Natuurlijk kun je online spullen uit alle hoeken van de wereld laten komen, maar er gaat toch weinig boven zo'n vondst bij een klein winkeltje of een speciaalzaak in Parijs. Voor déze dingen komt wij als Mozes naar de berg.

1. Stevig katoen uit Baskenland

Katoenen stof met smaakvolle strepen. Van Biarritz naar St. Jean de Luz verkopen de winkels de bekende espadrilles, tafellinnen en paneelgordijnen gemaakt van het lokale weefsel.

De stof kunnen we ook kopen om thuis te bedenken wat we ervan gaan maken.

Tip: Artiga in St Jean de Luz; Lartigue 1910 in Ascain

2. Zoute Caramels uit Bretagne

Vers gemaakte caramels van room en gezouten boter. Een heerlijkheid. We komen nooit zonder thuis en soms is het een wonder dat ze Nederland nog halen.

Tip: La Maison d' Armorine in Quiberon; Henri le Roux in Quiberon; Kerjeanne in Belz

3. Rivieras in Parijs

Een vrijetijdschoen oftewel de bekende 'bootschoen' verandert het leven van menigeen. De winkel aan de Rue de Turenne in de Marais is een bezoek waard.

Werden de schoenen vroeger gedragen door Spaanse vissers tegenwoordige is het een must have voor iedereen.

www.rivieras-shoes.com

4. Veuve Clicquot in Reims

De cadeauwinkel in het proeflokaal bij Maison Veuve Clicquot is zeker een bezoek waard. Voor iets leuks voor jezelf of iemand thuis. En natuurlijk brengen we een fles mee naar huis. Of twee of drie...

www.veuve-clicquot.com

5. De armbanden van Merci uit Parijs

Deze hebben we toch liever dan de chocolade... Een mooie manier om Merci te zeggen, de koordarmbanden van het merk Merci.

www.merci-merci.com

6. Calvados uit Normandië

Calvados, de sterke appelbrandewijn gemaakt in de boomgaarden van Normandië.

www.calvados-dupont.com

7. Parfums de Rosine uit Parijs

Onder de collonades van het Palais Royal zit Parfums de Rosine verscholen. Een echt souvenir voor de thuisblijver. Alle parfums zijn gebaseerd op de roos.

www.les-parfums-de-rosine.com

Beeld: Veuve Clicquot

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in