De Stichting Beschermers Amstelland organiseert dit jaar voor de 10de keer de Amstellanddag waarbij boeren, kunstenaars en Amstellandondernemers hun deuren open zetten voor bezoekers. Vanwege het jubileumjaar van de Stichting en van de Amstellanddag is er een extra uitgebreid en feestelijk programma opgesteld. Een unieke kunstroute en een proef met een bootdienst over de Amstel tussen Amsterdam en Ouderkerk die hopelijk door daverend succes zal leiden tot een reguliere dienst.

De Verbeelding aan de Amstel

Is een kunstroute tussen Amsterdam centrum en Ouderkerk aan de Amstel. Op 23 locaties langs de Amstel staan panelen met historische prenten en schilderijen die tezamen het verhaal van de rivier en de groeiende stad vertellen. De panelen bieden een blik op de Amstel door de ogen van kunstenaars tussen 1600 en 1960; heden en verleden zijn ter plekke te zien.
Van 30 mei tot en met 30 juni 2016.

Bootdienst

Tussen Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel vaart er een bootdienst (op Amstellanddag gratis). De boot start in Amsterdam ter hoogte van de Hermitage en heeft drie stops op verschillende prachtige plekken langs de Amstel, en vaart vervolgens door naar Ouderkerk aan de Amstel en vice versa. Deze boot zal ook nog varen op 16 en 17 juli en op 27 en 28 augustus.

Article continues after the ad

AmstellandActiviteiten

Op deze dag zijn er meer van dan 70 activiteiten op het gebied van natuur, cultuur historie, kunst, culinair; alles wat Amstelland zo divers en bijzonder maakt. O.a. een poldersafari, natuurwandelingen, buitenplaatsen bezoeken (Tulpenburgh), een bijzondere tentoonstelling in de Urbanuskerk in Nes aan de Amstel ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan. Daarnaast zijn er in het gebied diverse culturele bezienswaardigheden te zien in Ouderkerk aan de Amstel, de hoofdstad van Amstelland, zoals Beth Haim, de Joodse begraafplaats, de Amstelkerk en het Historisch Museum. Daarnaast zijn er op verschillende locaties workshop georganiseerd.

Officiële opening

De officiële opening vindt plaats op buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk Noord 55 , op 5 juni om 10.00 uur met muziek en dans.

Stichting Beschermers Amstelland

De Stichting Beschermers Amstelland staat voor het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch gebied met grote natuur- en landschapswaarden, waarin met respect voor landschap, natuur en cultuurhistorie kan worden geboerd en gerecreëerd.

Informatie en programma

www.amstellanddag.nl
www.beschermersamstelland.nl