Vandaag vieren we een bijzondere dag, vol positieve vibes voor onszelf en de rest van de wereld.

Vorig jaar werd 21 juni door de Verenigde Naties voor het eerst uitgeroepen tot Internationale Yoga Dag. Dat betekent dat er vandaag wereldwijd, ook in Nederland, honderden yoga events zijn. In diverse steden zijn er bijzondere yogalessen te volgen waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel. Het doel is om bij te dragen aan een betere wereld die begint bij jezelf. Met yoga creëer je een positief effect op jouw directe omgeving.

Yoga is hot en wordt steeds hotter, en dan hebben we het niet alleen over bikram yoga, de vorm die wordt beoefend in een ruimte waar het 40 graden is. Nee, het geldt voor het steeds groter wordende aantal klasjes en evenementen. Even wat cijfers:

Waarom doen we aan yoga?

54% om te ontspannen

Article continues after the ad

52% om fysiek en mentaal sterker te worden

51% om te ontstressen

43% om gelukkiger te worden

41% als workout

20% om los te komen van technologie (zoals de smartphone)

Hoe vaak doen we aan yoga?

Zo’n tweederde gaat 2 tot 4 keer per week, dat terwijl 16% minstens 5 keer per week gaat.

Liever alleen of in een groepje?

30% van de yogi’s doet het in groepjes, 27% deels in groepjes en deels individueel en 47% individueel.

Ondanks de populariteit van yogasessies via internet zijn er een aantal interessante onderzoeksresultaten:

56% van de groepsyogi zegt zich na afloop van een groepssessie erg gelukkig te voelen, dat terwijl dit voor slechts 27% van de individuele sessies geldt. Ander interessant weetje: zo’n 20% van de ondervraagden doet aan yoga zodat ze zich minder eenzaam voelen.

Waar doen we aan yoga?

Het mooie aan yoga is, is dat het op zo veel plekken kan. Zo doet 32% van de ondervraagden yoga vooral buiten, 43% in de sportschool en ook zo’n 43% vanuit huis. 20% bezoekt een yoga of wellness festival en ook zijn bijzondere locaties, zoals een kerk, boerderij of een wijngaard, voor 20% een plek om yoga te doen. Interessant: 66% zegt eens per jaar yoga te doen op een speciale plek en dat terwijl 83% dat graag zou willen. 

Bron: yoganederland.nl/eventbrite

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in