De Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron kwam afgelopen week in het nieuws, onder andere omdat hij getrouwd is met de 24 jaar oudere vrouw Brigitte Trogneux. Niets nieuws onder de zon voor deze beroemde mannen. Zij zijn ook al jaren (zo niet decennia) gelukkig met hun oudere eega.

En mogen we eerlijk bekennen dat we een beetje jaloers zijn op Deborra-Lee Furness, de geliefde van acteur Hugh Jackman? 

Alleen oog voor Deborra-Lee
Want oh, want vinden we deze sympathieke Austaliër onweerstaanbaar. Maar de boomlange Hugh (1.88 m, 48 jaar) heeft alleen oog voor zijn Deborra-Lee (61). Het stel trouwde in 1996 - hij was 28, zij 41 - en het is voor hen beiden het eerste en enige huwelijk. Dat snappen wij wel. Samen adopteerden ze twee kinderen, Ava en Oscar. De twee zijn nog steeds verliefd, en rennen regelmatig achter elkaar aan in de Australische zee. Ach, de liefde...

Hugh en Deborra-Lee
Hugh en Deborra-Lee

Goed geregisseerd
Nog zo'n power koppel: de Britse Fifty Shades-filmregisseuse Sam Taylor-Wood (49) en haar 23 jaar jongere beau, acteur Aaron Taylor-Johnson. De twee gaven elkaar het ja-woord in 2012, hij was 21 jaar, zij 44. Tegen de tijd dat ze trouwden, had het stel al twee kinderen: Wyla en Romy. Sam heeft ook twee kinderen uit een eerder huwelijk, de meisjes Jessie en Angelica. Aaron: "Vrienden noemen me altijd 'Benjamin Button', naar het personage van Brad Pitt, omdat ze me een oude ziel vinden. En Sam heeft een jonge ziel." Hoe dan ook, hun ogen stralen.

Sam Taylor-Wood en haar echtgenoot Aaron
Sam Taylor-Wood en haar echtgenoot Aaron

Lees ook: Het geheime wapen van presidentskandidaat Emmanuel Macron? Zijn 24 jaar oudere vrouw

Bijna drie decennia elkaars muse
Ook al jaren gelukkig samen (de twee ontmoetten elkaar in 1988 en trouwden in 1992) zijn de Britse modeontwerpster Vivienne Westwood (75) en haar grote liefde, de Tiroler Andreas Kronthaler (50). Ze leerden elkaar kennen op de Vienna School of Applied Arts in Oostenrijk, waar Andreas Industrial Design en later Fashion Design studeerde.
Vivienne begon daar als docent toen Andreas in het eerste jaar van zijn modestudie zat en de twee hadden al meteen een klik. Andreas: "Ik hield al van Vivienne vanaf het eerste moment dat ik haar zag. Ik hield van de manier waarop ze eruitzag. Ik houd altijd van extremen en dat was zij." Dat het niet zo maar een bevlieging was, blijkt wel: Vivienne en Andreas inspireren elkaar volgend jaar alweer 30 jaar.

Vivienne Westwood en Andreas Kronthaler
Vivienne Westwood en Andreas Kronthaler

Vijf maal scheepsrecht
Na vier gestrande huwelijken, is Joan Collins (83) nu inmiddels vijftien jaar gelukkig getrouwd met Percy Gibson, manager van een theatergezelschap, en 32 jaar jonger dan zijzelf. "Het is mijn vijfde huwelijk en mijn gelukkigste", verklaarde het Dynasty-icoon in een interview. "Percy is mijn soulmate, wat niet wil zeggen dat we niet kibbelen, maar we hebben begrip voor elkaar."
Percy is het daar volmondig mee eens: "Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest en wil ervoor zorgen dat Joan zich ook zo voelt. Als iemand dat verdient, is zij het." Ze vieren het leven en de liefde afwisselend in hun villa's in Londen, Los Angeles, New York en Frankrijk.

Joan Collins en Percy Gibson
Joan Collins en Percy Gibson

De vonk sloeg over op de set
Tot slot de prachtige en talentvolle redhead Julianne Moore (56) en haar grote liefde Bart Freundlich, die (al doet zijn naam anders vermoeden) is geboren en getogen in New York. Hij regisseerde haar in het drama The Myth of Fingerprints toen de vonk oversloeg.
Samen hebben ze twee kinderen, zoon Caleb (19) en dochter Liv - 14 jaar en gezegend met dezelfde rode lokken als haar moeder. "We hebben een heel degelijk familieleven", aldus een nuchtere Julianne. "Mijn gezin is het belangrijkste in mijn leven." Familie staat op één, daar kiest de actrice ook haar filmrollen op uit.

Van links naar rechts: Liv, Julianne, Caleb, Bart
Van links naar rechts: Liv, Julianne, Caleb, Bart

Bron beelden: Hollandse Hoogte

Gisteravond zat je nog vol goede voornemens: opstaan, sporten, douchen en lekker fris naar je werk. Jammer toch dat je er nu vanochtend helemaal geen zin meer in hebt. Pas vanaf morgen deze trucs toe; succes (zo goed als) verzekerd!

