Het zijn, volgens onderzoek, veruit de populairste momenten om een einde te maken aan je relatie: de maandag én twee weken voor Kerstmis. Geen zin in dat risico komende maand? Schrap dan deze opmerkingen uit het repertoire. Wij vonden ze heel herkenbaar (schuldig!)

 

1. "Niets...." als er wel degelijk wat aan de hand is. Gooi het eruit, als het kan subtiel, hij is niet telepatisch.

 

2. "Zou je dat wel doen?" Als hij die XL tournedos bestelt. Met all-you-can-eat frites, godbetert. Hij weet echt wel dat hij geen sixpack (meer) heeft, maar don't rub it in. Zie het zo: jij hebt meer om van te houden.

 

3. "Laten we maar een vakman bellen", als hij aan het klussen is. Geeft niet heel veel blijk van vertrouwen. Terecht waarschijnlijk, maar gun het hem om zijn innerlijke oerman even te showen (en daarna bel je als de wiedeweerga die vakman.)

 

4. Alle zinnen die beginnen met "Zou je niet eens..." meer bewegen / stoppen met roken / minder drinken / me vaker verrassen met een romantisch diner. Je zegt het uit liefde, en jullie favoriete restaurant heb je al een eeuwigheid niet van binnen gezien, maar zou je... deze beginzin niet meer willen opperen? Daarvan gaan bij hem de hakken in het zand.

 

5. "Je was fantastisch." Als dat niet zo was tijdens het moment suprème. Zie punt 1: de schat is niet telepatisch. Vertel hem hoe hij wél zijn handen - en zulks - moet laten wapperen, ook fijn voor jou.

 

Lees ook: 6 uitspraken over scheiden die wij niet meer willen horen

 

6. "Doe niet zo raar." Avondje dansen? Nachtbraken à deux? Zomaar spontaan naar Parijs? Opnieuw trouwen? Waarom zou je het niet doen? Omdat je vindt dat het niet bij 'jullie' past? Welnee, het is nooit te laat om je relatie - en jezelf - opnieuw uit te vinden.

 

7. "Ik ben dik" / zwabberend met de armen: "kipfilets!" / "kijk dan, die rimpels..." Het is heel simpel: je minpunten benadrukken maakt je niet aantrekkelijker. Sterker nog, je stimuleert hem om óók te focussen op dat vetrolletje meer, dat hem eerder nauwelijks was opgevallen. Terwijl hij gewoon gek wil blijven op een vrouw die lekker in haar vel zit en dat ook uitstraalt.

 

8. "Laat mij maar, ik doe het wel." Als je bedoelt: ik doe het beter dan jij. Hij doet zijn best.

 

9. "Je bent aangekomen." Vrouwen denken dat het mannen niet uitmaakt als je zoiets zegt. Natuurlijk bijt hij nog liever zijn tong af, maar het maakt hem wel uit. Mannen willen aantrekkelijk gevonden worden, net als wij.

 

10. "Dan kan hij niet, dan gaan we naar mijn moeder", als een vriend een afspraak met hem wil maken. Manlief komt zelf vast ook heel goed uit zijn woorden.

 

11. "Die vriend van jou is zó grappig / slim / handig", om nog maar te zwijgen van 'knap' en 'bien conservé'. Niet doen, zijn vrienden te enthousiast ophemelen. Wordt-ie jaloers van; andersom zou bij jou dat groene monster ook opduiken, n'est-ce pas?

 

12. "Haha... weet je nog schat, die blunder van je? Hilárisch! Ik doe even de lange versie..." Ai, hem publiekelijk voor schut zetten. Schaterend. Laat dat ook maar achterwege tijdens het kerstdiner.

 

13. "Deze schoenen? Die heb ik alláng!" O nee, dat mag je altijd zeggen. Uitverkoopje toch?

Bron foto: Hollandse Hoogte

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.