Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vrienden voor het leven: Angela Groothuizen en Patty Zomer

Bijzondere vriendschappen die al meer dan dertig jaar storm en regen doorstaan. Angela Groothuizen en haar ‘bestie’ Patty Zomer zaten tien jaar samen bij de Dolly Dots, ze woonden in hetzelfde huis en werden tegelijk zwanger. “We zijn zussen!” Onze vriendschap is dieper, intenser geworden. Zielsv...

Vrienden voor het leven: Angela Groothuizen en Patty Zomer

Bijzondere vriendschappen die al meer dan dertig jaar storm en regen doorstaan. Angela Groothuizen en haar ‘bestie’ Patty Zomer zaten tien jaar samen bij de Dolly Dots, ze woonden in hetzelfde huis en werden tegelijk zwanger. “We zijn zussen!”

Onze vriendschap is dieper, intenser geworden.

Zielsverwanten

Angela reageerde stomverbaasd. Ik had op dat moment namelijk geen relatie. Mijn zoon Jimmy en Nona, de jongste dochter van Angela, zijn drie weken na elkaar geboren. Dat was heel bijzonder. Gingen we met die kleintjes op vakantie.”

Angela: “Onze kinderen waren onafscheidelijk. Vorig jaar op de verjaardag van Patty zagen ze elkaar na een hele tijd weer en je zag die diepe band tussen hen. Dat ontroerde me.”

Patty: “Op zielsniveau voelen ze elkaar heel goed aan. Net als wij.” Angela: “We zijn helemaal niet klef of zo maar als Patty aan de andere kant van de wereld is en er zou iets met haar gebeuren, dan zit ik op het eerste vliegtuig.”  

Hecht

Angela: “Onze vriendschap is onlosmakelijk verbonden met de Dolly Dots. Die tien jaar waren zo intensief. Hierdoor zijn we heel hecht geworden.

De negen maanden voorafgaand aan het overlijden van Ria (Brieffies, red), hebben we bijvoorbeeld heel intensief met elkaar meegemaakt. Op de begrafenis hebben we allemaal gesproken. Wat ik zou zeggen op Patty’s begrafenis? De dingen die ik nu ook zeg.”

Patty: “Ik zou zeggen: bedankt voor de rit. (lachend) Ik zou je ook vragen of je het heel erg zou vinden als ik een relatie met je man zou beginnen...” Angela: “Dat gaat 'ie onmiddellijk doen. Daar zou ik overigens heel tevreden mee zijn.”

Vrijheid

Patty: “We vinden allebei ervaringen belangrijker dan spullen. Ik wil altijd reizen.” Angela: “We delen een enorme behoefte aan vrijheid. Al op jonge leeftijd zaten we immers vast...”

Patty: “Ook zijn we ons heel erg bewust van wat echt belangrijk is in het leven. Dat je het fijn hebt met jezelf, to start with, met je vrienden, je familie.”

Vertrouwen

Patty: “We verschillen in heel veel dingen, maar zijn erg naar elkaar toe gegroeid. We konden het in de tijd van de Dots enorm oneens zijn. Maar zodra we thuis waren -  we deelden een appartement - was het klaar. Ik denk dat we daarom ook nog steeds zo goed kunnen samenwerken.”

Angela: “Vrij snel na de Dots werd Patty mijn kledingstylist. Hoewel we een heel andere smaak hebben, neem ik Patty’s kledingadvies blindelings aan. We hebben thuis een uitdrukking: is het Patty-fähig? Ik zie al jaren kansen voor haar om door te breken, maar ze is zo zuiver op de graat.”

Patty: “Ik maak al m’n beslissingen vanuit m’n hart. Als het niet goed voelt, gaat het niet door. Angela is mijn makkelijkste cliënt. Ze durft zich aan mij over te geven.” 

Jaloezie

Angela: “Nee. Ook niet in de tijd van de Dolly Dots. Patty was zo’n icoon toen. Alle jongens wilden met Patty en alle meisjes wilden Patty zijn. Ik was daar eerder trots op.”

Patty: “Ik ken geen jaloezie. Mensen zeggen wel eens: ‘Jij werkt achter de schermen en zij staat daar nog steeds.’ Maar Angela zit waar zij moet zitten en ik waar ik moet zitten. Als je zelfvertrouwen hebt, dan hoef je ook helemaal niet jaloers te zijn.” 

Kern

Patty: “Ik denk liefde. Dat heb ik met de andere Dots ook. Als je een verbinding maakt met vrouwen komt daar niets meer tussen. Nu we het zo uitspreken, realiseer ik me dat het wel heel bijzonder is dat je elkaar zo jong leert kennen in een werksituatie en op je 54ste nog steeds bevriend bent. En dat de vriendschap alleen maar dieper, intenser en vanzelfsprekender is geworden.” 



Dit interview is in 2016 geplaatst in Nouveau. Beeld: Instagram/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in