Tot de dood ons scheidt, of tenminste: die belofte doe je op één van de mooiste dagen uit je leven.

Niemand stapt in het huwelijksbootje met de bedoeling om een paar jaar later weer uit elkaar te gaan. Soms heeft vechten geen zin meer en is scheiden de oplossing. Dit maakt het proces niet minder pijnlijk. Maar het helpt in elk geval als deze 6 opmerkingen niet meer worden gemaakt.

1 - "Alles wordt anders!"
Natuurlijk zullen er dingen gaan veranderen, maar niet álles. En gelukkig is verandering niet altijd iets slechts. Wie weet, misschien kies je in - of na - alle reuring wel voor een andere carrière, datgene wat je altijd al hebt willen doen.

2 - "Scheiden betekent dat je hebt gefaald"
Voor scheiden is juist een hoop moed nodig om tot zo’n groot besluit te komen. Daarom is het bij deze uitspraak eerder andersom. Denk dit dus vooral niet, anders blijven mensen in hun ongelukkige sleur hangen zonder dat ze voor zichzelf kiezen.

3 - "Single zijn is verschrikkelijk"
Uit wiens mond komt deze uitspraak? Van je al eeuwen getrouwden vrienden? Wij snappen dat het doodeng is om weer alleenstaand te zijn, maar zie het ook van de positieve kant: er gaat een hele nieuwe wereld voor je open.

4 - "Ik ontmoet niemand meer op mijn leeftijd"
Sinds wanneer bestaat er een maximum leeftijd voor het (opnieuw) vinden van de liefde? Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, op welke leeftijd dan ook. En het kan ook zomaar zo zijn dat je nu juist weet wie er wel bij je past.

5 - "Er past maar één dekseltje op elk potje"
De gedachte dat er maar één iemand voor iedereen is, is romantisch, maar een beetje onrealistisch. Je hoeft geen genoegen te nemen met minder! En als je wel gelooft in ‘de ware’: je ex was het dan jammer genoeg niet.

6 - "De kinderen zullen eronder lijden"
Scheiden betekent niet dat je kinderen verwaarloost. Scheiden is niet de makkelijke weg, maar als er íets is waar kinderen ongelukkig van worden, dan is dat een onrustige thuissituatie.

Bewaren

Bewaren

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Elk jaar kijken we weer reikhalzend uit naar welk ingrediënt sterrenchef Schilo van Coevorden in de spotlight zet. En nu is het weer zover! Na wagyu, wasabi en de ongelooflijk flamboyante king crab, kiest Schilo dit jaar voor een eenvoudig, maar onwaarschijnlijk veelzijdig ingrediënt...

Soja

Soja? Jazeker. De Chef van Taiko Restaurant in het Conservatorium Hotel in Amsterdam heeft een compleet menu 'The Circle of Soy-menu' gecreëerd.

Een eerbetoon aan een enkele boon, laat dat maar aan dit culinair genie over. Van voorgerecht tot desserts en in sushi tot tofu, je wordt bijkans van je stoel geblazen door de verscheidenheid aan structuren en smaken. Echt een eetbeleving.

En zoals je ziet; het zijn pláátjes van gerechten, het oog wil immers ook wat. Op het 'The Circle of Soy-menu' staan onder andere gerechten als Sprouting soy met uni & yuzu (gerecht op foto), Tofu foie, Miso en Umeboshi.

Ervaar de bijzondere sojaboon als nooit tevoren. Beschikbaar vanaf 18 september 2018 tot september 2019 in restaurant Taiko.

Taiko Restaurant

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in