Intelligent

Natuurlijk is jouw kind het knapste, grappigste en bovenal slimste dat er bestaat. Om 100 procent zeker te zijn dat jouw kind echt de intelligentste is, moet je vaak wachten totdat hij/zij ouder is. Niet getreurd: volgens de National Associaton for Gifted Children zijn er 10 tekenen die aangeven dat jouw kind echt de slimste is.

1 – Ze hebben een uitstekend geheugen. Zo onthouden zij dingen waar andere kinderen weinig aandacht aan besteden. Zo weten ze bijvoorbeeld te vertellen hoe vaak zij deze week al ongezond hebben gegeten... oeps.

2 – Ze hebben een grote woordenschat. Als ze 15 maanden oud zijn kunnen zij zich in woorden uitdrukken. Ook zijn de knappe koppen vaak vroege lezers. In de kleuterklas kunnen zij al paar woorden of eenvoudige boekjes lezen.

3 – Ze stellen niet alleen veel vragen, maar ook diepgaande tot filosofische vragen. Bijvoorbeeld: waarom wordt het ’s avonds donker?

4 – Ze hebben een brede interesse. Muziek, lego, poppenhuis: niets is te gek.

5 – Of ze hebben een sterke focus op een gebied en willen daar alles over weten. Zo heeft jouw kleine bijvoorbeeld elk boek over dinosaurussen in de bibliotheek al gezien. Een lange concentratieboog is daarom ook een teken dat je een intelligent kind hebt.

6 – Ze hebben een levendige fantasie. Jouw kind kan makkelijk alleen zijn, want met zijn denkbeeldige verhalen verveelt hij/zij zich nooit.

7 – Ze zijn idealistisch, en hebben op jonge leeftijd al een groot gevoel van rechtvaardigheid.

8 – Ze hebben doorzettingsvermogen. Het maakt niet uit hoe lang het lego-project duurt: het vliegveld komt af.

9 – Ze zijn alert en zitten vol met goede energie. Dit betekent niet hyperactief, maar de kinderen zijn juist erg nieuwsgierig en vinden nieuwe onderwerpen erg interessant.

10 – Ze hebben humor! Als jouw kleine grappen en woordspelingen vertelt, is er een grote kans dat hij/zij intelligent is.

Bron: PureWow

Bewaren

Bewaren

Bewaren

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Elk jaar kijken we weer reikhalzend uit naar welk ingrediënt sterrenchef Schilo van Coevorden in de spotlight zet. En nu is het weer zover! Na wagyu, wasabi en de ongelooflijk flamboyante king crab, kiest Schilo dit jaar voor een eenvoudig, maar onwaarschijnlijk veelzijdig ingrediënt...

Soja

Soja? Jazeker. De Chef van Taiko Restaurant in het Conservatorium Hotel in Amsterdam heeft een compleet menu 'The Circle of Soy-menu' gecreëerd.

Een eerbetoon aan een enkele boon, laat dat maar aan dit culinair genie over. Van voorgerecht tot desserts en in sushi tot tofu, je wordt bijkans van je stoel geblazen door de verscheidenheid aan structuren en smaken. Echt een eetbeleving.

En zoals je ziet; het zijn pláátjes van gerechten, het oog wil immers ook wat. Op het 'The Circle of Soy-menu' staan onder andere gerechten als Sprouting soy met uni & yuzu (gerecht op foto), Tofu foie, Miso en Umeboshi.

Ervaar de bijzondere sojaboon als nooit tevoren. Beschikbaar vanaf 18 september 2018 tot september 2019 in restaurant Taiko.

Taiko Restaurant

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in