Zoals het er op dit moment uitziet, finisht Maarten van der Weijden begin van de avond in Leeuwarden. Dan heeft hij sinds vrijdagmiddag 196 kilometer gezwommen en afgemaakt wat hij vorig jaar moest opgeven.

Hij was natuurlijk al een Held, maar als hij vanavond in Leeuwarden zijn elfde stempel krijgt, kan Maarten van der Weijden nooit meer stuk. Niet alleen heeft hij dan een meer dan indrukwekkende prestatie neergezet, met zijn actie heeft hij ook weer heel veel geld verzameld voor kankeronderzoek. In de media zagen we dit weekend allemaal het bootje met zijn vrouw Daisy en kinderen dat naast hem voer om hem aan te moedigen. In Nouveau vertelde Maarten en Daisy vorig jaar over het geheim van hun sterke relatie. 

Article continues after the ad

Niet opgeven

Maarten: 'We bedenken alles samen, dus ook de Elfstedenzwemtocht. Zonder Daisy had ik bovendien veel eerder opgegeven. Zij was de enige die me op de laatste dag weer het water in kon krijgen. Ik vind het mooi dat we elkaar als tegenpolen vinden in een gemeenschappelijk doel. Het gaat echt niet altijd vanzelf, maar het lukt.'

Pech

Daisy: 'Maarten is het product. Of in elk geval de kern van ons verhaal, dat niet alleen gaat over hoe je optimaal kunt presteren, maar ook over de pech als je getroffen bent door een ernstige ziekte. En over wat we daar als samenleving aan kunnen doen.

 


 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in