar houdt. We maken allemaal wel eens fouten. Daar leer je van. Je vergeeft elkaar en gaat weer samen verder. Dat maakt je beter en sterker.”