Taboe stoffen zoals alcohol en gluten zijn natuurlijk niet goed voor je. Maar er is een betere manier om slecht te zijn.

Natuurlijk wil jij een fitte vrouw zijn en zich lekker in haar vel voelen. Die strikte gezondheidsprogramma’s zijn soms zo vermoeiend, dat je erover nadenkt om een beetje te cheaten. Daarom een paar tips hoe je slimmer kan omgaan met je slechte gewoontes.

1 – Koffie.
Een beetje koffie is oké, maar houdt het organisch. Koffie is namelijk één van de zwaarst bespoten gewassen, waardoor niet-biologische koffie vol zit met chemische stoffen. Zitten er toxines in? Dan leidt dit naar een gespannen lichaam, verhoogde opslag van vet, hormonale onevenwichtigheden en het onvermogen om spieren op te bouwen. Beperk daarom de koffie na de ochtend, dan is je energie level stabiel in plaats van dat je een piek gaat creëren. Probeer koffie te drinken zonder vetbronnen, zoals kokosolie of pompoenpittenolie. Ten slotte kun je overwegen om espresso te nemen in plaats van gewone koffie. Hier zit minder cafeïne in, is minder zuur en bevat de gunstige eigenschappen van de koffieboon.

2 – Alcohol.
Nuttig glutenvrije drankjes met een laag suikergehalte dat je nooit op een lege maag moet drinken! Het is ook verstandig om niet meer dan 2 dagen op een rij alcohol te drinken en blijf tussendoor extra water drinken. Zo gun je jouw lichaam een rustmoment. Na het feest kun je jouw lichaam reinigen met voedingsmiddelen zoals bieten en gember.

3 – Sigaretten.
Hetzelfde geldt als bij koffie: kies voor biologisch, want ook tabak is een zwaar bespoten gewas. De chemische stoffen die je binnen krijgt samen met een dosis suiker hebben een negatieve invloed op jouw bloedsuikerspiegel. Merken die hieraan voldoen zijn American Spirit en Vaporizers.

4 – Snoep.
Even een waslijst van jouw favoriete lekkernijen in een gezondere variant. Chocolade is zo slecht nog niet wanneer het organisch en puur is. Kijk naar een hogere kwaliteit van ingrediënten. Commerciële chocoladerepen zijn vaak zwaarder verwerkt met lagere kwaliteit ingrediënten zoals kunstmatige zoetstoffen en emulgatoren. Kies glutenvrij snoep en waar gebruikt wordt gemaakt van natuurlijke zoetstoffen. Echt een toetjesmens? Dan kun je overwegen om jouw eigen desserts te maken. Gooi bijvoorbeeld bevroren bananen in een blender en meng het met een romige yoghurt. Top af met geraspte kokos, gemalen noten of bosbessen. Simpel, heerlijk en zo slecht nog niet!

5 – Gluten.
Als je echt behoefte hebt aan gluten kun je ervoor kiezen om meel van een hoge kwaliteit te nemen. Denk aan brood van gekiemde granen of speltbrood. Hoewel deze broden wel gluten bevatten, geeft een hogere kwaliteit korrel minder ontstekingen en andere kwesties die samen gaan met intolerantie. Als je een ernstige intolerantie hebt, is het daarentegen niet handig om vals te spelen met gluten. Italië kent ook een hogere kwaliteit bloem, waardoor je een Rome dus best van een pasta mag genieten.

Bron: SLVRBK Health

 

Bewaren

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!