1. Elk kopje koffie met melk zijn eigen verhoudingen kent?

Bekijk de verhoudingen hieronder en zet voortaan altijd een perfecte koffie met melk op tafel.

koffie

Espresso Macchiato - Een Espresso (40ml) bedekt met 10 ml romig melkschuim.
Cappuccino - Een Espresso (40 ml) bedekt met 50 tot 70 ml romig melkschuim.
Koffie verkeerd - Een Lungo (110 ml) met 110 ml warme melk, eventueel bedekt met romig melkschuim.
Latte Macchiato - Een gelaagde koffie met 100 à 120 ml warme melk, een Espresso (40 ml) en bedekt met romig melkschuim.

2. Als je koffie combineert met melk er nieuwe aromaprofielen ontstaan in de koffie, waardoor je nog meer smaakvariaties kan creëren?

Neem bijvoorbeeld de krachtige Envivo Lungo van Nespresso:
Als Lungo zonder melk: intens, smaakvol met accenten van gedroogd hout en peperkoek.
Als Lungo Macchiato: Envivo Lungo wordt ronder, gebalanceerder en ontwikkelt zoetzoute toffee-tonen, terwijl het zijn intense karakter behoudt.

3. Nespresso het creëren van het perfecte melkrecept nog gemakkelijker maakt?

De Aeroccino 4 is een compact apparaat dat met één druk op de knop het door jouw gewenste melkschuim bereidt.

4. Lang houdbare, volle melk het allermooiste schuimt?

Dit komt door de romige structuur en het vetgehalte. Tevens zorgt de lang houdbare melk voor minder aanslag aan de binnenkant van de Aeroccino, waardoor deze gemakkelijker schoon te maken is met koud water. De nieuwste Aeroccino 4 is tevens vaatwasser bestendig.

5. Naast volle melk, halfvolle lang houdbare melk een goed alternatief is?

Mooi romig melkschuim met minder calorieën. Drink je je koffie liever lactosevrij? Dan kan je kiezen voor sojamelk.

6. Het al dan niet goed opschuimen van melk te maken heeft met het proteïnegehalte?

Proteïne zorgt voor de kwaliteit van het melkschuim. Hoe hoger het proteïnegehalte in de melk, hoe mooier en dikker het melkschuim.

7. De nieuwste Aeroccino 4 vier verschillende melkfuncties heeft?

Zo kun je melk opwarmen, maar ook koud melkschuim, luchtig melkschuim of melkschuim met een extra fijne structuur bereiden. Ideaal voor elk melkrecept.

8. Nespresso op haar website ruim 70 koffie- en melkrecepten heeft ter inspiratie?

Zoals de Bonbon koffie waarbij de krachtige Envivo Lungo gecombineerd wordt met gecondenseerde melk en cacao, een echte verwennerij.

Voor meer inspiratie kijk op: Nespresso

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Elk jaar kijken we weer reikhalzend uit naar welk ingrediënt sterrenchef Schilo van Coevorden in de spotlight zet. En nu is het weer zover! Na wagyu, wasabi en de ongelooflijk flamboyante king crab, kiest Schilo dit jaar voor een eenvoudig, maar onwaarschijnlijk veelzijdig ingrediënt...

Soja

Soja? Jazeker. De Chef van Taiko Restaurant in het Conservatorium Hotel in Amsterdam heeft een compleet menu 'The Circle of Soy-menu' gecreëerd.

Een eerbetoon aan een enkele boon, laat dat maar aan dit culinair genie over. Van voorgerecht tot desserts en in sushi tot tofu, je wordt bijkans van je stoel geblazen door de verscheidenheid aan structuren en smaken. Echt een eetbeleving.

En zoals je ziet; het zijn pláátjes van gerechten, het oog wil immers ook wat. Op het 'The Circle of Soy-menu' staan onder andere gerechten als Sprouting soy met uni & yuzu (gerecht op foto), Tofu foie, Miso en Umeboshi.

Ervaar de bijzondere sojaboon als nooit tevoren. Beschikbaar vanaf 18 september 2018 tot september 2019 in restaurant Taiko.

Taiko Restaurant

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in