Tot de dood ons scheidt, of tenminste: die belofte doe je op één van de mooiste dagen uit je leven.

More content below the advertising

Niemand stapt in het huwelijksbootje met de bedoeling om een paar jaar later weer uit elkaar te gaan. Soms heeft vechten geen zin meer en is scheiden de oplossing. Dit maakt het proces niet minder pijnlijk. Maar het helpt in elk geval als deze 6 opmerkingen niet meer worden gemaakt.

1 - "Alles wordt anders!"
Natuurlijk zullen er dingen gaan veranderen, maar niet álles. En gelukkig is verandering niet altijd iets slechts. Wie weet, misschien kies je in - of na - alle reuring wel voor een andere carrière, datgene wat je altijd al hebt willen doen.

2 - "Scheiden betekent dat je hebt gefaald"
Voor scheiden is juist een hoop moed nodig om tot zo’n groot besluit te komen. Daarom is het bij deze uitspraak eerder andersom. Denk dit dus vooral niet, anders blijven mensen in hun ongelukkige sleur hangen zonder dat ze voor zichzelf kiezen.

3 - "Single zijn is verschrikkelijk"
Uit wiens mond komt deze uitspraak? Van je al eeuwen getrouwden vrienden? Wij snappen dat het doodeng is om weer alleenstaand te zijn, maar zie het ook van de positieve kant: er gaat een hele nieuwe wereld voor je open.

4 - "Ik ontmoet niemand meer op mijn leeftijd"
Sinds wanneer bestaat er een maximum leeftijd voor het (opnieuw) vinden van de liefde? Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, op welke leeftijd dan ook. En het kan ook zomaar zo zijn dat je nu juist weet wie er wel bij je past.

5 - "Er past maar één dekseltje op elk potje"
De gedachte dat er maar één iemand voor iedereen is, is romantisch, maar een beetje onrealistisch. Je hoeft geen genoegen te nemen met minder! En als je wel gelooft in ‘de ware’: je ex was het dan jammer genoeg niet.

6 - "De kinderen zullen eronder lijden"
Scheiden betekent niet dat je kinderen verwaarloost. Scheiden is niet de makkelijke weg, maar als er íets is waar kinderen ongelukkig van worden, dan is dat een onrustige thuissituatie.

Bewaren

Bewaren

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

De Amerikaanse actrice en vrijheidsstrijder Cicely Tyson siert met haar 94 jaar de cover van het Amerikaanse tijdschrift TIME.

Cicely staat op één van de twee covers van de nieuwste Optimists-editie van het tijdschrift. Ze is gekleed in een jurk van Michael Couture en draagt oorbellen van James de Givenchy voor Taffin. Haar en make-up zijn verzorgd door Armond Hambrick. De gasthoofdredacteur vindt Cicely Tyson het toonbeeld van optimisme.

More content below the advertising

De actrice en vrijheidsstrijder praat openlijk over haar acteercarrière van meer dan zes decennia, zo meldt The Charleston Chronicle. Ze maakte haar filmdebuut in Carib Gold in 1956. Haar meest recente rol is die van de moeder van Annalise Keating in de ABC-serie How to get away with Murder.

Carrière als platform
"Toen ik de beslissing nam om mijn carrière als platform te gebruiken, om te proberen een deuk te slaan in sommige onrechtvaardigheden die ik heb gezien en meegemaakt in het leven, zei ik dat als ik slechts één persoon, één persoon bereik, ik dan gelukkig zal zijn,” zo vertelt Cicely aan TIME.

“Er is geen dag - ik ben dankbaar om dat te zeggen - dat ik, wanneer ik de deur uitga, niemand tegen het lijf loop die zegt ‘Ik kan u niet vertellen wat u voor mij hebt gedaan. U heeft mijn leven veranderd',” zo laat de actrice weten. “Het was een bevestiging voor mij dat ik op de goede weg was en op de goede weg bleef."

Cicely is geëerd tijdens een Kennedy Center Honors-gala en ontving van voormalig president Barack Obama de Presidentiële Medaille van Vrijheid. De actrice heeft vooralsnog geen plannen om met pensioen te gaan.

Optimisme
In overeenstemming met het thema optimisme van het tijdschrift, zei ze: "Kijk naar de wereld van vandaag, je kunt maar beter een optimist zijn."

De actrice meent dat je ‘geloof, vertrouwen en begrip moet hebben om te overleven’. “En weet dat je niet verslagen zult worden als je echt positief denkt, over jezelf en het leven dat je hebt gekozen om te leven."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

How does an #artist keep her ­creative vision alive? It’s a concern not just for painters and poets who have been at work for decades; an artist’s vision can be tested at any point in life. For the nine people photographed in the Artists at Every Age portfolio—­from 18-year-old poet @kinsalehues to 94-year-old actor #CicelyTyson—what keeps them at work is the possibility of connecting with others. Photographer Djeneba Aduayom wanted to capture the essence of each artist and their relationship to art. “It was about looking through the lens and seeing who they were,” Aduayom tells TIME. Cicely Tyson, the celebrated actor who appears on one of two covers for this week's Optimists issue, speaks to TIME about her storied career, optimism and how her #art has affected others. Read more at the link in bio. Photograph by @djenebaaduayom for TIME

Een bericht gedeeld door TIME (@time) op

Bron: Instagram TIME

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in