Wat je schoenenkeuze over je karakter te zeggen heeft

Ben jij een georganiseerde sneaker, een bescheiden ballerina of een gracieuze sleehak dame? Schoenen maken de vrouw, en zeggen een heleboel over wat voor type je bent. Oordeel nu zelf of, wat gezegd wordt over je schoenenkeuze, ook voor jou als persoon opgaat.

Het laars(jes) met hak type
De gelaarsde vrouw met hak staat stevig in haar schoenen. Ze weet wat ze wil, neemt graag de leiding, en is bijzonder assertief. Ze geeft anderen het gevoel dat hun lot in haar handen 100% veilig is.

De sneaker vrouw
Sneaker bewonderaars zijn sportief en nemen hun goede voornemens bloedserieus. Ze gaan recht op hun doel af, zijn uitermate georganiseerd en kunnen meestal multi-tasken als de beste. Ze zijn zelfverzekerd en regelen alles tot in de puntjes.

Op de klompen
De klompendraagster is een echte natuurliefhebber die graag wandelt en eindeloos kan genieten van een fantastische ondergaande zon. Ze is graag buiten, staat met beide benen op de grond en betreedt de wereld met open vizier. Klompen worden niet voor niks gedragen in de gezondheidszorg en in keukens van hotels/restaurants, waar met liefde (voor de natuur) en passie gewerkt wordt.

De ballerina
Vrouwen die graag ballerina's dragen, werken zich doorgaans uit de naad voor het allerbeste resultaat. Om vervolgens bescheiden, vanuit een onopvallend hoekje, te kijken naar hun eigen resultaat. Je staat niet graag in het middelpunt, bent geconcentreerd en betrokken en meestal de motor in een bedrijf. De harde werker zonder wie de rest het echt niet zou redden (zagen ze dat ook maar eens wat vaker in).

Stiletto scherp
Vrouwen op stiletto’s durven en zetten door, tot aan het bittere eind. Ze zeggen ‘ja’, ook als iets eigenlijk onmogelijk lijkt, en gaan ervoor, met volle overtuiging. Ze staan open voor de wereld en proberen graag van alles uit. Ze houdt van mooie dingen, die niet per se kostbaar hoeven te zijn. Ook houdt ze van esthetiek, in wat ze draagt en waar ze woont. Ze heeft een bovengemiddeld scherp oog voor schoonheid, stijl en goede sfeer.

De berg/wandelschoen
De liefhebster van wandelschoenen is praktisch en werkt graag met een vastomlijnd plan. Ze houdt niet erg van onverwachte verrassingen en is het leven graag het liefste steeds een paar stappen voor. Een denker die meer van kaders houdt dan van spontane acties.

De relaxte slipper
Slipper fanaten zijn heel relaxed en makkelijk in de omgang. Ze ‘gaan met de flow’ en zijn in voor alles. Wars van sociale druk, doen ze graag alleen waar ze zelf zin in hebben. Ze hebben niks met ‘wat anderen van hen denken’ en leven graag, ongecompliceerd, in het moment. Zonder zich druk te hoeven maken of de dingen ‘wel zo horen’.

De gracieuze sleehak
Stijlvol als Kate Middleton, weet je exact hoe je jezelf moet presenteren, en straal je een warmte uit die mensen aantrekt. Je bent sociaal, gaat graag op pad, en beschikt over een sterke persoonlijkheid (waarmee je veel positieve belangstelling krijgt).

Loyale loafers
Draag je graag loafers? (de genopte van Todd’s bijvoorbeeld) Loafer draagsters gaan tot het naadje; het resultaat moet nog beter dan best zijn, zowel in werk, relatie als vriendschap. Ze zijn loyaal en echt en niet uit hun evenwicht te brengen. Met een sterk gevoel voor detail hebben ze alles (het liefst) onder controle. Loafer loopsters zijn open mensen zonder dubbele bodem.

De instapper (loafer zonder achterkant)
Het instapper type staat graag in de schijnwerpers. Ze heft tijdens een borrel met groot plezier het glas, om spontaan een speech in te zetten voor de gastheer/vrouw ter plaatse. Sociaal en vol zelfvertrouwen treedt de instapper anderen tegemoet.

Bron: rd