Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lekker in je vel: Op déze leeftijd heb je het beste zelfbeeld

Ben jij blij met wie je bent? Volgens onderzoek is dít de leeftijd waarop we het beste zelfbeeld hebben. 60! Wat?! Ja echt, in the Journal Psychological Bulletin wordt zelfs gesteld dat dit goede zelfbeeld wel tien jaar aanhoudt. Dat is een goed vooruitzicht! Volgens één van de co-autors, Ulrich ...

Lekker in je vel: Op déze leeftijd heb je het beste zelfbeeld

Ben jij blij met wie je bent? Volgens onderzoek is dít de leeftijd waarop we het beste zelfbeeld hebben.

60! Wat?! Ja echt, in the Journal Psychological Bulletin wordt zelfs gesteld dat dit goede zelfbeeld wel tien jaar aanhoudt. Dat is een goed vooruitzicht!

Volgens één van de co-autors, Ulrich Orth komt dat door de levensfase. Zestigers zitten vaak op de top van hun carrière, hun relatie is stabiel en eventuele kinderen worden zelfstandiger en vliegen uit.

Ontwikkeling

Ons zelfbeeld ontwikkelt zich tussen de 4 en 11 jaar. In de pubertijd verandert weinig daaraan. Na de pubertijd groeit het zelfbeeld weer verder tot je een jaar of 30 bent.

De top van ons zelfbeeld ligt dus rond ons 60ste, maar als we de 70 naderen, brokkelt het af. Je verliest dan sociale rollen en dat heeft zijn weerslag op je zelfvertrouwen.

Deze conclusie is gebaseerd op meer dan 190 onderzoeksartikelen.

Bron: Libelle.nl. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in