Met dit warme weer moet u veel drinken. Vaak doet u dan wat extra ijsklontjes in uw water, maar waarom wordt er dan weleens gezegd dat het beter is om hete thee te drinken bij warm weer?

Thee of water
Thee of water

Thermostaat

Het zou beter voor uw lichaam zijn om hete thee te drinken, omdat de hitte voor een tijdelijke verhoging van uw lichaamstemperatuur zou zorgen. Vervolgens reageert uw lichaam daarop door de ‘thermostaat’ lager te zetten, waardoor uw lichaam dus afkoelt. Dit werkt natuurlijk ook andersom: door ijskoud water te drinken, koelt uw lichaam voor een korte tijd af, maar zal de temperatuur uiteindelijk stijgen waardoor u het extra warm zal krijgen.

Maar...

In theorie klopt dit verhaal, maar feitelijk zou u overmatig veel ijswater of thee moeten drinken om ervoor te zorgen dat uw (lichaams)thermostaat uw temperatuur laat dalen of stijgen. Bij een enkel glas water met ijsblokjes of een enkel glas thee is er namelijk bijna geen effect!

De temperatuur van uw drankje maakt dus niet uit, zolang u maar voldoende drinkt! Fijne zonnige dag gewenst.

Afgelopen woensdag werd ze 52 jaar, vandaag krijgt ze tijdens de Amerikaanse Billboard Music Awards de Icon Award uitgereikt.

De Icon Award is een beloning voor de lifetime invloed die een artiest heeft gehad op de muziekindustrie. Voorgangers van Janet waren onder anderen Stevie Wonder, Prince, Celine Dion en Cher. De zangeres, die afgelopen jaar nog een kind kreeg en inmiddels is gescheiden van de vader van haar kind, treedt vanavond voor het eerst sinds negen jaar weer live op tv op. 'Can't wait!' zei ze daarover.

 

Beeld: Getty Images
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!