Tot de dood ons scheidt, of tenminste: die belofte doe je op één van de mooiste dagen uit je leven. Niemand stapt in het huwelijksbootje met de bedoeling om een paar jaar later weer uit elkaar te gaan. Soms heeft vechten geen zin meer en is scheiden de oplossing. Dit maakt het proces niet minder pijnlijk. Maar het helpt in elk geval als deze 6 opmerkingen niet meer worden gemaakt.

1 - "Alles wordt anders!"
Natuurlijk zullen er dingen gaan veranderen, maar niet álles. En gelukkig is verandering niet altijd iets slechts. Wie weet, misschien kies je in - of na - alle reuring wel voor een andere carrière, datgene wat je altijd al hebt willen doen.

2 - "Scheiden betekent dat je hebt gefaald"
Voor scheiden is juist een hoop moed nodig om tot zo’n groot besluit te komen. Daarom is het bij deze uitspraak eerder andersom. Denk dit dus vooral niet, anders blijven mensen in hun ongelukkige sleur hangen zonder dat ze voor zichzelf kiezen.

Article continues after the ad

3 - "Single zijn is verschrikkelijk"
Uit wiens mond komt deze uitspraak? Van je al eeuwen getrouwden vrienden? Wij snappen dat het doodeng is om weer alleenstaand te zijn, maar zie het ook van de positieve kant: er gaat een hele nieuwe wereld voor je open.

4 - "Ik ontmoet niemand meer op mijn leeftijd"
Sinds wanneer bestaat er een maximum leeftijd voor het (opnieuw) vinden van de liefde? Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, op welke leeftijd dan ook. En het kan ook zomaar zo zijn dat je nu juist weet wie er wel bij je past.

5 - "Er past maar één dekseltje op elk potje"
De gedachte dat er maar één iemand voor iedereen is, is romantisch, maar een beetje onrealistisch. Je hoeft geen genoegen te nemen met minder! En als je wel gelooft in ‘de ware’: je ex was het dan jammer genoeg niet.

6 - "De kinderen zullen eronder lijden"
Scheiden betekent niet dat je kinderen verwaarloost. Scheiden is niet de makkelijke weg, maar als er íets is waar kinderen ongelukkig van worden, dan is dat een onrustige thuissituatie.

Bewaren

Bewaren