De dag meteen beginnen met een work-out is altijd een goed idee. Het helpt je calorieën te verbranden, vermindert je behoefte aan snaaien de rest van de dag, verlaagt je bloeddruk en helpt je des avonds weer beter te slapen.

Of je die work-out nu thuis, buiten of in de sportschool doet, maakt niet uit. Punt is dát je het gaat doen, en dat menigeen daar bij het krieken van de dag toch geen zin meer in heeft. Maar deze punten helpen je een heel eind op weg.

Slaap in je sportoutfit, zodat je ‘s ochtends alleen maar even je gezicht hoeft te wassen en je tanden te poetsen. Wie daar – best logisch – niets voor voelt, zorgt dat haar sportkleren klaar liggen om zo aan te schieten. Wil je naar de sportschool, zorg dan dat je sporttas gepakt is en klaarstaat bij de deur.

Zet de wekker buiten bereik zodat er niet gesnoozed kan worden, omdat je moet opstaan om ‘m af te zetten. Indien mogelijk: vind een wake-uptune waarvan je meteen ‘zin’ in de dag krijgt.

Eet geen zware maaltijden laat op de avond. Da’s niet gezond, maar in dit geval: je wordt er niet fris wakker van, maar sloom en slaperig.

Wees tech-wise voorbereid: sport je met muziek, zorg dan dat je telefoon is opgeladen en je playlist aangemaakt.

Optimaliseer je slaap door elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan (yep, ook in het weekend), en een uur voordat je gaat slapen heel rustig aan te doen. Geen heftige gesprekken of dito films kijken bijvoorbeeld.

• Zorg dat er een snack (zo goed als) klaar staat, als je iets wilt eten voordat je aan de slag gaat, zodat je er niet veel meer aan hoeft te doen. Alles wat gedoe is, is te veel en demotiveert.

• Schrijf je de dag ervoor al in voor een klasje, als je naar de sportschool gaat. Sport je zelf, ga je bijvoorbeeld joggen, schrijf het dan in je agenda of kalender. Zodat het vast ligt, wat afhaken confronterend maakt.

Een sportmaatje hebben, works like magic. De kans dat je dan afzegt, is veel kleiner.

Morgen beginnen? Je kan het, let's go!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: Huffpost Beeld: iStock 

 

Je doet het misschien onbewust, maar voor je het weet, word je niet langer serieus genomen.

Toch goed om te weten, want ze zijn zó ingeburgerd, dat je ze nauwelijks meer kunt wegdenken als je een bericht verstuurt: emoji's. Het zijn er ook zo veel, en ze zijn ook zo leuk.

'Onbekwaam'
Nou, niet als het om het 'opsieren' van werkgerelateerde mails gaat. Want misschien denk je dat een smiley een vriendelijke toon benadrukt, maar een recent onderzoek bewijst het tegendeel. Onderzoekers aan de Ben-Gurion Universiteit in Israël concluderen dat het toevoegen van smileys aan een werkmail ervoor zorgt dat de ontvanger je kan zien als 'onbekwaam' - helemaal als je degene aan wie je de e-mail zendt niet of nauwelijks kent. 

Een smiley is duidelijk geen smile
Dr. Ella Glikson, een van de auteurs van het onderzoek, zegt: "Onze studie bewijst dat, in tegenstelling tot een échte lach, smileys geen warme gevoelens oproepen, maar juist impliceren dat de verzender incompetent is. Een smiley is duidelijk geen smile in een formeel bericht, we hopen dat mensen zich daar meer van bewust worden."

Overal dezelfde reactie
De onderzoekers hebben een serie tests uitgevoerd onder 549 deelnemers in 29 landen om tot deze conclusie te komen. In het eerste experiment werd de deelnemers gevraagd om een werkmail van een onbekende te beoordelen op bekwaamheid en op hoe sympathiek ze dachten dat de ander was. 

Lees ook: Chanel komt met deze emoji's die je nu wilt downloaden

Maar niet doen dus
De inhoud van het bericht was steeds exact hetzelfde, alleen bevatten sommige e-mails smileys en andere niet. De resultaten toonden aan dat smileys de afzender bepaald niet sympathieker maakten, hij of zij leek er eerder incapabel door. Dr. Glikson: "Uit het onderzoek bleek ook dat degenen die de mail moesten beantwoorden, gedetailleerder waren en veel inhoudelijker op de zaken ingingen als ze een e-mail hadden ontvangen zónder emoji."

Foto waarop je lacht? Doen!
In een ander experiment werden er foto's vergeleken. Wat zou beter scoren: een foto van een glimlachende afzender of van iemand die dat níet deed? In dit geval werd de lachende foto juist wel beter ontvangen; de persoon werd gezien als capabel en vriendelijk.

Gevalletje vooroordeel
Opvallend detail: de onderzoekers ontdekten ook dat wanneer de deelnemers niet wisten of de afzender een man of een vrouw was, ze ervan uitgingen dat het een vrouw was, als er een smiley bij het bericht stond. Weten we dat ook weer... Maar, de experts blijven erbij: "Gebruik emoji's alleen in e-mails aan vrienden of als je je collega goed kent."