De Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron kwam afgelopen week in het nieuws, onder andere omdat hij getrouwd is met de 24 jaar oudere vrouw Brigitte Trogneux. Niets nieuws onder de zon voor deze beroemde mannen. Zij zijn ook al jaren (zo niet decennia) gelukkig met hun oudere eega.

En mogen we eerlijk bekennen dat we een beetje jaloers zijn op Deborra-Lee Furness, de geliefde van acteur Hugh Jackman? 

Alleen oog voor Deborra-Lee
Want oh, want vinden we deze sympathieke Austaliër onweerstaanbaar. Maar de boomlange Hugh (1.88 m, 48 jaar) heeft alleen oog voor zijn Deborra-Lee (61). Het stel trouwde in 1996 - hij was 28, zij 41 - en het is voor hen beiden het eerste en enige huwelijk. Dat snappen wij wel. Samen adopteerden ze twee kinderen, Ava en Oscar. De twee zijn nog steeds verliefd, en rennen regelmatig achter elkaar aan in de Australische zee. Ach, de liefde...

Hugh en Deborra-Lee

Goed geregisseerd
Nog zo'n power koppel: de Britse Fifty Shades-filmregisseuse Sam Taylor-Wood (49) en haar 23 jaar jongere beau, acteur Aaron Taylor-Johnson. De twee gaven elkaar het ja-woord in 2012, hij was 21 jaar, zij 44. Tegen de tijd dat ze trouwden, had het stel al twee kinderen: Wyla en Romy. Sam heeft ook twee kinderen uit een eerder huwelijk, de meisjes Jessie en Angelica. Aaron: "Vrienden noemen me altijd 'Benjamin Button', naar het personage van Brad Pitt, omdat ze me een oude ziel vinden. En Sam heeft een jonge ziel." Hoe dan ook, hun ogen stralen.

Sam Taylor-Wood en haar echtgenoot Aaron

Lees ook: Het geheime wapen van presidentskandidaat Emmanuel Macron? Zijn 24 jaar oudere vrouw

Bijna drie decennia elkaars muse
Ook al jaren gelukkig samen (de twee ontmoetten elkaar in 1988 en trouwden in 1992) zijn de Britse modeontwerpster Vivienne Westwood (75) en haar grote liefde, de Tiroler Andreas Kronthaler (50). Ze leerden elkaar kennen op de Vienna School of Applied Arts in Oostenrijk, waar Andreas Industrial Design en later Fashion Design studeerde.
Vivienne begon daar als docent toen Andreas in het eerste jaar van zijn modestudie zat en de twee hadden al meteen een klik. Andreas: "Ik hield al van Vivienne vanaf het eerste moment dat ik haar zag. Ik hield van de manier waarop ze eruitzag. Ik houd altijd van extremen en dat was zij." Dat het niet zo maar een bevlieging was, blijkt wel: Vivienne en Andreas inspireren elkaar volgend jaar alweer 30 jaar.

Vivienne Westwood en Andreas Kronthaler

Vijf maal scheepsrecht
Na vier gestrande huwelijken, is Joan Collins (83) nu inmiddels vijftien jaar gelukkig getrouwd met Percy Gibson, manager van een theatergezelschap, en 32 jaar jonger dan zijzelf. "Het is mijn vijfde huwelijk en mijn gelukkigste", verklaarde het Dynasty-icoon in een interview. "Percy is mijn soulmate, wat niet wil zeggen dat we niet kibbelen, maar we hebben begrip voor elkaar."
Percy is het daar volmondig mee eens: "Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest en wil ervoor zorgen dat Joan zich ook zo voelt. Als iemand dat verdient, is zij het." Ze vieren het leven en de liefde afwisselend in hun villa's in Londen, Los Angeles, New York en Frankrijk.

Joan Collins en Percy Gibson

De vonk sloeg over op de set
Tot slot de prachtige en talentvolle redhead Julianne Moore (56) en haar grote liefde Bart Freundlich, die (al doet zijn naam anders vermoeden) is geboren en getogen in New York. Hij regisseerde haar in het drama The Myth of Fingerprints toen de vonk oversloeg.
Samen hebben ze twee kinderen, zoon Caleb (19) en dochter Liv - 14 jaar en gezegend met dezelfde rode lokken als haar moeder. "We hebben een heel degelijk familieleven", aldus een nuchtere Julianne. "Mijn gezin is het belangrijkste in mijn leven." Familie staat op één, daar kiest de actrice ook haar filmrollen op uit.

Van links naar rechts: Liv, Julianne, Caleb, Bart

Bron beelden: Hollandse Hoogte

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Elk jaar kijken we weer reikhalzend uit naar welk ingrediënt sterrenchef Schilo van Coevorden in de spotlight zet. En nu is het weer zover! Na wagyu, wasabi en de ongelooflijk flamboyante king crab, kiest Schilo dit jaar voor een eenvoudig, maar onwaarschijnlijk veelzijdig ingrediënt...

Soja

Soja? Jazeker. De Chef van Taiko Restaurant in het Conservatorium Hotel in Amsterdam heeft een compleet menu 'The Circle of Soy-menu' gecreëerd.

Een eerbetoon aan een enkele boon, laat dat maar aan dit culinair genie over. Van voorgerecht tot desserts en in sushi tot tofu, je wordt bijkans van je stoel geblazen door de verscheidenheid aan structuren en smaken. Echt een eetbeleving.

En zoals je ziet; het zijn pláátjes van gerechten, het oog wil immers ook wat. Op het 'The Circle of Soy-menu' staan onder andere gerechten als Sprouting soy met uni & yuzu (gerecht op foto), Tofu foie, Miso en Umeboshi.

Ervaar de bijzondere sojaboon als nooit tevoren. Beschikbaar vanaf 18 september 2018 tot september 2019 in restaurant Taiko.

Taiko Restaurant

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in