More content below the advertising
Intelligent

Natuurlijk is jouw kind het knapste, grappigste en bovenal slimste dat er bestaat. Om 100 procent zeker te zijn dat jouw kind echt de intelligentste is, moet je vaak wachten totdat hij/zij ouder is. Niet getreurd: volgens de National Associaton for Gifted Children zijn er 10 tekenen die aangeven dat jouw kind echt de slimste is.

1 – Ze hebben een uitstekend geheugen. Zo onthouden zij dingen waar andere kinderen weinig aandacht aan besteden. Zo weten ze bijvoorbeeld te vertellen hoe vaak zij deze week al ongezond hebben gegeten... oeps.

2 – Ze hebben een grote woordenschat. Als ze 15 maanden oud zijn kunnen zij zich in woorden uitdrukken. Ook zijn de knappe koppen vaak vroege lezers. In de kleuterklas kunnen zij al paar woorden of eenvoudige boekjes lezen.

3 – Ze stellen niet alleen veel vragen, maar ook diepgaande tot filosofische vragen. Bijvoorbeeld: waarom wordt het ’s avonds donker?

4 – Ze hebben een brede interesse. Muziek, lego, poppenhuis: niets is te gek.

5 – Of ze hebben een sterke focus op een gebied en willen daar alles over weten. Zo heeft jouw kleine bijvoorbeeld elk boek over dinosaurussen in de bibliotheek al gezien. Een lange concentratieboog is daarom ook een teken dat je een intelligent kind hebt.

6 – Ze hebben een levendige fantasie. Jouw kind kan makkelijk alleen zijn, want met zijn denkbeeldige verhalen verveelt hij/zij zich nooit.

7 – Ze zijn idealistisch, en hebben op jonge leeftijd al een groot gevoel van rechtvaardigheid.

8 – Ze hebben doorzettingsvermogen. Het maakt niet uit hoe lang het lego-project duurt: het vliegveld komt af.

9 – Ze zijn alert en zitten vol met goede energie. Dit betekent niet hyperactief, maar de kinderen zijn juist erg nieuwsgierig en vinden nieuwe onderwerpen erg interessant.

10 – Ze hebben humor! Als jouw kleine grappen en woordspelingen vertelt, is er een grote kans dat hij/zij intelligent is.

Bron: PureWow

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Chantal Janzen wordt vandaag 40, dat vinden wij van Nouveau die stijlvolle 40+ vrouwen omarmen natuurlijk alleen maar topnieuws. Vriend Leco van Zadelhoff feliciteerde haar vanochtend al op ludieke wijze:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lieve @chantaljanzen.official .... van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!! #loveyoutothemoonandback

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Nou, zo ziet deze stralende veertiger er voorlopig nog niet uit. Gefeliciteerd Chantal!

More content below the advertising

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

De Amerikaanse actrice en vrijheidsstrijder Cicely Tyson siert met haar 94 jaar de cover van het Amerikaanse tijdschrift TIME.

Cicely staat op één van de twee covers van de nieuwste Optimists-editie van het tijdschrift. Ze is gekleed in een jurk van Michael Couture en draagt oorbellen van James de Givenchy voor Taffin. Haar en make-up zijn verzorgd door Armond Hambrick. De gasthoofdredacteur vindt Cicely Tyson het toonbeeld van optimisme.

More content below the advertising

De actrice en vrijheidsstrijder praat openlijk over haar acteercarrière van meer dan zes decennia, zo meldt The Charleston Chronicle. Ze maakte haar filmdebuut in Carib Gold in 1956. Haar meest recente rol is die van de moeder van Annalise Keating in de ABC-serie How to get away with Murder.

Carrière als platform
"Toen ik de beslissing nam om mijn carrière als platform te gebruiken, om te proberen een deuk te slaan in sommige onrechtvaardigheden die ik heb gezien en meegemaakt in het leven, zei ik dat als ik slechts één persoon, één persoon bereik, ik dan gelukkig zal zijn,” zo vertelt Cicely aan TIME.

“Er is geen dag - ik ben dankbaar om dat te zeggen - dat ik, wanneer ik de deur uitga, niemand tegen het lijf loop die zegt ‘Ik kan u niet vertellen wat u voor mij hebt gedaan. U heeft mijn leven veranderd',” zo laat de actrice weten. “Het was een bevestiging voor mij dat ik op de goede weg was en op de goede weg bleef."

Cicely is geëerd tijdens een Kennedy Center Honors-gala en ontving van voormalig president Barack Obama de Presidentiële Medaille van Vrijheid. De actrice heeft vooralsnog geen plannen om met pensioen te gaan.

Optimisme
In overeenstemming met het thema optimisme van het tijdschrift, zei ze: "Kijk naar de wereld van vandaag, je kunt maar beter een optimist zijn."

De actrice meent dat je ‘geloof, vertrouwen en begrip moet hebben om te overleven’. “En weet dat je niet verslagen zult worden als je echt positief denkt, over jezelf en het leven dat je hebt gekozen om te leven."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

How does an #artist keep her ­creative vision alive? It’s a concern not just for painters and poets who have been at work for decades; an artist’s vision can be tested at any point in life. For the nine people photographed in the Artists at Every Age portfolio—­from 18-year-old poet @kinsalehues to 94-year-old actor #CicelyTyson—what keeps them at work is the possibility of connecting with others. Photographer Djeneba Aduayom wanted to capture the essence of each artist and their relationship to art. “It was about looking through the lens and seeing who they were,” Aduayom tells TIME. Cicely Tyson, the celebrated actor who appears on one of two covers for this week's Optimists issue, speaks to TIME about her storied career, optimism and how her #art has affected others. Read more at the link in bio. Photograph by @djenebaaduayom for TIME

Een bericht gedeeld door TIME (@time) op

Bron: Instagram TIME

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in