Wist je dat een paardenbloem heel gezond is voor je? Lees hieronder waarom.

De blaadjes van een paardenbloem zitten boordevol mineralen als magnesium, koper, calcium en ijzer en bevatten veel vitaminen, zo weet Elle Eten.

Daarnaast is de bloem goed voor je lever: hij heeft een galverhogende en galdrijvende werking, waardoor je lever beter voedsel kan verteren, zo meldt de website Mens en Gezondheid

Article continues after the ad

Smaak

De smaak van paardenbloem is een beetje bitter, maar als je slechts een paar blaadjes door je salade doet, merk je daar niets van. Ook kun je door te stomen of wokken de bittere smaak weg krijgen.

Niet alleen de blaadjes van de paardenbloem zijn eetbaar: de bloem is in zijn geheel te gebruiken. Zo kun je de bloem zelfs rauw, gepaneerd of gefrituurd eten voor een meer zoete en knapperige smaak.

Vervanger van cafeïne 

De wortels van de bloem zijn een goede vervanger van cafeïne wanneer ze gedroogd en geroosterd zijn.

Als bovenstaande tips je niet zo smakelijk lijken, kun je er ook voor kiezen er thee van te maken. 

Lees ook: Helpt chocolade wel of niet tegen stress?

Bronnen: Elle Eten, mens-en-gezondheid.infonu.nl, margriet.nl
Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in