Jouw keuze in wijn zegt iets over jouw persoonlijkheid, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. 

In opdracht van wijnsysteem Coravin werden meer dan 2000 Amerikanen ouder dan 21 jaar ondervraagd. En wat bleek? Degenen die van rode wijn hielden, zijn vaak introvert, zijn ochtend- en hondenmensen. Ook zijn ze bescheiden en opgeruimd en mogen ze graag naar jazzmuziek luisteren terwijl ze genieten van hun glas wijn, zo meldt goodtoknow.co.uk

Article continues after the ad

Witte wijn

Degenen die de voorkeur geven aan een glas witte wijn zijn meer extrovert, avondmensen en geven de voorkeur aan katten als huisdier. Ze zijn nieuwsgierig en sarcastisch en luisteren liever naar wat heftigere en luidere muziek dan jazz.

Wijnkenners

Uit het onderzoek bleek ook dat mensen die rode wijn drinken, meer geïnteresseerd zijn in de smaak, afkomst en andere eigenschappen van de wijn die ze nuttigen. Daardoor zijn ze ook bereid er iets meer aan uit te geven.

Thuis op de bank

En wat nou als je allebei drinkt? Dan ben je mogelijk een mix van beide persoonlijkheden. Maar over één ding waren alle ondervraagde wijndrinkers het eens: de beste plek om van wijn te genieten, is thuis op de bank.

Santé!

Bronnen: goodtoknow.co.uk, margriet.nl.
Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in