Schoenen kopen is waarschijnlijk het leukste shoppen dat wij kennen. Voeten laten

Slanker

u namelijk nooit in de steek, veranderen nooit van maat en zullen u nooit verrassen met een geniepig vetrolletje. Jammer genoeg is dit het enige constante, betrouwbare deel van het lichaam. Maar wij kennen het – bij ouder worden horen veranderingen van het lichaam. Mode helpt. U kunt er namelijk flatteus en slanker uitzien, zonder maar een kilo af te vallen. Hier hebben wij een aantal tips, omdat zelfvertrouwen een vrouw het mooiste maakt.

More content below the advertising

1 - Donkere kleuren

Vooral met de herfst en winter in aankomst is dit een onopvallende tip: donkere kleuren. Donkere kleding slankt nou eenmaal af. Dit is veilig keuze, maar hoeft niet saai te zijn: wat dacht u van fellere accessoires?

2 - Eén kleur

Op langzame, frustrerende of onzekere dagen kunt u het beste één kleur dragen. Zoals hierboven kunt u denken aan grijs, donkerblauw of zwart, maar een felle kleur mag ook. Één kleur betekent namelijk dat u langer én slanker oogt.

3 - De juiste maat

Een maatje groter dan gewend? U kunt er tegen vechten, maar het beste kunt u wel de juiste maat meenemen van het rek. Wanneer u namelijk te kleine kleding draagt, benadrukt u júist wat u niet wilt benadrukken. Tenslotte kan niemand zien wat het labeltje van uw kleding zegt.

4 - Nadruk op mooie lichaamsdelen

Bekijk uw lichaam eens objectief: welk deel van uw lichaam vindt u / is het mooist? Heeft u bijvoorbeeld een slanke taille? Draag dan een tailleriem om hier de nadruk op te leggen.

5 - Driekwart mouwen

De bovenarmen van vrouwen zijn vaak een onzeker deel van het lichaam. De driekwart mouw bedekt de bovenarm, maar verstopt het niet. Het kortere mouwtje werkt flatteus, omdat uw arm een stuk slanker lijkt.

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

De Amerikaanse actrice en vrijheidsstrijder Cicely Tyson siert met haar 94 jaar de cover van het Amerikaanse tijdschrift TIME.

Cicely staat op één van de twee covers van de nieuwste Optimists-editie van het tijdschrift. Ze is gekleed in een jurk van Michael Couture en draagt oorbellen van James de Givenchy voor Taffin. Haar en make-up zijn verzorgd door Armond Hambrick. De gasthoofdredacteur vindt Cicely Tyson het toonbeeld van optimisme.

More content below the advertising

De actrice en vrijheidsstrijder praat openlijk over haar acteercarrière van meer dan zes decennia, zo meldt The Charleston Chronicle. Ze maakte haar filmdebuut in Carib Gold in 1956. Haar meest recente rol is die van de moeder van Annalise Keating in de ABC-serie How to get away with Murder.

Carrière als platform
"Toen ik de beslissing nam om mijn carrière als platform te gebruiken, om te proberen een deuk te slaan in sommige onrechtvaardigheden die ik heb gezien en meegemaakt in het leven, zei ik dat als ik slechts één persoon, één persoon bereik, ik dan gelukkig zal zijn,” zo vertelt Cicely aan TIME.

“Er is geen dag - ik ben dankbaar om dat te zeggen - dat ik, wanneer ik de deur uitga, niemand tegen het lijf loop die zegt ‘Ik kan u niet vertellen wat u voor mij hebt gedaan. U heeft mijn leven veranderd',” zo laat de actrice weten. “Het was een bevestiging voor mij dat ik op de goede weg was en op de goede weg bleef."

Cicely is geëerd tijdens een Kennedy Center Honors-gala en ontving van voormalig president Barack Obama de Presidentiële Medaille van Vrijheid. De actrice heeft vooralsnog geen plannen om met pensioen te gaan.

Optimisme
In overeenstemming met het thema optimisme van het tijdschrift, zei ze: "Kijk naar de wereld van vandaag, je kunt maar beter een optimist zijn."

De actrice meent dat je ‘geloof, vertrouwen en begrip moet hebben om te overleven’. “En weet dat je niet verslagen zult worden als je echt positief denkt, over jezelf en het leven dat je hebt gekozen om te leven."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

How does an #artist keep her ­creative vision alive? It’s a concern not just for painters and poets who have been at work for decades; an artist’s vision can be tested at any point in life. For the nine people photographed in the Artists at Every Age portfolio—­from 18-year-old poet @kinsalehues to 94-year-old actor #CicelyTyson—what keeps them at work is the possibility of connecting with others. Photographer Djeneba Aduayom wanted to capture the essence of each artist and their relationship to art. “It was about looking through the lens and seeing who they were,” Aduayom tells TIME. Cicely Tyson, the celebrated actor who appears on one of two covers for this week's Optimists issue, speaks to TIME about her storied career, optimism and how her #art has affected others. Read more at the link in bio. Photograph by @djenebaaduayom for TIME

Een bericht gedeeld door TIME (@time) op

Bron: Instagram TIME

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in