Het zijn, volgens onderzoek, veruit de populairste momenten om een einde te maken aan je relatie: de maandag én twee weken voor Kerstmis. Geen zin in dat risico komende maand? Schrap dan deze opmerkingen uit het repertoire. Wij vonden ze heel herkenbaar (schuldig!)

 

1. "Niets...." als er wel degelijk wat aan de hand is. Gooi het eruit, als het kan subtiel, hij is niet telepatisch.

 

2. "Zou je dat wel doen?" Als hij die XL tournedos bestelt. Met all-you-can-eat frites, godbetert. Hij weet echt wel dat hij geen sixpack (meer) heeft, maar don't rub it in. Zie het zo: jij hebt meer om van te houden.

 

3. "Laten we maar een vakman bellen", als hij aan het klussen is. Geeft niet heel veel blijk van vertrouwen. Terecht waarschijnlijk, maar gun het hem om zijn innerlijke oerman even te showen (en daarna bel je als de wiedeweerga die vakman.)

 

4. Alle zinnen die beginnen met "Zou je niet eens..." meer bewegen / stoppen met roken / minder drinken / me vaker verrassen met een romantisch diner. Je zegt het uit liefde, en jullie favoriete restaurant heb je al een eeuwigheid niet van binnen gezien, maar zou je... deze beginzin niet meer willen opperen? Daarvan gaan bij hem de hakken in het zand.

 

5. "Je was fantastisch." Als dat niet zo was tijdens het moment suprème. Zie punt 1: de schat is niet telepatisch. Vertel hem hoe hij wél zijn handen - en zulks - moet laten wapperen, ook fijn voor jou.

 

Lees ook: 6 uitspraken over scheiden die wij niet meer willen horen

 

6. "Doe niet zo raar." Avondje dansen? Nachtbraken à deux? Zomaar spontaan naar Parijs? Opnieuw trouwen? Waarom zou je het niet doen? Omdat je vindt dat het niet bij 'jullie' past? Welnee, het is nooit te laat om je relatie - en jezelf - opnieuw uit te vinden.

 

7. "Ik ben dik" / zwabberend met de armen: "kipfilets!" / "kijk dan, die rimpels..." Het is heel simpel: je minpunten benadrukken maakt je niet aantrekkelijker. Sterker nog, je stimuleert hem om óók te focussen op dat vetrolletje meer, dat hem eerder nauwelijks was opgevallen. Terwijl hij gewoon gek wil blijven op een vrouw die lekker in haar vel zit en dat ook uitstraalt.

 

8. "Laat mij maar, ik doe het wel." Als je bedoelt: ik doe het beter dan jij. Hij doet zijn best.

 

9. "Je bent aangekomen." Vrouwen denken dat het mannen niet uitmaakt als je zoiets zegt. Natuurlijk bijt hij nog liever zijn tong af, maar het maakt hem wel uit. Mannen willen aantrekkelijk gevonden worden, net als wij.

 

10. "Dan kan hij niet, dan gaan we naar mijn moeder", als een vriend een afspraak met hem wil maken. Manlief komt zelf vast ook heel goed uit zijn woorden.

 

11. "Die vriend van jou is zó grappig / slim / handig", om nog maar te zwijgen van 'knap' en 'bien conservé'. Niet doen, zijn vrienden te enthousiast ophemelen. Wordt-ie jaloers van; andersom zou bij jou dat groene monster ook opduiken, n'est-ce pas?

 

12. "Haha... weet je nog schat, die blunder van je? Hilárisch! Ik doe even de lange versie..." Ai, hem publiekelijk voor schut zetten. Schaterend. Laat dat ook maar achterwege tijdens het kerstdiner.

 

13. "Deze schoenen? Die heb ik alláng!" O nee, dat mag je altijd zeggen. Uitverkoopje toch?

Bron foto: Hollandse Hoogte

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!