Het is voorjaar, dus tijd voor een goede schoonmaakbeurt. Bovendien verbrand je met schoonmaken ook calorieën. Dus, kom maar op met die stofzuiger! 

Schoonmaken, de één doet het met liefde, de ander niet en weer een ander schakelt liever een interieurverzorger in. Ontbreekt bij jou de motivatie om lekker aan de slag te gaan? Bedenk dan dat het eindresultaat een schoon huis én een aantal calorieën minder is.

Article continues after the ad

Calorieën 

Mark van Oosterwijck, online voedingscoach en auteur, geeft op zijn website drogespieren.nl een overzicht van het aantal calorieën dat je per huishoudelijke taak kwijt kunt raken:

1. Dweilen: ca. 300 calorieën per uur
2. Stofzuigen: ca. 250 calorieën per uur 
3. Ramen lappen: ca. 300 calorieën per uur 
4. Badkamer schoonmaken: ca. 350 calorieën per uur
5. De auto wassen: ca. 200 calorieën per wasbeurt 

Goed om te weten, bovenstaande aantallen zijn bij benadering. Hoeveel calorieën je met schoonmaken verbrand is voor een groot deel ook afhankelijk van onder andere jouw leeftijd, gewicht en conditie. 

Stappenplan

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het opruimen van je huis? Lees dan ons handige stappenplan. Straks is jouw hele huis weer spic en span. Succes!

Bron: drogespieren.nl
Beeld: Unsplash/Eea Ikeda

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in