Weegschalen zoeken naar evenwicht, vissen zijn echte gevoelsmensen en leeuwen staan graag in de spotlights. Over karaktertrekken en horoscoop is en wordt héél veel geschreven. Maar hoe zit het, naast het karakter en de liefde, eigenlijk met de verschillende tekens en vriendschap? Je horoscoop zegt per slot van rekening niet alleen heel veel over hoe en wie je bent, maar daarmee ook over wat voor soort vriendin je bent voor anderen (en met welke tekens je mogelijk de beste match zou maken).

Lees ook
Excuus etiquette: zó zeg je sorry (en meen je het ook nog)

Handig om te weten als je net een aardig nieuw sportmaatje hebt ontmoet, of twijfelt over vriendschap met die aardige, maar misschien wel erg aanwezige moeder op het schoolplein. Lees er hieronder over en trek - voordat je je er volledig in stort - meteen je eigen conclusies.

Waterman - koel, maar loyaal
Veel mensen horen graag wat jij ervan vindt, want je bent (of lijkt) het moeilijkst te plezieren. Je kunt jezelf goed op te vlakte houden, of ineens sterk van stemming wisselen, waardoor mensen je soms uit de weg gaan, uit angst afgewezen te worden. Maar de aanhouder wint een heel loyale vriend met jou, die soms wat koppig en daarmee intimiderend kan zijn, maar ook echt goed kan luisteren en uitermate empathisch is.

Vissen - geboren mediator
Men heeft jou er graag bij als neutrale tussenpersoon in conflictsituaties, aangezien jij oplossingen ziet in plaats van problemen. Je bent een intens gevoelsmens dat gelooft in het goede van anderen. Ook weet je precies hoe je de ander moet benaderen, met een respect en inlevingsvermogen waar (helaas) niet veel mensen over beschikken. Veel mensen komen graag bij jou als ze ergens mee worstelen.

Ram - koppelaar pur sang
Je bent de uitgaansvriendin die mensen graag volgen, en consulteren bij relationele perikelen. Omdat anderen weten hoe intuïtief je bent en geen blad voor de mond neemt, waarmee je de dingen ten onrechte zou verdoezelen. Je bent gek op feestjes en niet verlegen om op anderen af te stappen. Een ram brengt mensen uit totaal verschillende ‘luchtlagen’ graag (en met succes) bij elkaar.

Stier - eeuwige vriendschap
Jij bent degene die mensen vertrouwen met hun diepste geheimen en die jou als laatste hulpmiddel consulteren. En met een reden. Je bent een kei in advies geven, al geef jezelf daarbij niet snel bloot. Maar is de vriendschap eenmaal beklonken, dan is dat vaak voor het leven. Stieren zijn geen feestbeesten en dat hoeft ook helemaal niet. Ze moeten het zelf soms alleen nog accepteren.

Tweeling - van bloem naar bloem
Tweelingen zijn als vlinders en vliegen lichtvoetig en net zo makkelijk ín, als uit een vriendschap. Daarmee kan de ander van de ene op de andere dag dus vervelend verrast worden. Tweelingen zijn niet graag alleen en laten zich graag door veel vriendinnen omringen. Er is een harde kern, die absoluut wordt gekoesterd.

Kreeft - de ware vriend(in)
Kreeften zijn vaak de ware vrienden die écht luisteren en voluit geven. Mensen komen graag bij je met hun diepste emoties, wat eigenlijk gek is, gezien het feit dat kreeften zelf vaak helemaal niet zo mededeelzaam zijn. Je valkuil is de emotionele last die anderen soms op je introverte schouders leggen, waardoor jij ermee rond loopt.

Leeuw - het middelpunt
Je weet wat je wil en gaat recht op je doel af, het liefst als middelpunt van de belangstelling. Leeuwen zijn op het eerste gezicht een graag geziene gast, maar verliezen bij sommige vriendinnen in een later stadium hun populariteit. De vriendinnen die zich klein en onbelangrijk gaan voelen in de schaduw van je succes, bijvoorbeeld. Sterke persoonlijkheden zullen zich daarentegen graag aan je scherpen.

Maagd - hak de knoop door (als het moet!)
Soms neigen maagden naar licht martelaarschap door energie te stoppen in vriendschappen die (helemaal) niet beantwoord worden of door vriendschappen onnodig lang aan te houden, ‘omdat er al zoveel tijd en energie in gestoken is’. Je hebt geen behoefte aan veel vrienden en laat je vaste groepje niet makkelijk gaan. Een maagd laat moeilijk los, terwijl het haar in sommige gevallen zoveel positieve lucht zou geven. Pas op met alleen maar geven zonder iets écht positiefs terug te krijgen.

Weegschaal - charmant en sociaal
Je bent sociaal, voelt je overal op je gemak en trekt met je magnetische charme veel mensen naar je toe. Je diplomatie reikt ver, wat soms een valkuil voor je wordt als je daarin te ver reikt en je, net als de maagd, voorbij je eigen grenzen gaat. Je eindeloos wikken en wegen kan overkomen als wispelturig, terwijl je zelf juíst zo plichtsgetrouw en precies bent.

Schorpioen - beschermheilige van de groep
Je bent de leeuwin in een groep die ieder ander met haar klauwen zal beschermen. In vriendschap ben je loyaal en zet je je vurig in. Anderen zullen zich veilig en beschermd voelen, mits ze wel kunnen omgaan met je heftige, passievolle aard.

Boogschutter - oppervlakkig? Welnee
Als boogschutter maak je heel vlot contact. Zó makkelijk, dat anderen je kunnen bestempelen met ‘oppervlakkig’. Wat eigenlijk onrechtvaardig is; boogschutters zijn de meest sensitieve wezens die er zijn. Je zult echte vrienden af en toe echt duidelijk moeten maken hoe belangrijk ze voor je zijn, om te voorkomen dat ze denken dat je een makkelijke allemansvriend bent.

Steenbok - de trendsetter
De steenbok is heel vaak de trendsetter. Je bent eindeloos verantwoordelijk en volledig onafhankelijk, en zorgt voor jezelf en iedereen in de groep. Vaak zonder dat je het zelf in de gaten hebt, kijken veel mensen tegen je op, met respect en diepe belangstelling voor de mening die je uitdraagt. Juist dankzij dit fenomeen nemen mensen wat jij zegt serieus en kunnen communicatieproblemen de vriendschap verstoren wanneer je een grap maakt die te serieus, en daarmee totaal verkeerd wordt opgevat. Blijf zoals je bent, maar houd in gedachten welke impact je zelf kunt hebben op anderen.

Bron: Redonline