Ken je dat gevoel: Iedereen is met vakantie, je clubjes zijn met reces, we sporen elkaar voortdurend aan aan om toch vooral 'lekker te genieten' van de zomer, je komt langs zo'n gezellig terrasje vol roezemoezende mensen en plotseling voel je je heel erg alleen? Meestal ben je happy single, maar nu de zon volop schijnt voel je je vaker eenzaam dan in andere seizoenen. 

Troost je, dat komt veel vaker voor dan je denkt bij alleenstaanden, daar hoef je niet al jaren voor achter de geraniums te zitten wachten op wat aanspraak. Toch is het natuurlijk niet prettig. Gelukkig is er met deze 3 tips wel het een en ander aan te doen. 

1. Wees aardig voor jezelf

Het is niet jouw schuld dat je alleen bent, ga het jezelf dus ook niet verwijten, daar wordt je eenzame gevoel alleen maar erger van. Het zegt ook niks over hoe sociaal je bent. En wat het natuurlijk helemaal niet betekent is dat je 'mislukt' of iets anders negatiefs bent. Druk dat soort gedachten gewoon de kop in, ze zijn pertinent niets waard. 

Article continues after the ad

2. Doe iets onverwachts

Je hoeft echt niet altijd samen te zijn om iets te ondernemen. Toegegeven, je moet er even voor uit je comfort zone stappen en dat is soms best een stap, maar ga eens een paar dagen naar zee of naar een leuke stad. Neem als je in je eentje op een terras gaat zitten een leuk tijdschrift of je e-reader mee en geniet. Ga naar die leuke film die je al tijden wilt zien. Verwen jezelf. Echt, je kunt het! 

3. Neem initiatief 

Stuur die oude vriendin met wie je al tijden wilt afspreken een appje om af te spreken. Maak een praatje met je buren, of zomaar met een vreemde. Haal je moeder op om ergens te gaan lunchen. Vraag of je collega zin heeft om 's avonds naar het strand te gaan of om te gaan wandelen of fietsen. Het helpt goed tegen (zomer)eenzaamdheid om er voor te zorgen dat je elke week een paar sociale afspraken in je agenda hebt staan. Leer nieuwe mensen kennen door je in te schrijven voor een wandeling, zomercursus of lezing. 

Bron: fiftyandmemagazine.be

Beeld: istock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in