Van vrijstaande baden tot blonde meubels

 

Secties

L-vormige banken zijn modern en helemaal in. Een bank zou er moeten zijn om op te spelen, werken, slapen: noem maar op! Een goede zitvorm met een breder gedeelte zonder armleuningen om heerlijk op te ontspannen. Comfortabel tot een luxeniveau.

(Té) groot schilderij

Een goed samengestelde gallerij muur is prachtig, maar niet meer van deze tijd. De minimalistische trend die zo populair is in de modewereld wordt ook vertaald in huis. In plaats van een reeks kunstwerkjes kiest u nu voor één groots werk.

 

Uitdagend blauw

Zacht rose en blauw zijn misschien Pantone 2016 kleuren van het jaar, maar wij kiezen voor mediterrane blauw in huis! Knal deze uitdagende kleur op de muren en stijl dit met lichte, neutrale stoffering en vloer zodat de kamer evenwichtig en helder oogt.

 

Open stellingen

Deze ‘grab-and-go’ rekken zijn niet alleen chic en opvallend, maar het maakt de ruimte ook overzichtelijker. Natuurlijk kunt u ook met trots uw mooie kopje en schotel-collectie tonen en georganiseerd houden. Zet uw pronkstukken vooraan en houdt uw eventuele onfraaie dingen achter de traditionele gesloten deuren.

 

Vrijstaande badkuip

Tegenwoordig worden de badkuipen vergeten: want ’s ochtends is de douche natuurlijk sneller. Voor het echte genieten is een vrijstaande badkuip de uitkomst. Of u van modern houdt, of meer van vintage, is deze ruimtebesparende bad niet alleen een parel om naar te kijken, maar kunt u zowel een bad als een inloopdouche in de badkamer plaatsen.

 

Smart Homes

Technologie wordt makkelijker, zoals geprogrammeerde verlichting, het vergrendelen van uw duren en het aanzetten van uw muziek vanaf een smartphone. Wij zijn bijzonder enthousiast over dit Canarische alarmsysteem: hier zit een cameraatje en geluidopname in die u kunt zien vanaf uw telefoon. De alarmcentrale wordt voor u gebeld. Het grootste voordeel hieraan is dat het niet lijkt alsof dit apparaat aanstaat!

 

'70s decor

Het decennium van de avocadokleurige keukens en houten panelen komt terug in de modernste manier mogelijk - zoals subtiele geometrische achtergrond en luxe shag tapijten.

 

Compleet wit

Schoon en eenvoudig is nog steeds belangrijk, maar niet per sé in een eigentijdse stijl. Dit jaar zien we geheel witte keukens en een woonkamer met een veel gezelliger gevoel in tegenstelling tot de grimmige atmosfeer van het verleden. Kom maar tevoorschijn met de rustiek witte kasten en heerlijke schapenvachtdekens over de bank!

 

Blond houten meubelen

Blondines hebben echt meer plezier! Blank hout in zijn modern ingetogen verschijning is zeker nog geaccepteerd in 2016. Blond hout ziet er geweldig uit met witte muren en pastels. Ook past het verrassend goed met niet-Scandinavische thema's, zoals afgewisseld met donker hout en zwarte meubels.

 

De Tandem wastafel

Twee spoelbakken. Prachtig en handig. Ons advies? Gooi de vuile vaat in de ene en houd de andere vrij voor het koken. De afwas komt morgen wel!

 

Welke trends zou u wel in huis willen hebben?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.