Intelligent
Intelligent

Natuurlijk is jouw kind het knapste, grappigste en bovenal slimste dat er bestaat. Om 100 procent zeker te zijn dat jouw kind echt de intelligentste is, moet je vaak wachten totdat hij/zij ouder is. Niet getreurd: volgens de National Associaton for Gifted Children zijn er 10 tekenen die aangeven dat jouw kind echt de slimste is.

1 – Ze hebben een uitstekend geheugen. Zo onthouden zij dingen waar andere kinderen weinig aandacht aan besteden. Zo weten ze bijvoorbeeld te vertellen hoe vaak zij deze week al ongezond hebben gegeten... oeps.

2 – Ze hebben een grote woordenschat. Als ze 15 maanden oud zijn kunnen zij zich in woorden uitdrukken. Ook zijn de knappe koppen vaak vroege lezers. In de kleuterklas kunnen zij al paar woorden of eenvoudige boekjes lezen.

3 – Ze stellen niet alleen veel vragen, maar ook diepgaande tot filosofische vragen. Bijvoorbeeld: waarom wordt het ’s avonds donker?

4 – Ze hebben een brede interesse. Muziek, lego, poppenhuis: niets is te gek.

5 – Of ze hebben een sterke focus op een gebied en willen daar alles over weten. Zo heeft jouw kleine bijvoorbeeld elk boek over dinosaurussen in de bibliotheek al gezien. Een lange concentratieboog is daarom ook een teken dat je een intelligent kind hebt.

6 – Ze hebben een levendige fantasie. Jouw kind kan makkelijk alleen zijn, want met zijn denkbeeldige verhalen verveelt hij/zij zich nooit.

7 – Ze zijn idealistisch, en hebben op jonge leeftijd al een groot gevoel van rechtvaardigheid.

8 – Ze hebben doorzettingsvermogen. Het maakt niet uit hoe lang het lego-project duurt: het vliegveld komt af.

9 – Ze zijn alert en zitten vol met goede energie. Dit betekent niet hyperactief, maar de kinderen zijn juist erg nieuwsgierig en vinden nieuwe onderwerpen erg interessant.

10 – Ze hebben humor! Als jouw kleine grappen en woordspelingen vertelt, is er een grote kans dat hij/zij intelligent is.

Bron: PureWow

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Goedemorgen, het is vandaag Wereldboekendag. Goede aanleiding om weer eens in een boek te duiken. Word je relaxed en gezond van...

Boekenlezers begrijpen niet dat er mensen zijn die zonder kunnen. Zij weten hoe heerlijk het is om je in een verhaal te verliezen. Ben jij bepaald geen boekenwurm? Laat deze twee redenen je op andere gedachten brengen.

1 Lezen is de ultieme stressverlager. Zes minuten in een boek lezen, vermindert je stress al met 68 procent, blijkt uit onderzoek. Logisch, door in een andere wereld te duiken, ben je afgeleid van waar je je druk om maakt. Het schijnt zelfs beter te helpen dan wandelen of naar muziek luisteren. Voorwaarde is wel dat je in een boek zit dat je leuk vindt.

Lang & gelukkig

2 Lezen is ook gezond. Mensen die lezen, zouden twee jaar langer leven dan niet-lezers, blijkt ook uit onderzoek. En daarvoor hoef je maar een half uur per dag te lezen. Reden zou kunnen zijn dat lezen je brein actief en gezond houdt. Gek genoeg telt het lezen van kranten en tijdschriften niet mee...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief