Natuurlijk kun je online spullen uit alle hoeken van de wereld laten komen, maar er gaat toch weinig boven zo'n vondst bij een klein winkeltje of een speciaalzaak in Parijs. Voor déze dingen komt wij als Mozes naar de berg.

1. Stevig katoen uit Baskenland

Katoenen stof met smaakvolle strepen. Van Biarritz naar St. Jean de Luz verkopen de winkels de bekende espadrilles, tafellinnen en paneelgordijnen gemaakt van het lokale weefsel.

More content below the advertising

De stof kunnen we ook kopen om thuis te bedenken wat we ervan gaan maken.

Tip: Artiga in St Jean de Luz; Lartigue 1910 in Ascain

2. Zoute Caramels uit Bretagne

Vers gemaakte caramels van room en gezouten boter. Een heerlijkheid. We komen nooit zonder thuis en soms is het een wonder dat ze Nederland nog halen.

Tip: La Maison d' Armorine in Quiberon; Henri le Roux in Quiberon; Kerjeanne in Belz

3. Rivieras in Parijs

Een vrijetijdschoen oftewel de bekende 'bootschoen' verandert het leven van menigeen. De winkel aan de Rue de Turenne in de Marais is een bezoek waard.

Werden de schoenen vroeger gedragen door Spaanse vissers tegenwoordige is het een must have voor iedereen.

www.rivieras-shoes.com

4. Veuve Clicquot in Reims

De cadeauwinkel in het proeflokaal bij Maison Veuve Clicquot is zeker een bezoek waard. Voor iets leuks voor jezelf of iemand thuis. En natuurlijk brengen we een fles mee naar huis. Of twee of drie...

www.veuve-clicquot.com

5. De armbanden van Merci uit Parijs

Deze hebben we toch liever dan de chocolade... Een mooie manier om Merci te zeggen, de koordarmbanden van het merk Merci.

www.merci-merci.com

6. Calvados uit Normandië

Calvados, de sterke appelbrandewijn gemaakt in de boomgaarden van Normandië.

www.calvados-dupont.com

7. Parfums de Rosine uit Parijs

Onder de collonades van het Palais Royal zit Parfums de Rosine verscholen. Een echt souvenir voor de thuisblijver. Alle parfums zijn gebaseerd op de roos.

www.les-parfums-de-rosine.com

Beeld: Veuve Clicquot

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Weet je nog, die heerlijke romantische komedie waarin Julia Roberts verliefd is op haar beste vriend, die op zijn beurt dolverliefd is op zijn verloofde (Cameron Diaz). Julia en haar heerlijke gay-sidekick proberen een stokje te steken voor die ceremonie...

Dit was de filmposter en zo zagen de acteurs eruit.

More content below the advertising

Het happy couple gespeeld door Cameron Diaz en Dermot Mulrony.

En het vileine tweetal die de boel proberen te verstieren: Julia Roberts en Rupert Everett

Voor Entertainment Weekly werd de cast na 22 jaar (auw) weer herenigd en dat levert leuke plaatjes op. Gelukkig is fotograaf Ruven Afanador de rotste niet en deelde hij er een paar.

Hij begint met een behind the scenes...

En hier komen de acteurs in beeld.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

Hier het suikerzoete viertal!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RUVEN AFANADOR (@ruvenafanador) op

En de uiteindelijke cover:

Zo goed gelukt! We hebben spontaan zin om de film weer eens te kijken!

Beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het lijkt nog de dág van gisteren dat we voor het eerst kennismaakten met Katja Schuurman in haar rol van Jessica in Goede Tijden Slechte Tijden. Houd je vast, dat was 1994. Katja was toen 19! Vandaag blaast deze prachtige powervrouw 44 kaarsjes uit. We vroegen haar naar 

Welke reis is je zelf het meest bijgebleven en waarom?

More content below the advertising

Curaçao, omdat mijn moeder daar vandaan komt en we vroeger eens in de paar jaar mijn opa en oma daar opzochten. Andere jaren gingen we naar Frankrijk of Spanje, dus op Curaçao ging er een nieuwe wereld voor me open. Die van bbq-en op het strand, met een jeep crossen langs reuzecactussen en de wilde zee bij Boca Tabla, en uren luieren op de porch.

Op welke plek, voel je je het meest gelukkig?

In de natuur. Het liefst zonnig en ruig. De zee maakt me het meest gelukkig. Een van mijn lievelingslanden is dan ook Costa Rica; brede woeste stranden direct grenzend aan een prachtig regenwoud en dan te paard!

Jij en Freek hebben ook veel mooie reizen en herinneringen samen, stel je zou een print ontwerpen die een herinnering van één van jullie reizen omschrijft, hoe ziet dit eruit en kun je er iets over vertellen?

Als ik de herinneringen van Freek en mij in een print zou vertalen, zou deze stoer zijn met een gevoel van rust. Freek en ik nemen prachtige herinneringen mee van onze reizen – deze zijn avontuurlijk in combinatie met een gevoel van rust en vrijheid.

Dit zou ik ook in de blouse vertalen. Met hem voelt het echt alsof we samen de wereld aan kunnen.

Of een print met lekker eten erop, wie wil dat nou niet!

Wat is het beste kledingadvies wat je van je moeder hebt ontvangen en geef je Sammie ook wellicht mee?

Laat je niet teveel leiden door mode, maar draag wat bij je past en waarin je je fijn en dus sterk en gelukkig voelt.

Katja presenteert vandaag, op haar verjaardag haar eerste kledinglijn: POM by Katja.

Dus dubbel gefeliciteerd!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in