Wie carnaval viert en graag een drankje erbij drinkt, weet dat een kater op de loer ligt. Wil je een beetje fris het carnaval doorkomen? Pas dan onderstaande tips toe.

Uit onderzoek van Feestkleding365 onder 2.000 respondenten blijkt dat 53 procent meer dan vijftien alcoholische drankjes per dag drinkt. Het overgrote deel van de carnavalsvierders nuttigt bier. Maar het zijn niet alleen de calorieën uit de alcohol die we binnenkrijgen, uit het onderzoek van de feestkledingwinkel blijkt ook dat we graag een snelle hap nuttigen tijdens het vieren van carnaval.

Article continues after the ad

Water, water en nog eens water Het drinken van alcohol zorgt ervoor dat je lichaam langzaam dehydreert. Om uitdroging te voorkomen is het aan te raden voor elke alcoholische consumptie een glas water te nuttigen.

Ook is het verstandig om de volgende ochtend water of kokoswater te drinken, zo adviseert AD.nl. Kokoswater bevat namelijk natuurlijke suikers die goed werken tegen misselijkheid.

Eet ’s ochtends iets vettigs

Daarnaast is het aan te raden om ’s ochtends iets vettigs te eten. In de ochtend is een deel van de alcohol in je lichaam nog niet verteerd. Door vet te eten kan dit proces een klein beetje versneld worden. Het vet dat je eet gaat namelijk tegen de maagwand zitten, hierdoor wordt de alcohol sneller en beter opgenomen en dit zorgt er weer voor dat het proces iets korter duurt.

Drink cola

Verder is het belangrijk om pittig eten te vermijden. En wil je de misselijkheid nog verder bestrijden, drink dan cola – en dan bij voorkeur ‘de echte’. Deze tip wordt ook gegeven aan patiënten die chemotherapie moeten ondergaan.

Foto: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in