Trendwatchers zijn het erover eens: 2017 heeft alles in zich om een stijlvol jaar te worden. Met marmer, koper en blauw in huis, is jouw interieur up-to-date.

1 – Marmer behang


De grootste designtrend van 2016 slaat volgend jaar over op de muren.

 

2 – Marineblauw


De all-white interieurdagen zijn voorbij. Marineblauw is heel erg stijlvol, of je het nu gebruikt voor de bank of voor de keuken. Fijn: de donkere tint geeft de frisse uitstraling van je huis een stevige bite.

 

3 – Hygge


Het geheime recept van de Denen om lange, koude winters te overleven: hygge. Met andere woorden: gezelligheid wordt helemaal hip. De must haves daarvoor zijn grof gebreide dekens, veel kaarsen en extra kussen op de bank.

 

4 – Levend groen


De botanische trend is al even bezig. Zo mochten we het afgelopen jaar met z’n allen plantenhangers macrameën voor tere hangplanten. In 2017 is de klimop-voor-binnen populair. Zet een Pothos neer, en jouw interieur kan niet meer stuk. De Pothos is overigens ook een prima optie voor een ieder met een gebrek aan groene vingers: hij kan tegen weinig water, weinig zonlicht en lage temperaturen. Wij zijn fan!

 

5 – Koper


Dankzij de industriële trend in huis zijn metalenkleuren nog altijd trendy. Absolute favoriet van 2017 is koper.

 

6 – ‘Houten’ tegels


Ze liggen al even op de grond: vloertegels die niet van een houten vloer te onderscheiden zijn. Nu is er ook een tegel met hout-look ontwikkeld voor de muur.

 

7 – Lucht


Voor iedereen die jeuk krijgt van hygge: ook de minimalistische trend zet door. Transparante accessoires zorgen ervoor dat je lucht krijgt in huis. Kies bijvoorbeeld voor een glazen salontafel.

 

8 – Vloerverwarming


De radiator is passé. Vloerverwarming houdt niet alleen je tenen warm in de winter, maar kan hele kamers verwarmen met minder energieverbruik dan de traditionele verwarming.

 

9 – Boerderij


Landelijk-chic is niet meer weg te denken als interieurtrend.

10 – Moderne nachtkastjes
Je slaapkamer kan al een geheel nieuwe uitstraling krijgen door een set nieuwe nachtkastjes. Wil je zelf aan de slag in het huis? Dan zijn deze moderne kastjes gemakkelijk zelf te maken!