1. Elk kopje koffie met melk zijn eigen verhoudingen kent?

Bekijk de verhoudingen hieronder en zet voortaan altijd een perfecte koffie met melk op tafel.

More content below the advertising
koffie

Espresso Macchiato - Een Espresso (40ml) bedekt met 10 ml romig melkschuim.
Cappuccino - Een Espresso (40 ml) bedekt met 50 tot 70 ml romig melkschuim.
Koffie verkeerd - Een Lungo (110 ml) met 110 ml warme melk, eventueel bedekt met romig melkschuim.
Latte Macchiato - Een gelaagde koffie met 100 à 120 ml warme melk, een Espresso (40 ml) en bedekt met romig melkschuim.

2. Als je koffie combineert met melk er nieuwe aromaprofielen ontstaan in de koffie, waardoor je nog meer smaakvariaties kan creëren?

Neem bijvoorbeeld de krachtige Envivo Lungo van Nespresso:
Als Lungo zonder melk: intens, smaakvol met accenten van gedroogd hout en peperkoek.
Als Lungo Macchiato: Envivo Lungo wordt ronder, gebalanceerder en ontwikkelt zoetzoute toffee-tonen, terwijl het zijn intense karakter behoudt.

3. Nespresso het creëren van het perfecte melkrecept nog gemakkelijker maakt?

De Aeroccino 4 is een compact apparaat dat met één druk op de knop het door jouw gewenste melkschuim bereidt.

4. Lang houdbare, volle melk het allermooiste schuimt?

Dit komt door de romige structuur en het vetgehalte. Tevens zorgt de lang houdbare melk voor minder aanslag aan de binnenkant van de Aeroccino, waardoor deze gemakkelijker schoon te maken is met koud water. De nieuwste Aeroccino 4 is tevens vaatwasser bestendig.

5. Naast volle melk, halfvolle lang houdbare melk een goed alternatief is?

Mooi romig melkschuim met minder calorieën. Drink je je koffie liever lactosevrij? Dan kan je kiezen voor sojamelk.

6. Het al dan niet goed opschuimen van melk te maken heeft met het proteïnegehalte?

Proteïne zorgt voor de kwaliteit van het melkschuim. Hoe hoger het proteïnegehalte in de melk, hoe mooier en dikker het melkschuim.

7. De nieuwste Aeroccino 4 vier verschillende melkfuncties heeft?

Zo kun je melk opwarmen, maar ook koud melkschuim, luchtig melkschuim of melkschuim met een extra fijne structuur bereiden. Ideaal voor elk melkrecept.

8. Nespresso op haar website ruim 70 koffie- en melkrecepten heeft ter inspiratie?

Zoals de Bonbon koffie waarbij de krachtige Envivo Lungo gecombineerd wordt met gecondenseerde melk en cacao, een echte verwennerij.

Voor meer inspiratie kijk op: Nespresso

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

De Amerikaanse actrice en vrijheidsstrijder Cicely Tyson siert met haar 94 jaar de cover van het Amerikaanse tijdschrift TIME.

Cicely staat op één van de twee covers van de nieuwste Optimists-editie van het tijdschrift. Ze is gekleed in een jurk van Michael Couture en draagt oorbellen van James de Givenchy voor Taffin. Haar en make-up zijn verzorgd door Armond Hambrick. De gasthoofdredacteur vindt Cicely Tyson het toonbeeld van optimisme.

More content below the advertising

De actrice en vrijheidsstrijder praat openlijk over haar acteercarrière van meer dan zes decennia, zo meldt The Charleston Chronicle. Ze maakte haar filmdebuut in Carib Gold in 1956. Haar meest recente rol is die van de moeder van Annalise Keating in de ABC-serie How to get away with Murder.

Carrière als platform
"Toen ik de beslissing nam om mijn carrière als platform te gebruiken, om te proberen een deuk te slaan in sommige onrechtvaardigheden die ik heb gezien en meegemaakt in het leven, zei ik dat als ik slechts één persoon, één persoon bereik, ik dan gelukkig zal zijn,” zo vertelt Cicely aan TIME.

“Er is geen dag - ik ben dankbaar om dat te zeggen - dat ik, wanneer ik de deur uitga, niemand tegen het lijf loop die zegt ‘Ik kan u niet vertellen wat u voor mij hebt gedaan. U heeft mijn leven veranderd',” zo laat de actrice weten. “Het was een bevestiging voor mij dat ik op de goede weg was en op de goede weg bleef."

Cicely is geëerd tijdens een Kennedy Center Honors-gala en ontving van voormalig president Barack Obama de Presidentiële Medaille van Vrijheid. De actrice heeft vooralsnog geen plannen om met pensioen te gaan.

Optimisme
In overeenstemming met het thema optimisme van het tijdschrift, zei ze: "Kijk naar de wereld van vandaag, je kunt maar beter een optimist zijn."

De actrice meent dat je ‘geloof, vertrouwen en begrip moet hebben om te overleven’. “En weet dat je niet verslagen zult worden als je echt positief denkt, over jezelf en het leven dat je hebt gekozen om te leven."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

How does an #artist keep her ­creative vision alive? It’s a concern not just for painters and poets who have been at work for decades; an artist’s vision can be tested at any point in life. For the nine people photographed in the Artists at Every Age portfolio—­from 18-year-old poet @kinsalehues to 94-year-old actor #CicelyTyson—what keeps them at work is the possibility of connecting with others. Photographer Djeneba Aduayom wanted to capture the essence of each artist and their relationship to art. “It was about looking through the lens and seeing who they were,” Aduayom tells TIME. Cicely Tyson, the celebrated actor who appears on one of two covers for this week's Optimists issue, speaks to TIME about her storied career, optimism and how her #art has affected others. Read more at the link in bio. Photograph by @djenebaaduayom for TIME

Een bericht gedeeld door TIME (@time) op

Bron: Instagram TIME

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in