Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start. De stichting roept alle Nederlanders op om een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. 

Dit initiatief heeft als doel om Nederland 'op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees (en vis) eigenlijk kan zijn'.

De Hippe Vegetariër

De stichting Nationale Week Zonder Vlees in het leven geroepen door Isabel Boerdam. Isabel is vegetariër sinds haar 9de en deelt sinds 2013 inspiratie op haar foodblog en in haar boek De Hippe Vegetariër. Vorig jaar besloot ze dat het tijd werd voor meer.

“Ik wil een daadkrachtig initiatief lanceren met impact, ik wil Nederland in beweging brengen. Elke dag vlees of vis eten is niet meer van deze tijd, een flexitarisch eetpatroon moet de nieuwe standaard worden in Nederland. Dat is mijn doel,” vertelt Isabel.

Article continues after the ad

Dit initiatief werd de Nationale Week Zonder Vlees, waarvan de eerste editie in maart 2018 heeft plaatsgevonden. 

'Verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk'

“Veel mensen hebben vooroordelen over vegetarisch eten: het is saai, smakeloos of ingewikkeld. Ik ben ervan overtuigd dat proberen en proeven leidt tot geloven. Want vegetarisch eten is juist verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk! Iedereen die meedoet met de Nationale Week Zonder Vlees zal na deze zeven dagen makkelijker zijn weg vinden in de vegetarische en plantaardige keuken," aldus Boerdam.

Lees ook: Prinses Irene loopt mee in grote klimaatmars: 'Ik ben trouw aan de aarde'

Hadewych Minis

Ook Nouveau's coverdame Hadewych Minis doet mee. “Sinds ik weet dat een van de allerbeste manieren om het milieu te helpen geen vlees meer eten is, hoefde ik geen seconde langer na te denken,” zo laat de actrice weten.  

Inspiratie

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Maak dan deze paksoi stamppot met een zwarte bonen-cashewnoten burger.

Bron: weekzondervlees.nl
Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in