Van Jaclyn Smith tot Katie Holmes, tal van actrices hebben Jackie Kennedy geportretteerd door de jaren heen. En met de release van de nieuwe, officiële trailer van Jackie, vangen we een glimp op van de indrukwekkende manier waarop Natalie Portman de voormalige First Lady gestalte geeft.

De korte clip toont Jackie Kennedy vanaf het moment dat ze haar - inmiddels wereldberoemde - roze pillbox hoed opzet, we zien de aanslag op haar echtgenoot, zijn begrafenis en de psychische strijd die daarop volgde.

Een kortere tip van de sluier werd eerder deze maand bekendgemaakt:

 

Dat vreselijke moment
Op de tonen van Camelot laat het filmpje eerst de gelukkige momenten in het Witte Huis zien, zoals JFK juniors verjaardag en een musicaloptreden. Maar dan draait alles ineens om dat vreselijke moment: de aanslag op John F. Kennedy en de onwerkelijke dagen daarna.

Sterk en kwetsbaar tegelijk
"Je ziet hoe sterk ze was, zoals ze omging met alles wat ze doormaakte, terwijl ze zichzelf ook nog bijeen moest rapen - in het belang van het land en haar familie. Maar we zien ook haar kwetsbaarheid en intelligentie, zoals ze zich hard maakte voor JFK's nalatenschap", aldus Natalie Portman in Entertainment Weekly.

Het zou ons niets verbazen als Portman met deze rol een Oscar in de wacht sleept.

Op de film zullen we nog moeten wachten, hij verschijnt pas in februari 2017 in de Nederlandse bioscopen.

Bron: Townandcountrymag.com, Bron Beeld: Fox Searchlight Pictures.