Nu we eindelijk oud genoeg zijn om het toe te geven en het mee willen geven aan onze kinderen: 12 uitspraken van moeder die nog altijd de spijker op de kop slaan.

1 – Sommige vrienden hebben echt een slechte invloed
Herinner je je nog dat jouw moeder een beetje vreemd keek naar die ene ‘beste’ vriendin? Natuurlijk luisterde je niet naar haar, maar mama had wel gelijk. In de (tiener)jaren leren wij kritischer te kijken naar wie wij om ons heen willen.

2 – Die jongeman is jouw tijd niet waard
Op liefdesgebied is het advies van mama het laatste waar je op zit te wachten, maar je kunt er helaas niet omheen: she’s been there. Moeders hebben een zesde zintuig als het gaat om romantiek. De beste les: kijk hoe hij reageert op afwijzingen. Wanneer iemand niet respectvol met een afwijzing kan omgaan, is hij waarschijnlijk jouw tijd niet waard.

3 – Niet iedereen hoeft jouw problemen te weten
Sommige mensen willen je helpen met jouw problemen, sommigen genieten ervan. Daarom is het niet zo handig om het uitgebreid op je Facebookwall te posten.

4 – Nee, je krijgt spijt van die piercing
Een navelpiercing in combinatie met een buikpiercing ziet er geweldig uit op je 20e, maar of het er nog zo sierlijk uitziet op je 50e?

5 – Je bent wat je eet
Als kind vond je het vreselijk om groente te moeten eten en nu moeten ook jouw kinderen aan tafel blijven zitten totdat het bord leeg is. Bedankt mam, voor het gezonde eetpatroon van jongs af aan.

6 – Alleen jij bepaalt je geluk
Als tiener zat je vaak in een ongelukkige situatie en het was natuurlijk nooit jouw schuld. Je eigen perspectief en reactie op situaties, die bepalen uiteindelijk jouw geluk.

7 – Kom voor jezelf op
In de volwassen wereld zijn er situaties dat niemand voor je opkomt en dat je jouw eigen behoeftes op de eerste plek zult moeten zetten.

8 – Vind iemand die naar je luistert
Geeft hij om jouw mening? In een huwelijk is het belangrijk om een beslissing te nemen waar beide partners mee kunnen leven.

 

9– Geef mensen het voordeel van de twijfel
Hoe vaak wees jouw moeder je erop dat je tegen iedereen in de klas aardig moest doen, ook de kinderen die jij niet zo mocht? Mensen die elkaar aanvankelijk niet mogen, kunnen elkaar de kans geven om te groeien tot de personen die uiteindelijk worden. Decennia later zijn ze dan nog steeds bevriend.

10 – Kies je gevechten
De meeste kinderen zijn heethoofdjes: als iemand zijn of haar speelgoed had gebruikt, waren ze niet meer te houden. Als wij nu nog elke keer boos zouden worden als iets niet op onze manier gaat, dan werden het wel hele lange dagen.

11 – Durf de confrontatie aan te gaan
Dan hebben wij het niet over vingers wijzen. Van onze moeders leerden we confrontaties aan te gaan die beginnen met ‘ik’. ‘Jij doet stom’ verandert in ‘Ik voel me verdrietig’. Dankzij mama worden veel ruzies weer opgelost!

12 – Geef het wat tijd
Een van de meest irritante uitspraken, maar wel de beste afsluiter. School, werk, relaties: alles komt goed. Geef het wat tijd.

Bewaren

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief

 

 

 

Actrice Rachel Weisz is in verwachting van haar eerste kind met James Bond-acteur Daniel Craig. "Het zal binnenkort zichtbaar worden. Daniel en ik zijn heel gelukkig", zegt ze in een interview aan The New York Times.

"We krijgen een klein mensje. We kunnen niet wachten om hem of haar te ontmoeten. Het is zo mysterieus." De 48-jarige actrice heeft al een elfjarige zoon, Henry, met Hollywood-regisseur Darren Aronofsky.

De 50-jarige Daniel Craig heeft een dochter, Ella (25), met zijn ex-vrouw Fiona Loudon.

In juni 2011 traden Weisz en Craig in het huwelijk na relatie van een halfjaar.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: NU.nl/BuZZE. Beeld: ANP

Nouveau interview met Rachel Weisz

In februari stond Rachel met een groot interview in Nouveau en vertelde ze over haar leven in en buiten de schijnwerpers, haar carrière én haar huwelijk met Daniel Craig. Lees het hier