Schoenen kopen is waarschijnlijk het leukste shoppen dat wij kennen. Voeten laten Slankeru namelijk nooit in de steek, veranderen nooit van maat en zullen u nooit verrassen met een geniepig vetrolletje. Jammer genoeg is dit het enige constante, betrouwbare deel van het lichaam. Maar wij kennen het – bij ouder worden horen veranderingen van het lichaam. Mode helpt. U kunt er namelijk flatteus en slanker uitzien, zonder maar een kilo af te vallen. Hier hebben wij een aantal tips, omdat zelfvertrouwen een vrouw het mooiste maakt.

1 - Donkere kleuren

Vooral met de herfst en winter in aankomst is dit een onopvallende tip: donkere kleuren. Donkere kleding slankt nou eenmaal af. Dit is veilig keuze, maar hoeft niet saai te zijn: wat dacht u van fellere accessoires?

2 - Eén kleur

Article continues after the ad

Op langzame, frustrerende of onzekere dagen kunt u het beste één kleur dragen. Zoals hierboven kunt u denken aan grijs, donkerblauw of zwart, maar een felle kleur mag ook. Één kleur betekent namelijk dat u langer én slanker oogt.

3 - De juiste maat

Een maatje groter dan gewend? U kunt er tegen vechten, maar het beste kunt u wel de juiste maat meenemen van het rek. Wanneer u namelijk te kleine kleding draagt, benadrukt u júist wat u niet wilt benadrukken. Tenslotte kan niemand zien wat het labeltje van uw kleding zegt.

4 - Nadruk op mooie lichaamsdelen

Bekijk uw lichaam eens objectief: welk deel van uw lichaam vindt u / is het mooist? Heeft u bijvoorbeeld een slanke taille? Draag dan een tailleriem om hier de nadruk op te leggen.

5 - Driekwart mouwen

De bovenarmen van vrouwen zijn vaak een onzeker deel van het lichaam. De driekwart mouw bedekt de bovenarm, maar verstopt het niet. Het kortere mouwtje werkt flatteus, omdat uw arm een stuk slanker lijkt.