Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De 10 gezichten van Cate Blanchett (van moeder tot muze)

Oscarwinnares, Armanimuze, toegewijde moeder… Nouveau’s leading lady deze maand is Cate Blanchett (49); een vrouw met vele gezichten, en wij vinden ze allemaal even mooi.  1. De muze ‘Ik bewonderde Giorgio Armani al voor ik hem kende. Van mijn eerste salaris kocht ik een Armanipak dat ik nog stee...

De 10 gezichten van Cate Blanchett (van moeder tot muze)

Oscarwinnares, Armanimuze, toegewijde moeder… Nouveau’s leading lady deze maand is Cate Blanchett (49); een vrouw met vele gezichten, en wij vinden ze allemaal even mooi. 

1. De muze

‘Ik bewonderde Giorgio Armani al voor ik hem kende. Van mijn eerste salaris kocht ik een Armanipak dat ik nog steeds heb én draag. Inmiddels ken ik hem goed (Cate is zijn muze én het gezicht van Sì, EV) en ik ben nog altijd idolaat van hem.

Als er niemand in de buurt is om het voor hem te doen, speldt hij zelf mijn zomen af.’

2. Stijlicoon

‘Ik wil stijlvol ouder worden, maar wel op mijn eigen manier. Elegantie is aangeboren of niet, elegant dóén, is niet hetzelfde als elegant zíjn. Een paar rimpels meer of minder, een paar kilo’s meer... Daar zul je mij zeker op kunnen betrappen.

Denk aan kunstobjecten met een foutje: een kuiltje in een aardewerken pot, een luchtbelletje in een glazen vaas... Bij mensen is het net zo: imperfecties maken je juist mooi.’

3. Fashionista met lef

Of het nu een Givenchy-met-slab, een halve gehaakte deken of een huidkleurig matje van Balenciaga is, Cate draagt het altijd vol zelfvertrouwen.