Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Femke van der Laan openhartig over rouwproces na dood Eberhard

Het is inmiddels bijna anderhalf geleden dat de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (en man van Femke) overleed aan de gevolgen van longkanker. Zijn vrouw sprak daarna nooit meer echt meer met de media, tot nu. Ze schoof aan bij De Wereld Draait Door om te praten over het rouwproces en...

Femke van der Laan openhartig over rouwproces na dood Eberhard

Het is inmiddels bijna anderhalf geleden dat de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (en man van Femke) overleed aan de gevolgen van longkanker. Zijn vrouw sprak daarna nooit meer echt meer met de media, tot nu.

Ze schoof aan bij De Wereld Draait Door om te praten over het rouwproces en haar leven nu.

Veel pijn

"De eerste drie maanden had ik alleen maar pijn", zo vertelt ze. Daarna verliet Femke met haar gezin de ambtswoning en begon ze columns te schrijven voor Het Parool over het leven na Eberhard. Deze vijftig stukken zijn gebundeld in het boek Stad vol ballonnen.

Gemis

Femke vertelt dat ze nooit meer de oude zal worden.  "De ene keer gaat het goed met me, maar een volgende keer lig je weer op de grond. Wanneer is het wel klaar? Nooit. Het zal er altijd zijn. Om me heen. Dichtbij. Het verdriet. Als de zon schijnt. Als ik witlof eet. Als ik de kinderen toestop. Ik draag altijd het gemis aan Eberhard mee.”

Bron: DWDD/Het Parool

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in