Schoenen kopen is waarschijnlijk het leukste shoppen dat wij kennen. Voeten laten

Slanker
Slanker

u namelijk nooit in de steek, veranderen nooit van maat en zullen u nooit verrassen met een geniepig vetrolletje. Jammer genoeg is dit het enige constante, betrouwbare deel van het lichaam. Maar wij kennen het – bij ouder worden horen veranderingen van het lichaam. Mode helpt. U kunt er namelijk flatteus en slanker uitzien, zonder maar een kilo af te vallen. Hier hebben wij een aantal tips, omdat zelfvertrouwen een vrouw het mooiste maakt.

1 - Donkere kleuren

Vooral met de herfst en winter in aankomst is dit een onopvallende tip: donkere kleuren. Donkere kleding slankt nou eenmaal af. Dit is veilig keuze, maar hoeft niet saai te zijn: wat dacht u van fellere accessoires?

2 - Eén kleur

Op langzame, frustrerende of onzekere dagen kunt u het beste één kleur dragen. Zoals hierboven kunt u denken aan grijs, donkerblauw of zwart, maar een felle kleur mag ook. Één kleur betekent namelijk dat u langer én slanker oogt.

3 - De juiste maat

Een maatje groter dan gewend? U kunt er tegen vechten, maar het beste kunt u wel de juiste maat meenemen van het rek. Wanneer u namelijk te kleine kleding draagt, benadrukt u júist wat u niet wilt benadrukken. Tenslotte kan niemand zien wat het labeltje van uw kleding zegt.

4 - Nadruk op mooie lichaamsdelen

Bekijk uw lichaam eens objectief: welk deel van uw lichaam vindt u / is het mooist? Heeft u bijvoorbeeld een slanke taille? Draag dan een tailleriem om hier de nadruk op te leggen.

5 - Driekwart mouwen

De bovenarmen van vrouwen zijn vaak een onzeker deel van het lichaam. De driekwart mouw bedekt de bovenarm, maar verstopt het niet. Het kortere mouwtje werkt flatteus, omdat uw arm een stuk slanker lijkt.

Goedemorgen, het is vandaag Wereldboekendag. Goede aanleiding om weer eens in een boek te duiken. Word je relaxed en gezond van...

Boekenlezers begrijpen niet dat er mensen zijn die zonder kunnen. Zij weten hoe heerlijk het is om je in een verhaal te verliezen. Ben jij bepaald geen boekenwurm? Laat deze twee redenen je op andere gedachten brengen.

1 Lezen is de ultieme stressverlager. Zes minuten in een boek lezen, vermindert je stress al met 68 procent, blijkt uit onderzoek. Logisch, door in een andere wereld te duiken, ben je afgeleid van waar je je druk om maakt. Het schijnt zelfs beter te helpen dan wandelen of naar muziek luisteren. Voorwaarde is wel dat je in een boek zit dat je leuk vindt.

Lang & gelukkig

2 Lezen is ook gezond. Mensen die lezen, zouden twee jaar langer leven dan niet-lezers, blijkt ook uit onderzoek. En daarvoor hoef je maar een half uur per dag te lezen. Reden zou kunnen zijn dat lezen je brein actief en gezond houdt. Gek genoeg telt het lezen van kranten en tijdschriften niet mee...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief