Cocktails, warme truien, cadeautjes, samen een huis huren of vrienden en familieleden die een nachtje blijven slapen… Dan liggen kleine ergernissen op de loer. Welke zijn voor jouw erg herkenbaar?  

1 – Een puinhoop achterlaten
In je eigen huis laat je misschien wel eens iets slingeren, maar in iemand anders huis? Laat de gastvrouw/heer liever niet als dienstmeisje werken.

2 – Passief agressief schoonmaken
Aan het schoonmaken slaan bij een ander lijkt misschien aardig, maar het is ook een beetje verdekte kritiek. Helemaal uit den boze zijn opmerkingen als: ‘Nou, dat is mooi schoon geworden.’ Of: ‘Wat een verschil met eerst. Nu kun je weer door die ruiten kijken.’

3 – Badkamer etiquette
Veel te lang douchen of (vlekkende) make-up in de woonkamer aanbrengen. Respecteer altijd de badkamer-etiquette!

4 – Veel te vroeg arriveren
Het laatste uur voor de gasten aankomen, is vaak hectisch. Je moet snel nog van alles doen en redderen. Niets is erger dan een gast die dan een halfuur te vroeg op de stoep staat. Niet doen, dus.

5 – Oeps, vergeten
De badkamerdeur niet op slot doen, de badkraan aan laten staan… Doe maar niet.

6 – Het bed niet opmaken
Het is een kleinigheidje, maar de gastvrouw en -heer achterlaten met een onopgemaakt bed wekt de indruk dat je denkt in een hotel te hebben geslapen.

LEES OOK: Dit is waarom je 's ochtends je bed niet moet opmaken

7 – Rondsnuffelen
De post keurig op een stapeltje leggen voor je gastheren of –vrouwen is aardig, maar laat je niet verleiden om de afzenders op (kerst)ansichten te gaan lezen of in iemands bankafschriften te snuffelen.

8 – Allergieën of dieetwensen niet melden
Mensen die de moeite nemen een maaltijd voor je te bereiden, doen vaak erg hun best. Laat dus niet op het laatste nippertje weten dat je vegetariër bent of voedselallergieën hebt.

9 – Je afzonderen
Als de logee zich gaat afzonderen, denken de gastheer/vrouw dat ze iets niet goed doen. Dat is dus niet zo handig.

10 – Spraakwaterval
De conversatie gaande houden, is een nobel streven, maar wees niet zo bang voor stiltes dat je aan een stuk door aan het woord bent.

11 – Schoenen uit
In elk huishouden zijn eigen regels. Probeer je een beetje aan te passen. Zie je dat iedereen op zijn sokken of sloffen door het huis loopt? Hou dan niet je hakken aan.

Volg jij Nouveau al op Instagram? Neem een kijkje backstage en laat je inspireren door de nieuwste trends, reizen, beauty en cultuur.

Bron: Town & Country, Beelbron: Unsplash, Beeldbron banner: Getty Images